(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In huize The Kweker werd negen weken geleden een bijzondere nieuwe LED kweeklamp opgehangen. De hele zomer bescheen deze Budmaster lamp AutoXtreme planten. Aanschouw vandaag het resultaat dat meneer en mevrouw The Kweker heel gelukkig stemde… 

Beste lezers en fans,

Het zit er helaas alweer op. Na 9 intensieve drukke weken onder de Budmaster ledlamp ben ik erg tevreden. Ik heb veel vergelijkende foto’s gemaakt en iedereen kunnen laten zien dat led verlichting daadwerkelijk een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Bijna 9 volle weken hebben mijn AutoXtreme planten gestaan. 63 Dagen vol en een paar dagen ontkiemen onder een TL lampje…  Van zaad tot oogst.

Week 9

Zoals ik vorige week al aangaf zou er hier en daar langzamerhand al wat uit de kweekruimte worden verwijderd. De eerste 3 dagen van de negende week heb ik stevig gespoeld met koud water met een pH-waarde van 5,5. De takken die zo goed als klaar waren heb ik met gezonde tegenzin eruit gehaald. De allerlaatste dagen kregen ze niets meer. Uitgezonderd de gekleurde led’s op hun toppen.

Na het zien van wat foto’s die ik elke dag van de week nam, heb ik natuurlijk de mooiste geselecteerd om te laten zien. Hier gaan we:

Dus het weekje voorsprong ten opzichte van de HPS is gebleven, wat ik eigenlijk niet had verwacht. De toppen zijn net keien en oh zo hard, niet normaal! De productie van THC begon erg vroeg en is per week steeds meer geworden, wat me uiteraard prima beviel. Kortom; de kweek onder led verliep exact hetzelfde als onder de HPS, alleen gebeurde alles dan steeds een weekje eerder.

Natuurlijk komt er aan alles een einde en ook aan deze spectaculaire kweekronde. Mevrouw The kweker was er alweer klaar voor en dus zijn we van start gegaan met het oogsten van deze prachtige autoflower soort van Dutch Passion. De krukjes stonden klaar, de schaartjes waren geolied. De cola en asbak waren zoals altijd natuurlijk ook van de partij.

Tijdens het knippen hadden we veel last van vastlopende schaartjes door de plakkende THC. Gelukkig zijn wij altijd voorzien van een stukje wc papier die flink in de olie heeft gezeten. Daarmee veeg je makkelijk je schaar schoon en voorkom je een blaar op je duim omdat alles soepeler loopt. Dat knipt een stuk lekkerder.

geknipt

Maar wij op zolder… muisstille concentratie, het gekraak van krokante blaadjes en het geluid van knippende scharen. Op de achtergrond een draaiende fan in de Budmaster lamp. Al snel zagen we duidelijk het verschil aan de onderkant van de planten, met wat wij gewoonlijk altijd zien aan de onderkant: dunne takjes met weinig topjes. Dat was bij deze led kweek wel anders want zelfs de onderkant zat rijkelijk gevuld met de THC en alle haren bruin. Ook compacte harde topjes.

Hier zaten we dan, plant na plant, tak na tak, top na top. Het ging er allemaal uit. Dan weer effe rust en de volgende dag weer verder. Onder het knippen blijf ik kijken naar mijn topjes die zo mooi zijn… en telkens steek ik even mijn neus tegen een top aan voor hij onder het mes gaat. Helaas let ik dan natuurlijk niet op of het knipafval in de zak gaat….  Dat kwam wel goed als alles weg is.

kruk

De gehele oogst weeg ik ook altijd even af en deel dat door 5. Zo kom ik toch op een verbluffend getal wat ik aan het begin van dit led avontuur zeer zeker niet had verwacht. Tijdens het knippen kom ik de mooiste toppen tegen met zelfs een paarse gloed. Wat wel heel apart is om te zien. Een mooie paarse gloed.

Na een flink aantal uren, verdeeld over 3 dagen, waren we klaar met knippen. Het is gewoon in 1 woord: verbluffend!

Week 10?

Nee, mijn volgende verslag noem ik het dan maar want er komt jammer genoeg geen week 10 voor deze planten. Volgende week wil ik het over een klein leuk apparaatje hebben. Deze heb ik de afgelopen kweek getest en daar wil ik natuurlijk ook wat over kwijt.

Uiteindelijk geef ik met plezier mijn mening over de led verlichting. Al denk ik dat de meesten het wel al weten als ze alles een beetje hebben gevolgd…

Tot dan en keep it green! Greets, The Kweker

 

P.S. Voor informatie over de LED lampen, mail naar budmaster@agra-wool.nl

(advertentie)