(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Eef bericht over de actualiteiten in België. Zo kraakte professor Jan Tytgat het huidige repressieve cannabisbeleid van de overheid, met zeer goede argumentatie bovendien. Verder aandacht voor het Europese burgerinitiatief om cannabis te legaliseren en de uitgestelde rechtszaak tegen de Mambo Social Club.

Weed Like To Talk & Professor Tytgat

Patrick Dewals van het Belgisch Weed Like To Talk team  had onlangs een gesprek met professor Tytgat en pende dit interview neer op de webstek van De Wereld Morgen. Het complete en zeer uitgebreide interview is HIER te lezen.

Professor en toxicoloog Jan Tytgat (51)

Professor en toxicoloog Jan Tytgat (51)

Jan Tytgat (6 januari 1963) is een Belgisch toxicoloog en professor aan de KU Leuven. Tytgat leidt het Labo voor Toxicologie en Bromatologie en is directeur van de afdeling biofarmaceutische wetenschappen van de dienst Research & Development van de KU Leuven (LRD). Hij publiceerde al meer dan 150 wetenschappelijke artikels en won onder meer de prijs van de onderzoeksraad van de KU Leuven en de driejaarlijkse Prijs Dr. Edouard Delcroix. Van 2004 tot 2011 was Tytgat voorzitter van de Europese afdeling van de International Society on Toxinology.

Professor Tytgat pleit voor een proefproject waarbij de overheid zelf cannabis kweekt om zo de illegale cannabisteelt in te perken

Eind april 2013 pleitte professor Tytgat ervoor om een proefproject op te starten waarbij de overheid zelf cannabis zou kweken om zo de illegale cannabisteelt in te perken. In november opperden Tytgat, econoom Paul De Grauwe en criminoloog Tom Decorte opnieuw voor een door de overheid gereguleerde cannabismarkt.(Bron: Wikipedia)

De professor vindt de houding van de overheid inconsequent en hypocriet in vergelijking  met  alcohol en nicotine. Hij stelt dat we om de jeugd te beschermen cannabis zouden moeten legaliseren, want wat als een vijftienjarige voor de eerste keer wiet koopt met meer dan 15%THC die op de koop toe vervuild is met schimmels en pesticiden. Dat dit ongunstige gevolgen kan hebben vindt hij meer dan duidelijk.

talkTeken die Europese petitie voor legalisering cannabis!

Daarnaast is het rustig volgens mij wat betreft cannabis in België. Het Europees Burgerinitiatief heeft ondertussen iets meer dan 4000 handtekeningen opgehaald in ons land, om de nodige 16500 handtekeningen binnen te krijgen voor november is er dus nog wat werk aan de winkel. Wie nog niet getekend heeft, zeker doen!

Vorige dinsdag stond Michel Degens van de Mambo Social Club terecht te Hasselt maar de zaak is uitgesteld, een uitspraak valt te verwachten binnen 2 à 3 maanden.

Volgens Het Belang Van Limburg komt er eerst nog een correctionele procedure inzake de cannabisteelt en willen de partijen eerst de uitkomst van deze strafzaak afwachten. Laat ons duimen voor Mambo SC dat het allemaal op zijn plooien komt!

(advertentie)