(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Door zijn jarenlange ervaring heeft The Kweker in de loop van de tijd zo zijn eigen handigheidjes ontwikkeld waar jij je voordeel mee kunt doen. In de vakantieperiode geeft hij namelijk wekelijks kweektips en trucs weg, zoals deze over het mooiste deel van een kweek: de oogst. 

Hallo fans en lezers, ik ben op lekker een paar weken op vakantie. Maar ik heb wel een mooie tip voor iedereen die gaat oogsten en te maken krijgt met plakkende vingers en scharen die daardoor niet meer te hanteren zijn.

user99204_pic258500_1262443815

Als de tijd is aangebroken dat je je geliefde planten moet gaan knippen is het geen slecht idee om je daar op voor te bereiden. Gebruik om te beginnen bij het knippen altijd een paar latex handschoenen, niets is vervelender dan plakkende vingers als je tijdens de oogst aan het knippen bent.

Slaolie

Wat goed werkt tegen plakkende vingers en scharen is slaolie. Voordat je wast met zeep, was je eerst zorgvuldig met slaolie en lauw water. Daarna krijg je je handen gemakkelijk schoon met zeep en een spons. Ook het schoonmaken van een schaar met olie is de beste manier. Zet trouwens tijdens het knippen een kopje olie in de buurt met keuken- of toiletpapier. Doop na iedere plant even het schaartje in de olie en wrijf hem af met papier.Gegarandeerd knipplezier tot het einde!

Goede oogst, groeten van The Kweker!

(advertentie)