(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

The Kweker is helemaal in zijn sas met zijn planten. Het schijnt zelfs dat hij een beetje verliefd is geworden… Ach, we kunnen het hem ook niet kwalijk nemen met zulke mooie dames. Gelukkig voor hem is het voorlopig nog geen oogsttijd…

Beste lezers en fans, de afgelopen week heb ik weer precies hetzelfde gedaan als vorige week. Dus 1 gram poeder (= bloeibooster) per 10 liter water in het voedingsvat, goed gemengd en dit meegeven. De EC-waarde hield ik deze week op 2,0…. verrassend, behoorlijk hoog en ze kunnen het hebben. Hier en daar wel wat verbrande bladpuntjes maar we trekken ze er doorheen.

P1040217 (Medium)Dikke vruchten

In de tussentijd stop ik met de bloeivoeding Let’s Flower en ga ik over naar iets nieuws: Let’s Fruit. Uiteraard zijn de fruitjes om het zo te zeggen groot genoeg om van deze toevoeging wat mee te krijgen… dus we gaan er voor. Wat ik meteen merk is dat ik redelijk wat meer pH- nodig heb om mijn pH waarde op 5,7 te krijgen… Of zou mijn meter stuk zijn? We zien het eind van de week wel aan de dames, indien mijn pH meter inderdaad stuk is zal dat vlug merkbaar zijn vrees ik, ik praat uit ervaring.

Maak me niet druk in ieder geval, want zoals de dames er nu bijstaan met hun dikke benen in de RFX-1, dat doet me denken aan 18-19 jaar geleden toen alles voor mij nog nieuw was. Toen wel op grond natuurlijk… De planten zelf hebben deze week flink werk verzet. Aan het begin van de week had ik toch al wel wat harskristallen dus ik wist het vorige keer niet zo omdat er ook werkelijk waar geen enkel teken zat van harsproductie… Waarschijnlijk dat het door het UMPH wat vlugger werkt allemaal.

Bij navraag in Canada werd me leuk verteld dat de oliën in de plant sneller en beter hun werk doen. De Let’s Fruit in combinatie met de bloeibooster laat de plant sneller werken en dat zorgt voor een mega harde vrucht…

P1020208 (Medium)

Begin van de week

Als ik deze foto goed bekijk zie je in het midden van het topje een witte dikke puist zitten (ik noem het zo). Deze knallen normaal door, je ziet het niet vaak vind ik. Maar dat is dus een harde top, met daarin dat witte ding… deze is als een kei.

Halverwege deze week besluit ik nog maar eens om wat te genieten met een peuk en colaatje naast mijn dames. Een beetje kletsen over koetjes en kalfjes… en na dik anderhalf uur besloot ik toch om nog maar eens voor de verandering tussenin te kijken net onder het dikke bladerdek. Zoals verwacht maar wat helaas erg weinig mensen geloven onder led dat deze net zo hard meedoen als de complete bovenkant. ook deze kleintjes zijn werkelijk waar keihard.

Tegen het einde van de week zie ik dat onderliggende toppen toch naar elkaar toetrekken. Helaas kan niemand er iets zinnigs mee voorspellen, maar de meeste ervaren kwekers weten wel dat als ze eenmaal gaan… ze blijven gaan. Ik zit dan wel in week 5 met een zaadplant (geen clone) die er uiteraard wat langer over doet om een daadwerkelijke top de creëren.

Uiteindelijk ben ik dik tevreden ook over de ontwikkelingen. Ik heb dames staan met een perfecte hoogte, mooie vorm en nette toppen. Ben wederom stiekem verliefd… en nee ik denk nog even niet aan straks, wanneer ik weer afscheid moet nemen!

Vooral ben ik erg tevreden over de onderkant, de internodes die zo kort zijn. Ongelooflijk dat het kan. Helaas kom ik er met mijn digitale camera niet tussendoor om een mooi kiekje van een stam te maken. Dus we zullen nog even geduld moeten hebben. Uiteraard volgen deze foto’s nog wel.

Volgende week

  • Ga ik weer sproeien, met UMPH. Natuurlijk pas 4 dagen na het poeder (bloeibooster)
  • THC zit er al en zal alleen maar meer worden
  • Geen groei. Niks te groeien meer behalve de toppen zelf
  • EC waarde: deze houden we op 2,0 met een pH waarde van 5,7
  • Kans op verkleuring in het blad?? Nee, nog niet hoop ik
  • Afwachten dus maar weer en we gaan een nieuwe week tegemoet

Verder wens ik iedereen uiteraard een vrolijke week toe en je weet het: Keep it green 😉

The kweker

(advertentie)