(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het gaat voorspoedig in de tent van The Kweker. De drie wietsoorten van Dinafem gaan lekker op het hydrosysteem. Inmiddels zijn de planten dan ook gezond en wel, aanbeland in de derde week van de bloeifase. 

Beste lezers en fans, een bloeiende tweede week is weer voorbij. Een week waarin de verwachtingen me in goede zin te boven gaan. Vorige week vertelde ik over een snelle en voorspoedige start van de bloei en ook de tweede bloeiweek is voorspoedig en soms zelfs te vlug verlopen.

De dames gaan hard… niet zomaar hard, maar gigantisch hard. Ze groeien geweldig goed en zien er grandioos uit met mooie korte internodes en dikke bladeren. Het Systeem van Dutch Hydroponic Solution bevalt me goed, het zal wel een blijvertje zijn.

De dames groeien geweldig goed en zien er grandioos uit met mooie korte internodes en dikke bladeren

Zoals ik in mijn eerste verslag al aangaf heb ik geweldige ervaringen met de Dinafem zaden en de voeding van Metrop. Met dit systeem, en deze zaden verwacht ik dan ook een geavanceerde en optimale kweek! Mits alle EC- en pH waardes natuurlijk onder controle blijven en niet te vergeten ook de ventilatie. Om mijn temperatuur maak ik me zelden druk. Ook al word het 40 graden boven het vriespunt daar lig ik niet wakker van (maar ik hou het wel in het oog 😉 ).

Met een beregoede voeding lukt het wel. Heb het trouwens een jaartje of 3 geleden eens getest. Helaas verliep de ontwikkeling van de dames toen niet echt goed en duurde de bloei wel 22 weken. Maar goed, toen had ik ook 1 van de meest gigantische haze-soorten en midden in de zomer, in een tent in een kamer waar van ’s morgens tot ’s avonds laat de zon op scheen. Alleen in de kamer zelf was het al 30+ graden. Ze stonden lang met extreme hitte en hadden toch compacte stevige toppen door deze voedingslijn.

Ik dwaal af… terug naar het heden. Week 2 bloei in huize The kweker. In ieder geval, de combinatie van de soort, de voeding en het systeem: geen woorden voor (nog niet). Maar de afgelopen week beviel me in ieder geval uitstekend en verliep vlekkeloos.

De fan onder mijn lamp aangezet en onderin een clipfan tegen de wand bevestigd voor een goede luchtcirculatie. Daarnaast nog een grotere fan op minimale stand aan de buitenkant van de tent. Buitenkant? Jaja, aan de buitenkant voor het rooster in de tent… En daarmee is de temperatuur 25,5 graden en in het donker 21 graden. In 1 woord dus ideaal.

De EC waarde met Metrop MR1 is 1,0 met toevoegingen van Aminoroot en Calgreen. De luchtvochtigheid is 53%. En daarmee gingen de planten hard.

industrial

Industrial

De kleine Industrial plantjes doen het ook goed. Lopen tenslotte nog wel een weekje achter op de rest maar zien er hetzelfde uit als de anderen een week geleden. Helaas verwacht ik enigszins wat schaduwplekken van de grotere dames die ervoor staan. Gelukkig vang ik dat enigszins op met mijn kap, daar zitten spiegels aan die extreem breed kunnen stralen. Dus dat komt vast wel goed.

De wortels, zoals ik vorige keer vertelde. Dat vind ik gewoon fascinerend om te zien! Bijna elke dag spiek ik dus nog even. En het blijft me verbazen. Als er een flinke bodem aan wortels in ligt, gaat de voedingspomp continue aan.

Over een flinke bodem gesproken. Tja, het ligt al aardig vol moet ik zeggen. Spierwit met heel veel kleine vertakkingen. Het lijkt een soort wol wat er omheen zit, alleen zijn het kleine haartjes (wortels dus). Mooi om te zien.

rootsz

Dezelfde plant als vorige week

De dames drinken nu ook meer merk ik maar ik hou mijn klok ongewijzigd op om de 2 uur, 1 minuut wateren.
Ik zelf zeg ook tegen elke kweker met een hydrosysteem: probeer zoveel mogelijk te verversen en desnoods geef je het aantal liters wat ze verbruiken tot het op is. Als het op is, en je bent een dagje te laat kan dat zeker geen kwaad.

En zo blijf ik op alles advies en tips geven waar ik maar kan. Wat ik ook als voorspelling had is dat ze hard zouden gaan. Is zo, maar… vorige week had ik in week 1 bloei, 7 vingers aan een blad. Mijn voorspelling was dat ik deze week 9 vingers zou hebben. Nou, dan heb ik een leuke foto en kan ik wederom zeggen dat mijn voorspellingen toch altijd wel goed zitten. hahaha…

Jaja, 9 vingers! We gaan voor het record van 15…

Jaja, 9 vingers! We gaan voor het record van 15…

Verder een vlekkeloze week. Dus gaan we vrolijk door. Week na week, tot het einde. Bij deze sluit ik nog even af en geef ik mijn voorspellingen voor de komende week.

Komende week

Ik zet mijn netje op goede hoogte voor stevigheid en tegen eventueel omvallen want ik heb 2 dames staan met een dikke stam maar aan de onderkant dun. Van dun naar dik op slechts 1,5 cm. Wat in mijn ogen best irritant is want deze staat bijna op het einde van het systeem en ik wil natuurlijk niet over de andere dames hangen om wat te herstellen. Ik verwacht ook dat indien ik geen netje erover hang deze snel zal omvallen! Letterlijk en figuurlijk.

Zulke bladeren geeft toch een gewicht op een dun stammetje en mocht deze omvallen… tja… het zij zo. Ze zal er niet aan dood gaan, maar je krijgt het knakken en buigen effect. Dus: netje spannen. Verder ga ik deze komende week de EC waarde (voeding) iets omhoog gooien. Een dubbele dosis Aminoroot gaat erin.

Ik hoop op het einde van de week hier en daar in de top van de plant een wit draadje te zien (eerste bloei symptomen) en als deze er zijn dan gaan we de EC verlagen en waarschijnlijk iets heel anders doen met de voeding van Metrop. Dat zal wellicht week 4 worden maar ik hoop al aan het einde van de week.

9 Vingers? We gaan voor de 11 natuurlijk (ook pas tegen het eind van de week) De 300 Watt (van de dimbare 600) houden we nog even zo tot de bloei er in zit en dan per week opbouwen. De lamp zelf gaan we deze week wel verlagen. Op naar een bloeiende week 3.

Greet all…. hou ze groen he…;-)

The Kweker

(advertentie)