(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bij The Kweker loopt alweer een ronde ten einde, zo snel kan het dus gaan. De bloeitijd was dit keer precies zoals de verpakking van de Dinafem zaden aangaf. Zou het The Kweker deze keer weer zo zwaar gevallen zijn om afscheid te nemen van zijn geliefde planten? 

Beste lezers en fans, helaas is dit de laatste week van deze kweek. Zoals ik aan het begin van deze ronde vertelde, is Dinafem een zaadbank is die de bloeitijd van de planten op de verpakking en de website heel accuraat aangeeft, daar kun je op vertrouwen. Dus ineens zijn de planten klaar, ik had het al verwacht.

Ik ben de week gestart met het leegpompen van overtollig voedingswater uit het reservoir. Vervolgens ben ik voedingswater gaan maken met een EC waarde van slechts 1,1 – 1,2 zodat er wel iets van voeding in zit en de plant nog even het laatste uit zich kan halen. Na 3 dagen heb ik wederom alles leeggehaald en het systeem gevuld met afgezuurd water zonder voeding. Een dag later was het al duidelijk zichtbaar dat ze geen voedingstoffen meer kregen. In het filmpje wat op youtube staat zie je daadwerkelijk dat de planten direct  alle voeding uit het blad trekken. Al snel zie je een krullend blad wat in no time extreem geel wordt en indroogt. En dat slechts in 2 dagen tijd.

P6130200 (Medium)

Het weekend kwam er aan en vrouwe The Kweker had er al veel zin in… eigenlijk al halverwege de week. Maar ik ben The Kweker en vind afscheid nemen toch lastig dus laat ze AUB nog even in mijn bezit zijn. Ook al zagen de dames er waardeloos uit na 3 dagen water…

De kalender gaf 9 volle weken aan en het einde was nabij. The end was near. Ik maak netjes mijn week vol, ook voor de YouTube fans want een halve week is maar half werk. De Industrial Plant had er 7,5 bloeiweken op zitten, dus deze zijn vandaag (dinsdag 17 juni 2014) eruit gehaald.

Het resultaat was verbluffend. Vrouwe The Kweker op een emmer met een schaartje en ik ernaast. Het was muisstil op het geluid van de knippende schaar en een zacht draaiende filter en een ventilator op de achtergrond. We hadden er beide geen woorden voor. Snel werd de klus helaas geklaard en in een paar uurtjes tijd ging bijna alles ten onder. Bij ieder blad, of stukje wat geknipt werd kwam ons een fantastisch aroma tegemoet. hé

9 Volle weken en één dag stonden ze in mijn kweektent… We startten met het oogsten van de Diesel, deze plant was gewoon abnormaal. Wat een schoonheden! Die penetrante geur was alleen al verdovend voor ons. Daarna ging de schaar in de Dinachem’s. Deze zat vol met glinsterende dikke toppen die een erg zoete geur afgaven bij het knippen. Het resultaat van alles samen was verbluffend en mooi. Zelfs de onderste toppen waren compact en erg kleverig zoals het hoort.

P6160206 (Medium)

Het systeem

In 1 woord ideaal, geen gezeik met potten die weggehaald moeten worden, ook geen last van vuilniszakken vol met medium of wat dan ook. Wel een flinke bak met wat bladafval en kleiner geknipte takken.
Uiteindelijk neem je de netpotjes eruit en dan… Dan is het een trekwerk om het tapijt van wortels eruit te krijgen. Bij de eerste bak ging het natuurlijk al meteen mis. Ik kwam erachter dat ik beter op het einde kon beginnen en zo richting de voorkant verder kon werken.

Gelukkig heb ik altijd nog mevrouw The Kweker die de netpotjes met haar poezelige handjes eruit viste

De wortels van de eerste plant (de achterste potten) voegen zich samen met die van de ervoor liggende potjes waardoor alles in de knoop raakt. Met als gevolg dat je de netpotjes verder in het systeem trekt. Gelukkig heb ik altijd nog mevrouw The Kweker die de netpotjes met haar poezelige handjes eruit viste. De volgende bak andersom gedaan en dat ging perfect.
De netpotten eruit en naar voren halen. Anderhalve meter wortel zit er aan, met gemiddeld 5 tot 7 penwortels. Even de kniptang erin en je gooit hem zo leeg. 1 Zak afval, inclusief het medium en de rest van het afval. Een extra zak erom en zo de container in als huisvuil. Makkelijker kan het toch niet?

P6130194 (Medium)

De RFX-1 in de potjes was goed gevuld met wortels maar wel door en door nat naar mijn idee. Misschien een tip voor de liefhebbers die het ook zouden willen gebruiken. Ik gaf ze om de 2 uur, een minuut water. Dat mag zeker de helft minder want zoals ik zeg: RFX-1 blijft lang nat. Als er een tapijt wortels in de bakken ligt heb je ook een vochtige bodem want het water moet flink zijn best doen om een weg te vinden naar de uitgang. Dus er blijft ook water tussen de wortels in zitten.

In ieder geval, over het Systeem… Ja, geen woorden voor, ik wil het in ieder geval voor geen goud weg hebben. Dus volgende rondes gaan uiteraard weer op dit systeem.

Mijn voorspellingen

Komende week: schoonmaken en misschien weken met citroenzuur en goed alle leidingen doorspoelen zodat we een frisse nieuwe start kunnen maken. Verder heb ik zojuist de laatste dames neergehaald en een compilatie voor volgende week op YouTube komt ook nog.

Volgende week maak ik ook nog een kort verslagje over van alles en nog wat en dan hou ik even een korte stop. In deze stop ga ik de boel schoonmaken, opnieuw inruimen en alles startklaar maken want ik heb iets verrassends nieuws voor jullie in petto dat iedereen wel zal verbazen hèhè…

In de 2e week van juli hou ik met gezin The kweker nog een korte vakantie en daarna amuseer ik iedereen weer met mijn kweektips en trucs.

Keep it green!
Greets, The kweker

(advertenties)