(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

The Kweker heeft een aantal flinke zuiplappen in zijn kweekruimte staan. Maar gelukkig voorziet hij ze met liefde in hun behoefte aan genoeg drinkwater en dat werpt zijn dikke glinsterende en plakkerige vruchten af. Letterlijk, kijk zelf maar. 

Beste fans en lezers, welkom in week 6, een nieuw verslag met nieuwe gebeurtenissen. En wat een week was dit! De dames zuipen behoorlijk op het moment, wanneer ik het waterreservoir met zo’n 20-30 liter bijvul drinken de dames het in 3-4 dagen gulzig op. Ideaal. Er blijft van de 30 liter dan nog een kleine 5 liter over maar dat gaat er steeds uit, en zo krijgen de dames elke 3 tot 4 dagen vers drinkwater.

Ik heb een extra vlak zuigende pomp bij het systeem waar ik dit restwater mee opzuig en vervolgens gewoon weg gooi. Waarom?Nou… in deze laatste weken kun je een behoorlijke EC waarde hebben. Niet van de voeding, nee want die hou ik aan op 1,4 met MR2 van Metrop. En ook niet van de bladvoeding van Metrop met MR2 en Calgreen, die ik overigens nog steeds 3 keer per week geef. En nee, ook niet omdat er een fout in het systeem zit. Deze gaat voor geen goud de deur uit. Dat weet ik wel!

De dames zuipen behoorlijk op het moment, wanneer ik het waterreservoir met zo’n 20-30 liter bijvul drinken de dames het in 3-4 dagen gulzig op

Niets van dit alles, de verhoogde EC wordt veroorzaakt door de wortels in het water. Die staan zouten af, waardoor de EC waarde oploopt. Neem maar eens een liter water en meet de EC waarde (bij ons 0,55). Gooi er een handje zout in en meet vervolgens nog eens…. dan merk je, en weet je wat ik bedoel.

Dus ik sta erop, bij welk systeem dan ook: ververs op tijd en wacht nooit langer dan 4 dagen. Ook voor de voeding zelf. De rotzooi die je soms krijgt en die ik vaak genoeg bij mensen thuis tegenkom. Ze hebben een vat staan, maken voeding voor 1,5 tot 2 weken en na 3 weken hebben ze overal een dikke laag algengroei. Best zonde… ook voor de planten. Mijn voorkeur is hoe verser hoe beter, dus ietsje minder maken zodat je sneller kan verversen. Mijn streven is altijd om de 3 dagen. Dus vandaar dat ik het overtollige water weg pomp. Want als je EC waarde 3,6 aangeeft en je doet er voeding bij weet je nooit wat de exacte waarde is. Goed hè 😉

Deze week weer net als de andere weken gesproeid met MR2. Dinsdags en donderdags. En op zondag Calgreen. Zonder aan de pH te sleutelen. De voedingswaarde van 1,4 vinden ze geweldig en ik ga niet hoger dan dat. De lamp hangt op 40 cm boven de toppen en staat op de volle 600 Watt te branden. Misschien ga ik volgende week de extra 10% boost meegeven.

De dames zien er bijzonder goed uit vind ik zelf, mooi donker van kleur en zoals ik vorige week vertelde dat ik kleurveranderingen verwachtte is dit langzaam op gang gekomen. Hierbij een nacht foto met lichte kleurverandering.

P5250237 (Medium)

En ook de trichomen waarover ik vorige week uitgebreid geschreven heb zijn stevig aan het doorgroeien, kijk maar op deze twee foto’s. Dat ziet er al heerlijk glinsterend uit, nietwaar?

De geur in de ruimte ook niet normaal. De Diesel vooral, bij het (per ongeluk) aanraken met je arm blijft de penetrante geur je de gehele avond volgen. Daarentegen vind ik zelf de geur van de Dinachem vooral uitmuntend, en helaas niet te beschrijven. Deze soort doet het bijzonder goed. Een stevige plant met flinke toppen die steeds dichter naar elkaar toe komen. De Diesels zelf hebben zoals op bovenstaande foto’s dikke draden en keiharde toppen.

On dan nog maar niet te spreken over de Industrial planten die een week achterlopen op de rest. Deze doen alles hetzelfde als de week ervoor als bij de andere lotgenoten. Deja vu!

Kortom, allemaal geweldig om te zien. Ik zat deze week weer 2 uurtjes op mijn krukje door mijn mooie glaasje te kijken naar de planten (glaasje van een bril) deze bril filtert alle negatieve kleuren. Een mooi ding waar ik tegenwoordig mijn foto’s mee maak. En het andere deel van het glas hangt voor de camera war ik wekelijks mijn films mee maak. Maar ik zat dus weer ruim 2 uur te turen en te kletsen met de dames. Als ze me zo zouden zien zitten denk ik dat mensen zouden zeggen dat ik prettig gestoord ben! Misschien ben ik dat ook wel een beetje 😉

De wortels

wederom schrok ik deze week weer van de wortels en natuurlijk laat ik jullie meegenieten van dit stukje kunst. Een tapijtje is het, en ik denk net zo zwaar als een echt Perzisch tapijt. Helaas ben ik nog geen loodgieter tegen gekomen de beschikt over een inspectiecamera om eens binnen te kijken. Een beetje geduld met mijn camera, tot ik de juiste en scherpe focus heb, en we krijgen dit als resultaat.

 

Ik heb er geen woorden voor, ik ben ook extreem benieuwd om aan het einde te zien hoe lang de wortels eigenlijk zijn. Uiteraard zal mijn camera hier getuige van zijn als de dag des oordeels weer aankomt. Ze hebben hun retourkaartje wel al geknipt, dus ik verwacht nog een 4-tal weken zodat ik eindig op 10 mooie VOLLE weken, liefst 13 maar aan alles komt een keer een einde hè. Daarentegen ben ik ook wel benieuwd naar het einde toe dus nog effe geduld.

Zoals iedere week sluit ik even af met mijn voorspellingen voor volgende week. Deze kloppen over het algemeen aardig, al heb ik wel eens soorten gehad waarvan ik dacht: en nu dan? Bij deze 3 soorten heb ik tot op heden een goede kijk op de dames en weet ondanks dat het mijn eerste geslaagde keer is op zo’n systeem, best goed wat de dames gaan doen en willen.

Mijn voorspellingen

De lamp gaat misschien op 660 Watt, de voeding ga ik niet aanpassen, alleen misschien een verhoogde dosis Amino Bloom. Ik blijf 3x per week sproeien met bladvoeding en ververs elke drie dagen het water.

Verder verwacht ik zoals ook de vorige weken een dikkere topontwikkeling, een plakkerig iets zeg maar. Stevige rechte dichtgroeiende buds wil ik en die krijg ik deze komende week naar verwachting ook. Qua kleur weet ik het eigenlijk niet zo, misschien een lichte kleurverandering aan wat andere dames. We zien het wel. Verder heb ik de geur dik onder controle in de ruimte en zijn ook de luchtvochtigheid en de temperatuur optimaal. Dat houden we zo…

Tot volgende week maar weer. Keep it green!
Greets, The kweker

 

P.S. Mocht er iemand vragen of commentaar hebben, plaats gerust een bericht in de balk hieronder. Ik reageer met veel plezier en waardeer jullie feedback.

 

(advertenties)