(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel jij in zijn vakantie gewoon zijn kweektips hebt kunnen lezen, hebben wij hem hier op de redactie ontzettend gemist. Maargoed, ook kwekers moeten van tijd tot tijd bijtanken. Gelukkig komt The Kweker dan met spectaculair nieuw materiaal weer terug, lees zelf maar! 

Hallo beste lezers, en fans! Ik ben weer terug en mijn vakantie is afgelopen. Alhoewel, hierbinnen schijnt ook alweer een heerlijk vakantiezonnetje…

Zoals ik in het laatste verslag al meldde ga ik weer wat nieuws doen. Iets heel speciaals welteverstaan, maar ik zal jullie even inleiden. Voor mijn vakantie raakte ik namelijk in gesprek met een man die producent is van LED lampen. Heel bijzondere LED lampen. Ik heb uren met deze producent lopen kletsen en wat testen mogen zien die mij enorm verbaasden. En toen… toen kwam de vraag.

Led. Ja of nee?

Welja dacht ik, waarom ook niet, alleen wel met bepaalde voorwaarden natuurlijk, maar die zal ik jullie later vertellen 😉 Zo gezegd zo gedaan, en enkele dagen later kwam de postbode met – jawel – mijn pakketje. Nou ja pakketje… een flinke doos met daarin een flinke lamp.

Gelukkig heb ik de eer om deze lampen hier op RollingStoned te mogen introduceren

Dus meteen aan de slag. Na het schoonmaken van de vorige ronde deze lamp er in gehangen en nog wat reviews zitten zoeken over deze led lampen. En ja, zoals oplettende lezers inmiddels al weten met verbazingwekkende bevindingen. Gelukkig heb ik de eer om deze lampen hier op RollingStoned te mogen introduceren. Het gaat hier om de BUDMASTER led lamp.

Budmaster led

De Budmaster led is in Nederland uitsluitend te koop via mij. Een lamp die vergelijkbaar is met een 600 Watt hps maar slechts 360 Watt verbruikt.Vanaf heden voor de liefhebbers te bestellen en sommigen hebben dit ook al gedaan. Neem contact met de redactie van RollingStoned en het komt dik in orde. Maar terug naar mijn verslag. Lamp ontvangen, en opgehangen…

Je kunt bij deze lamp vier, vijf of zoals op de rechter foto alle negen units laten branden. Hij heeft een kleurenspectrum waar alle kleuren van de regenboog in zitten, dus het moet gewoon goed komen met de autoflowers die eronder komen. Licht is gewicht zeggen ze, dus ik zet deze lamp op 20 uur, de hele cyclus lang. Laat die autoflowers maar floweren haha!

De zaden

De zaden voor deze ultieme LED test zijn autoflowers die de naam AutoXtreme mogen dragen. Een geweldige autoflower soort van Dutch Passion en Dinafem waar ze enkele jaren flink mee gesleuteld hebben. Uiteindelijk een prachtige plant, Dat weet ik want deze heb ik al eens gekweekt.

We gaan als eerste van start met de zaden door ze in de bekende speedgrow pluggen te steken en even 48 uur tanden te bijten tot ze boven staan. En jazeker… daarna staan ze ook allemaal boven. Netjes in mijn oude vertrouwde kiemkastje waar een eenvoudig TL lampje in hangt. Een dagje later werden ze overgezet in netpotjes met het RFX-1 medium, waarna ik ze wederom 2 dagen later in het systeem heb gezet. En dan zijn we vertrokken. Nog 1 dag wachten en we kunnen starten met de eerste week.

Week 1

De eerste dag wat zitten rommelen met de instellingen van mijn camera om zo goed mogelijk foto’s te kunnen maken en dat valt vies tegen eigenlijk. De eerste 2 dagen enkel water met wat wortelstimulator handmatig in het potje met een kannetje. Na de 3e dag vullen we systeem met een kleine 10 liter water met minimale voedingstoffen en een pH waarde van slechts 5,5. Deze ronde kijk ik niet naar mijn EC maar ‘lees’ ik zoveel mogelijk mijn dames en ik luister naar wat ze zeggen.

Aan het einde van de week heb ik al ontzettend mooie plantjes wat me enorm verbaasde. De lamp staat slechts op 4 units bovenin mijn ruimte en ik vind het nu al zo’n schattig ding! Ongelooflijk. Gezien ik het plantje al zo mooi vond was ik aan het einde van de eerste week erg benieuwd naar wat de wortels zouden zeggen, en dus heb ik even het potje opgetild.

5
Wat een fantastisch resultaat na 1 week! Dit wordt wat mij betreft een hele mooie ronde. Inmiddels zit ik al in de derde week van deze kweek, en om de verslagen, mijn YouTube films en de werkelijkheid weer tegelijk te laten lopen doen we deze week en volgende week, twee updates in plaats van een. Houd RollingStoned dus goed in de gaten als je benieuwd bent naar de prestaties van de Budmaster ledlamp.

Greets! The Kweker

Keep it green

(advertentie)