(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Week vijf van AutoXtreme onder de Budmaster ledlamp en de planten zien er heel mooi uit. Trichomen duiken overal op. Omdat The Kweker de AutoXtreme eerder ook onder HPS kweekte en altijd foto’s bewaart, heeft hij nu mooi vergelijkingsmateriaal, check het.

Beste lezers en fans, zoals ik vorige week al zei heb ik aan het begin van deze week de voeding verhoogd. Maar dan word ik zelf iets té enthousiast waardoor ik aan het einde van de week toch even ga proberen en voelen of ze nog wat meer aankunnen? Niet dus. Ik zit op een maximale EC waarde waardoor ik toch een tandje terug ga met de voeding. Langzaam zag ik gele puntjes aan het blad komen wat aangaf dat ik moet stoppen met spelen van de voeding. Dus een tandje terug.

Aan het begin van de week zagen de dames er mooi en gezond uit. Het lijkt alsof mijn blad rood van kleur wordt. Maar dat komt door het licht en dat had ik al eerder verteld. Sommige dames in de ruimte veranderen wel echt van kleur, ze worden iets geler maar dat schaadt niet.

P8150217 (Medium)

AutoXtreme aan het begin van de vijfde week

 

De THC productie in de duimgrote toppen is deze week flink toegenomen. Op vrijwel alle toppen zit een mooie witte laag trichomen. Tot mijn verbazing zelfs op de onderste toppen. Wat ook erg opvalt is dat het licht van de Budmaster echt overal komt. Toppen die onderin de plant zitten groeien net zo hard als hoofdtoppen. Vreemd eigenljk wel. Ook mede door de extreem korte internodes geeft het een optimale verlichting aan de plant.

P8150224 (Medium)

Trichomen onder de Budmaster led

 

Qua temperatuur… Tja, daar valt niet over de discussiëren denk ik. De temperatuur op mijn zoldertje is 27,5 graden. En na 20 brand-uurtjes (autoflower) is het er nog steeds slechts 27,8 graden. Als de lamp (overdag) uit is daalt de temperatuur nauwelijks.
De luchtvochtigheid blijft netjes tegen of net onder de 50%, wat ook prima is.

P8150222 (Medium)

De Budmaster is totaal niet heet. Dit hoef je bij een HPS lamp echt niet te proberen

Verder zien de planten er ongelooflijk mooi uit en blijft het me elke week verbazen dat er toch een LED verlichting is die de traditionele HPS achter zich laat. Ik zat afgelopen week toch nog eens oude foto’s te bekijken en zag toen het mapje staan van dezelfde soort destijds. Dus mapje open, zoeken naar de map van dezelfde week en vergelijken.

Dan denk ik wow! En dan gaan we verder zoeken en word ik ontzettend vrolijk als ik dan toch maar even in mijn map kijk naar komende week 6 (van de oude reeks) en vraag ik me af of het volgende week ook meer en mooier wordt. Maar dat is even afwachten. De dames lijken onder de led een dikke week voor te lopen op de planten destijds. Natuurlijk heeft dit ook het een en ander te maken met doorontwikkeling en verbetering van de soort, maar toch.

De foto’s die nu gemaakt worden zien er vrijwel hetzelfde uit als die van toen in week 6. Een leuk voorruit zicht om toch nog even spieken naar week 10 (einde) 😉

P5190332 (Medium)

AutoXtreme in week 10 onder HPS destijds

 

Maar we lopen te hard van stapel denk ik zo….  Nu is nu en nu is het LED. De THC zit er echt al heel snel in. Kijk ik in de mappen zie ik bij vorige rondes van dezelfde soort, de THC pas in week 8 tevoorschijn komen. Verder is het afwachten, ik ben dik tevreden over deze week en ga met alle plezier week 6 in. Nog een fotootje als de lamp uit is.

P8180212 (Medium)
Week 6: Dikker, groter, smakelijker, en we zien het verder wel… Ik heb er zin in!

Keep it green! Greets,

The Kweker

 

(advertentie)