(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het Europees burgerinitiatief waar ik vorige week over schreef, heeft er weer een mooi pak handtekeningen bij maar we zijn er nog lang niet. Er mag nog veel meer reclame over gemaakt worden. Ik probeer zoveel mogelijk mensen te vertellen over het initiatief, en de reacties zijn meestal heel positief. De meesten vinden het verbod zwaar hypocriet, vooral omdat alcohol stukken schadelijker is en niemand daar nog van opkijkt.

1 miljoen Belgen aan de pillen

Cannabisgebruikers hebben minder last van depressieve gevoelens dan niet-gebruikers. Dat is nog zo een reden waarom het toegelaten zou moeten zijn. Waarom mogen 1 miljoen Belgen wel pillen slikken waarvan de wetenschap niet goed weet hoe het werkt en wat de bijwerkingen precies zijn? Van cannabis weten we hoe het werkt (THC bootst de werking van de neurotransmitter anandamide na, waardoor je vrolijk wordt) en wat de bijwerkingen zijn.

Chemische pillen of natuurlijke cannabis...

Chemische pillen of natuurlijke cannabis…

Dat er honderden soorten cannabis zijn dat weten veel mensen echter niet: cannabis met een hoog THC-gehalte, laag THC-gehalte, rijk aan CBD, en alles daartussenin. Het is dus niet omdat je één keer een slechte ervaring had met cannabis dat dat de volgende keer ook zo zal zijn.

Een vriendin van me vermoedt dat haar zoon cannabisverslaafd is. Eén van de uitspraken die ze al eens deed tegen hem is de volgende: “Ga toch gewoon bier zuipen en sigaretten roken als de normale mensen!” Als ik haar dan vertel over het Trimbos-onderzoek rond verslaving en het aantal cannabisdoden in vergelijking met tabaksdoden enzovoort, dan zie ik wel dat ze haar mening verder vormt maar ze geeft grif toe zelf hierrond niks te willen onderzoeken omdat ze door het bos de bomen niet ziet.

Wietolie tegen reuma bij vriendin

Laatst had ze erge pijn in haar handen, een soort van reuma waar ze al sinds enkele jaren op geregelde tijdstip mee sukkelt. Ik maakte haar een zalfje op basis van wietolie om op haar handen te smeren. Ze voelde bijna direct na het smeren dat de pijn minder werd en stond natuurlijk versteld. Op zulke momenten is het makkelijk om nog eens snel alle voordelen van cannabis op te sommen zodat haar beeld erover voorgoed verandert.

Eef is heel blij met haar nieuwe vaporizer voor thuis

Eef is heel blij met haar nieuwe vaporizer voor thuis

Ik sprak met een laatstejaarsstudent burgerlijk ingenieur en vroeg of hij voor legalisering was. Hij zei dat hij af en toe wiet rookt en gaat hiervoor zelfs naar Nederland! Hij laat een Nederlander in zijn plaats de wiet kopen omdat dat als Belg niet overal meer lukt. Ik behoedde hem wel voor een tabaksverslaving, omdat hij enkel tabak rookt als hij een joint opsteekt. Maar hij zegt dit allemaal onder controle te hebben, hij rookt al jaren af en toe en kan er prima mee om. De meeste mensen houden er wel nogal snel een tabaksverslaving aan over. Maar daar is de vaporizer een goeie oplossing voor.

Een vaporizer voor thuis

Ik heb trouwens sinds kort, naast mijn draagbare vaporizer, ook een vaporizer voor thuis: de Arizer V-tower. Ik ben er heel tevreden over! De temperatuur kan ingesteld worden zodanig dat je zelf in de hand hebt hoe high (of net niet) je wil worden. Het leuke aan het toestel is dat je er ook andere gedroogde kruiden in kan stoppen en je huis lekker kan doen ruiken. Het toestel verspreidt de geur van de gedroogde kruiden door de kamer. Die rozemarijn die ik van mijn buurvrouw kreeg komt nu goed van pas!

Dus mensen, verder verspreiden dat Europees Burgerinitiatief! We zijn goed bezig, maar om het quota te behalen zullen de media er ook op moeten springen. Spreek dus iedereen aan die je kent, en vertel erover aan journalisten, bloggers en andere schrijvers. Het is mogelijk en het is de kans waar we al lang op wachten.

(advertenties)