(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bijna iedereen heeft wel eens last gehad van beestjes, de meest voorkomende beestjes zijn spint. Het is een vervelende plaag en er bestaan vele middelen om deze te bestrijden. Of ze daadwerkelijk allemaal goed werken is de vraag maar The Kweker heeft in ieder geval een goedkope tip voor als je vlak voor de oogst last krijgt van Spint.

Het vervelende van spint is dat deze onaangename beestjes zich voortplanten en razend snel vermenigvuldigen. Ook laten ze een soort web achter in je planten waardoor de plant niet goed zijn werk kan doen. Verder zuigen ze sappen uit het blad waardoor die verkleuren en beschadigen.

Er bestaan vele middelen die je kunt sproeien: dit is op zich ideaal alleen op het einde toch oppassen voor toprot en gif in de wiet. Dan als men toppen heeft en eigenlijk niet meer kan sproeien kun je altijd overwegen om te stofzuigen op de laagste stand. Zo zuig je alles beestjes weg inclusief de webjes die ze achter laten. Dan hebben we de beestjes tegen beestjes: neem bijvoorbeeld roofmijt. Roofmijt is een klein beestje die de aanval aangaat met de spint, verkrijgbaar in kleine flesjes die uitgestrooid dienen te worden.

spint weg met TAK

Maar voor de laatste dagen van een kweek (voorzien van spint) wil ik 1 tip geven: neem een tak, zet deze schuin tegen je hoofdtop want daar bevinden zich de meeste spint en kijk 3 minuten! Neem je tak weg en spoel deze af , zet deze opnieuw in.

Spint kruipt namelijk ALTIJD naar het hoogste punt.

(advertentie)