(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De dames van The Kweker stonden deze week op rantsoen, niet om te spoelen, maar de EC waarde was tijdens zijn afwezigheid wel erg hoog opgelopen. Maar maak je geen zorgen, inmiddels is alles in huize The Kweker weer onder controle. Snel kijken! 

Hier zijn we weer, fans en trouwe lezers. De afgelopen week gingen mijn planten enorm hard, zoals ik had verwacht. Dit is grotendeels te verklaren door de 10% extra boost van de ballast waardoor de lamp op 660 Watt schijnt, in plaats van 600. Bedenk daarbij dat ik een lamp heb die waarschijnlijk bijna nergens meer te krijgen is en die onder de naam greenpower gaat. Deze bulb geeft volgens de makers ook nog eens 10% extra licht dan een willekeurige andere lamp. Een hoop lumen bij elkaar, en dat was te merken!

Industrial Plant

industrial

Industrial plant

Ik ben de week fris begonnen met een schone waterbeurt. 4 Dagen kregen mijn planten water met toevoegingen maar zonder basisvoeding. Pas aan het eind van de week ben ik weer gestart met een minimale dosering van de basisvoeding. Aan de planten was dat ook goed te zien want ze gebruiken alle aanwezige voedingsstoffen op. Dus een schone start en een beregoed einde van de week. De Industrial plant die vorige week langzaam dikker werd is deze week flink opgetrokken en is een geweldige soort. Deze moet nog 2 weken naar verwachting.

Dikke haren, flinke toppen en een overvloed aan THC. Zo hoort het! Ondanks de anderhalve week achterstand op de andere soorten, doen deze zeker niet onder. Ik denk nog een 2-tal weken voor ze naar de eeuwige jachtvelden mogen, zullen we maar zeggen hè…

Helaas verkleuren deze dames ook, mede ook doordat ik deze week geen voedingsstoffen heb gegeven, maar je ziet wel dat de plant er duidelijk werk van maakt om toch iets te krijgen… uit zichzelf dan wel en dat vergt energie van de groene bladeren. Tot zover de Industrial plant.

De andere soorten mogen er bijna uit, maar ik wacht geduldig tot ik vind dat het goed is, al duurt het vier weken langer.

Dinachem

Vorige week vertelde ik over de top van de Dinachem, deze was in het begin nauwelijks zichtbaar, maar aan het einde van vorige week stond die er ineens. Kaarsrecht en trots als een …uhmm… groene wietplant. Deze week heb ik een extreem leuke foto… eigenlijk twee. Want ik zag de plant en had meteen het idee dat dit een prachtig beeld zou geven en dat deed het ook, kijk maar eens.

Deze prachtige dame kwam dus tevoorschijn uit het niets. Was aan het begin van de week een lange rechte priem van slechts twee centimeter dikte maar een lengte van ruim 34 cm. Aan het einde van de week heeft de dikte van deze dame zich zeker verdrievoudigd. Een mooi plaatje vind ik het zelf om te zien. De lengte is en blijft hetzelfde op het einde van de week, maar wel aan een stuk.

Diesel

Tot slot hebben we de Diesel nog. Zoals ik al eerder vertelde is dit een geschikte plant voor beginners. Ze kan veel hebben en is oersterk. Een massieve dikke top van boven tot onder. Deze worden nu al flink bruin en de THC zit er goed op. De geur is zoals eerder vermeld een indringende en typische dieselgeur (niet de brandstof). Een compacte top draagt deze dame. Dikker dan een normale vuist, het lijkt wel een kei.

Rechts zie je een close-up van de diesel. Geweldige haren op deze soort! Ook deze plant trekt geel door het gebrek aan voedingstoffen deze week. Het einde nadert helaas, naar verwachting nog maar een dikke week.

Het voordeel van dit systeem is naar mijn idee dat ik hier geen halve tot volle week moet spoelen gezien het rechtstreeks de wortels raakt. Dit was afgelopen week duidelijk te zien toen ik ineens stopte met voeden. Dus als de tijd rijp is schakelen we om naar een spoelbeurt van slechts 2 dagen denk ik. De Metrop spray MR2 en Calgreen blijven we voortzetten natuurlijk tot het einde.

De wortels heb ik helaas geen foto van deze keer. Misschien volgende week weer.

Mijn voorspellingen

Afwachten in ieder geval, minimaal voeding geven en misschien eind volgende week eruit… Eventueel een spoelbeurt. Normaal gesproken zet je ze op ieder ander medium een weekje droog. Met dit systeem doe ik dat niet. Anders drogen de wortels te snel uit. Misschien dat ik de laatste dag van hun bestaan een volle dag geen water geef, of het nut heeft weet ik niet eigenlijk.

Tot volgende week weer, hou ze groen hè… Greets! The kweker

 

(advertenties)