(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In het tentje van The Kweker gaat de AutoXtreme in rap tempo door met de harsproductie. The Kweker vergelijkt zijn kweek onder de Budmaster led met die van een tijd geleden onder HPS. Toen kweekte hij namelijk ook AutoXtremes.

Beste liefhebbers en fans,

Er zitten al weer 7 weken op voor mijn AutoXtreme planten onder de Budmaster led lamp en we tellen door naar week 8. Helaas komt er ook weer een tijd aan van afscheid nemen, maar daar wachten we zeker nog 3 weken mee hoor. Dus het is nog niet om.

Vergelijkende foto’s van nu onder led met foto’s van destijds onder HPS. Dezelfde soort en dezelfde week. Fantastisch om te zien hoe de stand van zaken verschilt. En ik ben er blij om dat ik het kan mededelen. Want jawel er bestaat in mijn ogen een led lamp die een traditionele HPS van 600 watt kan vervangen. Maar dat weten we pas op het einde, echt zeker natuurlijk.

De dames staan er nu mooi bij, wat geel van kleur maar dat was toen onder HPS ook het geval. Misschien is het de soort ik heb er geen idee van. Ze zijn mooi bossig en vergeleken met mijn vorige AutoXtremes beregoed. De toppen zijn hard, compact, bomvol THC en de planten zijn niet erg hoog.

Voeding

Deze week de EC waarde niet veranderd en netjes volgens schema gebleven. Laten we er een rustige eind aan maken. Momenteel krijgen ze voedingswater met een EC waarde van 1,8 in combinatie met een pH waarde van 5,5. De temperatuur is tot op heden ideaal, zoals iedere week verschilt het in de tent maximaal 1 graadje met de omgevings temperatuur. Schommelend rond de 27 graden. Afgelopen weken had ik een luchtvochtigheid van om en nabij de 50%, deze is afgelopen week wel ietsje opgelopen tot 56%.

Qua topontwikkeling gaan ze goed. Zoals ik al aangaf hard, compact en vol THC. Bij deze weer een vergelijkende foto van een eerder gekweekte reeks AutoXtreme.

Het verschil is er wel vind ik en is toch goed te zien. Veel toppen worden nu toch flink bruin aan de haren. Sommige zijn zelfs roodachtig tot fel oranje. Helaas heb ik daar geen foto van, al heb ik het wel 56 keer proberen te maken. Het lukt me niet. Daarentegen is het THC op de plant, van boven tot in de onderste toppen VOL. Jaja… de onderkant ook, ondanks het grote bladerdek dat er boven hangt. Op de een of andere manier dringt het licht van de led lamp toch vrij diep door, vreemd eigenlijk, maar wel lekker!

In het geheel heb ik toch redelijke dingen staan al zeg ik het zelf. Het verbaasd mij nog steeds hoe het mogelijk is. Destijds een led lamp (ufo) getest (denk ruim 7 jaar geleden) en toen met plezier in week 7 in de container met potten en planten geflikkerd. Zo zat was ik het destijds dat ik het niet meer kon aanzien. Vergelijking met de Budmaster led lamp is er gewoonweg niet.
Kijk toch eens, en dat in week 7!

P8310222 (Medium)

Wortels

De wortels liegen er ook niet om, een massa tapijt heb ik in de bakken en ik moet flinke moeite doen om de plant met potje naar boven te krijgen. Dan probeer ik met een felle lamp va mijn iphone toch eens dieper te kijken en zie alleen een wit dik dek… alleen maar wortels. Hierbij een foto’tje van de wortels van een iets kleinere plant die vooraan staat.

P8310217 (Medium)
Dikke penwortels

De rest van de wortelmassa is te zwaar om eruit te tillen helaas. Dikke penwortels en spierwit. Mooie zijwortels zitten er aan vast. Hier en daar komen er lichte kleurveranderingen in het wortelgestel maar ik maak me er niet druk om. We gaan met volle moed week 8 in. Wat willen we nog meer hè.

Volgende week

Tja… ik kan alleen maar zeggen: dikker worden! Zie ik de foto’s van destijds (dan week 9) schrik ik nu wel eigenlijk. Want normaal zouden ze in de komende weken toch flink moeten exploderen… of het zo zal zijn, ik heb geen idee. Ik verwacht van wel want tot op de dag van vandaag lopen ze nog steeds een dikke week voor op de kweek van destijds.

THC zit zeker wel goed… laat de trichomes maar verkleuren. Mijn mini microscoop ligt er al klaar voor. Momenteel zijn de trichomes nog vrij doorzichtig tot half melkachtig van kleur…dus we gaan de goede kant op…. Op naar week 8!

Keep it green, cheers!

The kweker

P.S. Voor informatie over de LED lampen, mail naar budmaster@agra-wool.nl

(advertentie)