(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

The Kweker lijkt Nostradamus wel want zijn voorspellingen komen haast altijd uit. Maar ja, hij voorspelt dan ook alleen over de gang van zaken in zijn kweektent. Zo zei die in zijn vorige verslag iets over 2 iets te slanke dames aldaar… 

Beste lezers en fans van RollingStoned en natuurlijk van mijzelf, de complete week 3 zit er weer op helaas. Als was dat wel een mooie en bloeizame week. Allereerst wil ik het even hebben over mijn voorspellingen van vorige week:

Helaas kwam de voorspelling uit over de 2 dames met een iets te dun stammetje… ik had gezegd dat ze zouden omvallen en op dinsdag gebeurde dat ook. Op tijd gezien gelukkig en ik wist het dus al van tevoren. Ik zeg altijd als je weet hoe iets of iemand is, kun je er in ieder geval rekening mee houden, en dat deed ik dan ook. Inmiddels is de omgevallen plant rechtgezet met een ijzerdraadje rond de nek, en aan mijn erboven hangende netje voor stevigheid. Eind goed al goed. Al lijkt het nu wel een zonnebloem.

omgevallen

Vorige week vertelde ik ook dat ik aan het einde van de week hoopte enkele bloeisymptomen te zien. Het ging iets vlugger dan verwacht. Wederom zag ik op dinsdag al de eerste draden tevoorschijn komen. En als ze er eenmaal zitten kan het hard gaan. Mooi om te zien. Dunne plakkerige draadjes die aan het eind van de week kleine bolletjes zijn.

P5030178 (Medium)

De kleintjes (Industrial Plant) doen het ook uitstekend. Ze gaan vrolijk verder. Enigszins wat schaduw van de grotere planten ervoor maar dat geeft niet. Ze groeien vrolijk door en ik verwacht dat ze komende week wel even gaan doorschieten. Met een luchtvochtigheid van 53% in mijn ruimte komt het helemaal goed. Het zijn ook niet al te hoge planten. Helaas kan ik de planten in het systeem niet verwisselen anders zou ik deze plantjes in het midden van het systeem zetten. Maar ik maak me niet druk, zelden eigenlijk. De lamp staat nog steeds op 300 Watt. Waarschijnlijk maak ik de eerste dag van de nieuwe week een switch naar 450 Watt, gezien de bloei er nu in zit.

P5030177 (Medium)

Industrial Plant

Elke plant in de ruimte heeft inmiddels 9 vingers. Helaas nog geen verschijningen van 11 vingers dus nog even wachten maar… We gaan er wel voor natuurlijk.
Deze week had ik mijn EC waarde ietsje terug genomen in plaats van verhogen. Dus netjes op 1.0 en daar houden ze momenteel wel van. Sinds de bloeidraden er zaten ben ik meteen, zoals ik ook al vertelde, iets anders gaan doen met de voeding van Metrop. Namelijk met MR2 gaan sprayen tijdens de eerste lichturen. Dat houd in: de lamp gaat bijvoorbeeld om 19 uur aan, enkele uren wachten tot alles goed op temperatuur is en dan doodleuk de planten zeiknat spuiten. Natuurlijk met een EC waarde van 3.0 MR2 en een pH die ik NIET verander uit de kraan.

Natuurlijk moet ik dan wel het Hydroponic systeem effe goed in de gaten houden. Zodoende dat de EC van het water in de tanks niet drastisch gaat oplopen. Vandaar mijn EC waarde met MR1 op 1.0 Begin volgende week gebruik ik tevens Calgreen om te gaan spuiten. Zo wil ik op dinsdag en donderdag MR2 spuiten tot het einde van de week. En op zondag dan de Calgreen. Ook tot het einde. Het klinkt schrikbarend maar dat is het niet.

Ik spuit als het ware een stevige beschermlaag op de draden-toppen-buds tot het einde. Deze verbranden niet zoals de meeste altijd zeggen over zogenaamde hotspots, een soort vergrootglas door de druppels… allemaal onzin wat mij betreft.

Anyway: spuiten dus 3x per week, dat geeft een beschermende laag op de toppen in ontwikkeling zodat er geen schimmels en bacteriën in door kunnen dringen. Enkele jaren geleden heb ik dat ook eens gedaan en dat beviel me prima. Het eindresultaat geeft een stevige compacte en loeiharde top. In combinatie met de soort… hehe. Kortom een leuke bezigheid dat sproeien.

P5030187 (Medium)

En niet te vergeten de voedingswaarde in het systeem zelf goed nakijken. Deze kan namelijk door de verhoogde EC waarde als spray flink oplopen in het vat zelf. En als je deze niet controleert kun je alles verbranden. En dat is niet echt de bedoeling is van een fantastische kweek. Aan het einde van de week weer gesproeid natuurlijk. En de toppen lieten zich van een goede kant zien. Iets meer dan dat ik eigenlijk gehoopt en verwacht had, top dus.

De topjes in de planten laten zich goed zien. Een halve vingertop (pink) dik zijn ze nu. De wortels in de netjes: tja…. deze keer heb ik geen foto… maar het lijkt wel een matras in de bakken, zo drastisch veel wortels met een flink gewicht eraan vast ook nog eens. Zeker als ze helemaal nat zijn.

Voorspellingen voor week 4

Sproeien dus wat ik al aangaf, en de EC in het systeem goed checken en deze niet al te veel opvoeren. Komende week stop ik ook met de Aminoroot en zet ik halverwege de week Aminobloom in, een bloeistimulator. Als de toppen een goede ontwikkeling achter de rug hebben (waarschijnlijk volgend weekend), ga ik over op MR2.

Dus nog een weekje rustig aan houden met de MR1 voeding. Ik geef ze wel even de tijd. En natuurlijk spray ik met MR2 dus ze wennen er wel aan. Verder verwacht ik deze week hopelijk 11 vingers aan de bladeren maar dat is afwachten. Groeien heb ik geen idee van. Ik denk zelf misschien nog een 20 tal centimeters in totaal. Dan kom ik op een mooie 80-90 cm.

Als ze deze week 450 Watt krijgen verwacht ik een mooie top ontwikkeling aan de dames

Deze week ga ik de 300 Watt switchen naar 450 Watt en de lamp ook iets hoger hangen natuurlijk. Nog niet het volle vermogen. Dat doe ik pas de laatste weken van de cyclus. Eerst naar 600 Watt en dan een extra vermogen van 10% (660 Watt) dus. Als ze deze week 450 Watt krijgen verwacht ik een mooie top ontwikkeling aan de dames.

In ieder geval, ik ben zeer tevreden met afgelopen week, in afwachting van wat de EC waarde in het systeem, in combinatie met de bladvoeding doet. Maar we houden het laag. Laat het dan maar iets oplopen.

Inmiddels staat het nieuwe weekfilmpje trouwens ook op YouTube (week 3)

Casey Jones

Velen zullen zich zullen afvragen wat ik nu met Casey jones behaald heb. Nou…  ik heb het even uitgerekend 1,1 gram per Watt dus een uitstekende kweek naar mijn idee. De smaak is subliem en het effect grandioos. Mijn vrienden en kennissen kunnen het allemaal beamen 😉

Tot volgende week en hou ze groen hè!

Greets, The Kweker

(advertentie)