(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is zomer en ook The Kweker neemt wel eens vakantie. Gelukkig heeft hij ons achtergelaten met een aantal slimme kweektips voor de thuisblijvers. Vandaag een voordelige tip voor je afzuiger, een veilige voor je lamp, een snelle tip voor je oogst en hoe je mooiere wietfoto’s maakt. 

stekkerdimmer

Met een stekkerdimmer kun je je afzuiger ook dimmen

Regelbare afzuiger

Hallo fans en lezers, deze week heb ik weer een paar goede kweektips voor jullie. Eerst even een budgettaire tip: als je geen klimaatcontroller hebt, kun je bij de Gamma of een andere doe-het-zelf winkel een stekkerdimmer kopen. Daarmee dim je eenvoudig de afzuiger zodat die ’s nachts rustiger draait.

Lamp aan de ketting

Lampen worden vaak opgehangen door middel van een ketting. Let daarbij op dat je geen schoonheidsfoutje begaat. Aan de achterkant van de lamp zit een kroonsteentje met de aansluitdraden. Ik heb ooit eens een foutje gemaakt door een stuk ketting te laten bungelen dat tegen het kroonsteentje kwam. Gevolg: kortsluiting, hitte, smeltend plastic, stukke lamp. Let hier goed op, want ik zie het nog steeds te vaak.

1844_indoor-grow-room

Met een zonnebril voor je lens maak je foto’s zonder strepen

Sneller klaar

Als je ongeduldig bent en je niet kan wachten tot de kweekcyclus klaar is, raad ik aan om af te bloeien op 13 uur. Start de bloeifase met 12 uur. Voer vanaf het einde van de 2e week om de 2 dagen de tijd op met 15 minuten per dag tot 13 uur. Het voordeel is dat je dezelfde opbrengst hebt, maar dan 1 week eerder.

Strepen in foto

Ook last van zwarte balken en strepen door je wietfoto’s? Het komt door de kweeklampen. Neem een zonnebril en zet die voor de lens van je camera. De zonnebril filtert de strepen en zo krijg je mooiere foto’s!

 

(advertentie)