(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De jongedames van The Kweker groeien als kool. Maar goed, hij kweekt ze dan ook met GOD, de krachtigste versie van de Budmaster LED-lampen. Deze week was week nummer twee en nu al was het tijd om over te potten naar een paar flinke containers van wel 25 liter.

Beste lezers en fans, we zijn inmiddels weer een weekje verder in de groei, de tweede week van de groeifase gingen we in. Ik heb de kleintjes naar grote 25-liter potten verpot en gebruik een Canadese voeding. Dat alles verliep naar wens, de dames staan er megamooi bij.

Nou, na een weekje groei heb ik afgelopen week dus alles verpot. Het verpotten ging vlot en soepel eigenlijk. Ik had handwarm voedingswater aangemaakt met een pH waarde van 6,1 en de potten met een verse RFX-1 mix klaargezet. De dames groeiden redelijk snel tot mooie en brede planten uit. De wortels waren al goed door de pot gegroeid en dat slechts na 1 weekje groei onder de G.O.D.

De Voeding

Ik gebruik deze keer een Canadese voedingslijn. Waarom? Geen idee eigenlijk, waarom steeds onze vertrouwde landelijke voeding? Ik ben zelf erg benieuwd naar onze collega’s in het buitenland dus ik kreeg de gelegenheid en die kets ik natuurlijk niet af.

De voeding is van Growing Edge Technologies waarvan ook een site bestaat maar waar eigenlijk best weinig info over te vinden is. Het bestaat uit een basis voeding let’s grow A&B met daarnaast een Power Thrive. Deze ruikt zo lekker. Natuurlijk weten de meeste al dat ik er altijd zelf eerst aan proef!! Dat heb ik inmiddels ook met alle andere geteste lijnen gedaan. De Power Thrive… zoet, erg zoet! Zodra we de bloei in gaan, stop ik met de A&B grow voeding en stap ik meteen over op let’s bloom A&B. Ook is dit een basisvoeding. De Power Thrive geef ik door tot het einde van mijn kweek. Dan starten we ook meteen een extra flesje let’s fruit dat is meer om de bloeifase in te zetten. Zodra ik de eerste vingertopjes heb in week 3-4 gaan we over op  let’s Bloom, dat is om de vruchten aan te sterken. Kortom, het klinkt lastig en moeilijk maar is niet zo. Gewoon hetzelfde als alle andere voedingslijnen natuurlijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Let’s grow A&B en Power Thrive

Ook heeft deze firma mij meteen een andere lijn opgestuurd die eigenlijk alleen geschikt is voor ultieme en zeer ervaren growers! Alleen daarvoor zullen we toch echt effe geduld moeten hebben en eerst eens op het gemak deze beoordelen. We zijn gestart in de groei met een EC waarde van 1,2 en een PH waarde van 6,1. Tot zover de voedingslijn. Uiteraard hou ik jullie wekelijks op de hoogte en dus ook over de voeding. Ben reuze benieuwd… net als iedereen wel denk ik.

 

Groeiweek 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 clusters aan

Week 2 groei, in 1 woord perfect. Mijn Budmaster 675-GOD brand op 18 uur, geeft niks van warmte af en staat momenteel op 4 clusters aan. Clusters zijn de 25 led’s per vierkant. Er zitten bij deze led lamp 9 clusters in. De eerste week van de bloei gaan er 5 aan en kijken we wat ze doen om ze vervolgens alle 9 aan te zetten en te gaan knallen! Hoop ik…

Afgelopen week deed de voedingslijn wel zijn werk… of zou het dan toch mijn liefde voor de dames zijn?

Gezien ik in week 2 van de groei wel van vingers tellen houd en toch vrijwel overal 7 vingertjes telde aan de dikke bladeren. Toch geweldig om te zien hoe snel het soms gaat. En de dames groeien heel mooi verder.

 

Aan het einde van de week, de laatste voedingsbeurt met de Let’s Grow A&B sta ik eigenlijk wel een beetje verbaasd te kijken naar de dames, shit wat een snelheid en o wat een prachtdames staan er toch weer. Slechts 1 week na overpotten en nu al zo hard hun best doen.

De combinatie van alles in ronduit perfect, op 1 ding na, mijn temperatuur. Deze is wat aan de lage kant en ik zet er geen extra verwarming bij… Want ook hier wil ik wel zien wat een plant doet en kan. Ondanks de lage temperatuur (21 graden bij lamp aan en soms minder). We zien het wel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Einde van de groeifase… wat een dames!

 

Volgende week

Komende week zitten we in de eerste week van de bloei. Zondag verzetten we de klok naar 12 uur, stoppen we met de groei voeding en gaan we meteen over naar bloeivoeding. Ik verwacht gezien de dames redelijk breed gaan ook wel dat ze in de hoogte zullen gaan. De Led lamp zetten we op 5 clusters aan met de hoop dat ik snel 9 vingers kan en mag tellen. Dat zou wel heel erg leuk zijn.

Verder zien we wel hoe alles verloopt en gaat, ik verwacht er veel van in ieder geval. Momenteel staan ze er prachtig bij, na 2 weken groei vanuit zaad. Eigenlijk 2 weken en een paar dagen gezien ik ze de eerste paar dagen op een TL lampje had. Dus 2,5 weken eigenlijk. Laten we snel de klok verzetten en de bloeiperiode inzetten… Tot volgende week, keep it green!

Cheers, The kweker

(advertentie)