(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Beste lezers en fans, tsjongejonge… wat gaat de tijd toch snel hè. Ik zit weer klaar voor een nieuw verslag want we zijn alweer een week verder. Volgende week doe ik nog een kerst update, helaas zal dat nog zonder sneeuw zijn in mijn dames, dus geen witte kerst in mijn kweektentje. Buiten trouwens ook niet vrees ik.

Witte kerst?

Een hoop lezers zullen het niet met me eens zijn maar lag er maar eens een dik pak sneeuw, een witte kerst zou toch helemaal geweldig zijn! 25-30 Jaar geleden wisten we niet anders. Maar tegenwoordig… de kids spelen nog buiten alsof het zomer is. Maar goed, over zomer gesproken, op zolder is het al heerlijk zomers voor de dames! Vorige week vertelde ik dat ik na twee weken groei, de eerste bloeiweek achter de rug had. Vanaf daar zal ik verder vertellen wat er in de afgelopen spannende week allemaal is gebeurd.

Het leek wel of de dames boos op me werden en extra hard hun best deden om terug te groeien

Ik had in week 1 twee van mijn planten behoorlijk toegetakeld omdat ze te hoog werden. Ik heb ze rigoureus gebogen en geknakt, maar ze hebben zich razendsnel hersteld zodat het achteraf gezien nauwelijks effect heeft gehad. Normaal gesproken stoppen ze even met de groei om te herstellen, waardoor de kleinere dames in de tent tot dezelfde hoogte kunnen groeien. Deze keer deed ik precies hetzelfde als wat ik al jaren doe, maar helaas, het leek wel of ze boos op me werden en extra hard hun best deden om terug te groeien. Dus ik laat het erbij…

De voedingswaarde (EC-waarde) heb ik verhoogd tot 1,5 a 1,6 met Growing Edge Technologies uit Canada. Let’s Bloom A&B, Let’s Fruit en een beetje Power Thrive erbij en dames in kwestie hebben het heerlijk naar hun zin. En dat was aan het begin van deze week direct te merken.

10 Vingers? 9 Units?

Hoe het kan weet ik niet maar ik heb er blad bij met 10 vingers. Normaal gesproken is het altijd een oneven aantal: 3, 5, 7, 9, 11, 13… Nu staat er gewoon 1 kleintje tussenin. Heel vreemd, maar wel lekker om te zien. Natuurlijk kijken we dan naar het einde van deze 2e week bloei en stuiten we zoals niet anders verwacht op een blaadje meer. Terwijl ik nog zo zei: “ik reken er niet op”. 11 Vingers dus. Jawel!

Vorige week draaiden we nog netjes op 5 van de 9 units van de Budmaster II 675 G.O.D. Meteen in het begin van de week gingen de overige 4 units ook aan en stuiten we op een… Mijn GOD wat een licht! Dat was aan het einde van de week ook wel goed zichtbaar aan de dames hoor. De Budmaster produceert ook nul komma nul warmte dus je vingertjes verbranden is onmogelijk!

PC120223 (Medium)

De Budmaster blijft koel genoeg om aan te raken

Aan het einde van de week, zit ik weer lekker knus tegen mij imitatie kerstboompjes aan en zit ik ze te bekijken…. Mijn ogen tollen rond door de ruimte waar ze staan, omdat ik werkelijk de satijnzachte bladeren stuk voor stuk bekijk. Dan kom ik ineens op het lumineuze idee om er eens onder te kijken. Doktertje spelen dan maar uit verveling… een paar zijtakken wegduwen en… WOW! Wat een mooie korte dikke stam. Met internodes trapsgewijs op elkaar. Geweldig gewoon, en dat bij een plant hoogte van slechts 35-40 centimeter!

De wortels doen het ook uitstekend in de 25-literpot met het RFX-1 medium. Daar ben ik ook wel trots op eigenlijk. Tot slot zien de dames voor eind week 2 er gezond, groen en vooral stralend uit. Ik had eigenlijk ook niet anders verwacht met de hulp van GOD. Omdat de XG zich in de vorige verslagen al had bewezen ben ik toch erg overtuigd van de kracht van deze LED-lampen.

Volgende week

  • Volgende week voer ik de EC-waarde verder op met natuurlijk dezelfde pH waarde van 5,7
  • Eind volgende week heb ik een extra blauw poeder wat ik zal vermengen in mijn voedingswater. Dit gebeurd pas aan het einde van de week omdat ik dan 4 dagen later weer wat anders moet doen. Hehe, spannend hè.
  • Verder verwacht ik dat ze nog wel wat de hoogte in zullen gaan.
  • En dat we langzaam de eerste bloeisymptomen te zien krijgen… dat moet er wel aan zitten te komen nu.

Ik wens iedereen alvast fijne dagen toe, tot volgende week!

The Kweker (keep it green 😉 )

 

(advertentie)