(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

The Kweker beleefde een mooie week in zijn kweekruimte, de toppen van zijn drie Dinafems zijn lekker dicht aan het groeien en genieten van hun douches met bladvoeding. De binnenzon schijnt op vol vermogen. Verslag van een vette trichomenweek! 

Beste lezers, fans en marihuana maatjes, deze week ben ik gestart met de lamp op de volledige 600 Watt. Daarbij een EC waarde van 1,2 tot 1,4 met MR2 van Metrop voeding. Het bevalt de plant uitstekend! Dinsdag en donderdag avond een spray gegeven, gewoon met de lamp aan. Ik sproei met MR2 met een EC waarde van 3,0 zonder aan de pH waarde uit de kraan te sleutelen. De Ph waarde voor de spray doen we bewust niet omdat een plant daarop anders reageert dan wanneer je zou afzuren naar bijvoorbeeld pH 5,6. In ieder geval… De dames vinden het geweldig. Op zondag een sproeibeurt met Calgreen van Metrop vol op de toppen, om zo een stevige top op te bouwen. Kortom: een leuke week sproeien.

begin van de week de toppen komen naar elkaar.

Begin van de week: de toppen komen naar elkaar toe

Ik ga er mee door tot de planten helemaal klaar zijn. Ik heb deze week de EC waarde mijn voedingsvat in het Dutch Hydroponic systeem, maar een klein beetje verhoogd, aangezien we ook sproeien met voeding. Nu moet ik zeggen dat het systeem zelf niet echt overdreven veel opneemt van de bladvoeding. Inmiddels heb ik de EC waarde in het vat goed onder controle want het loopt op tot 2,0 waardoor het water in het vat slechts 3 dagen word gebruikt door de dames. Dus kan er meteen vers en nieuw water in.

Afgelopen week 5 was een mooie. De topjes die vorige week nog volop in ontwikkeling waren groeien goed dicht (als de puzzel waarover ik vertelde). Mooi om te zien! Ze worden steeds dikker, vetter en gaan ook steeds sterker ruiken.

Trichomenweek

Vorige week vertelde ik dat week 5 een echte THC week is, ik verwachte dikke harskristallen en die kwamen ook, vooral bij de Dinachem plant en de Diesel. Tegen het einde van de week werden de toppen ook flink groter en was de harsproductie niet te stoppen! Uiteraard maken we daar een leuk plaatje van.

De toppen worden dus groter en plakkeriger. De geur is bijna niet te beschrijven maar de Diesel overheerst duidelijk bij het opentrekken van de tent. Raak ik vervolgens de plant aan, dan ruik ik bij de Dinachem een fruitige en enorm zoete geur. Het zijn 2 geweldige soorten die het hier tegen elkaar opnemen, maar gelijk opgaan qua hoogte, dikte, takken en blad. Natuurlijk draagt de Metrop spray ook een steentje bij aan het stevige en harde blad. Dikke bladeren die hard zijn maar zacht aanvoelen… het is eigenlijk iets heel aparts.

De Industrial planten – die een weekje achter lopen op de rest – komen qua hoogte momenteel net een kleine 20 centimeter onder hun buren te staan maar zien er hetzelfde uit als de anderen aan het begin van wee vier. Het zit wel goed met deze soort. Ook hun toppen groeien langzaam dicht.

indus.plant

Industrial plant

Wortels

deze week heb ik eens mijn uiterste best gedaan om een mooie foto te maken van de wortels. En wat ging dat moeizaam! Er hangt een enorm gewicht aan de potjes. Bij het optillen moest ik serieus kracht gebruiken om het goed te kunnen laten zien. Daarbij moet ik ook rekening houden met 2 bovenhangende netjes en oppassen dat ik geen takken breek. Al moet ik zeggen, dat er al wel weer uitschieters zijn die ik even moet platleggen hahaha….. Anyway, de wortels dus. Ik wilde dat ik zo’n rioleringsinspectiecamera had (leuk woord voor Galgje). Dan zou ik even verder kijken hoe de ontwikkeling daar gaat. Ik denk zelf dat er een flink tapijt aan wortels in elke bak ligt.

Deze week kreeg ik trouwens nog een vraag over rot, schimmels en ophopend water door de hoeveelheid wortels. Schimmel en rot zit er zeker niet, de wortels zijn spierwit, maar in de bakken kan ik helaas niet kijken. Maar wel ruiken en ik ruik niks vreemds. Schimmels en rotting zou gaan stinken. Bij de oogst zullen we erachter komen. Ik ben er zelf behoorlijk benieuwd naar gezien het gewicht van een plant om enkel en alleen maar een fotootje te maken. Intensief werk en een kracht oefening is het wel…

Flinke pennen overal die een redelijke diepte in gaan, wie weet waar ze uitkomen in het systeem?

Flinke pennen overal die een redelijke diepte in gaan, wie weet waar ze uitkomen in het systeem?

Volgende week

De harskristallen zullen flink ophopen. De lamp blijft op 600 Watt, en de voeding laten we op dezelfde EC waarde. Tegen het eind van de week moet ik wel megatoppen hebben! Ik hoop het. En dat ze loeihard zullen zijn. Ik verwacht dat de meeste toppen naar elkaar toe gegroeid zullen zijn. Misschien aan het einde van de week een lichte bladverkleuring in de vorm van vlekken door het groene heen? Waarom geen idee. In week 6 heb je de meeste kansen op verkleuringen… dus waarom niet hè, haha… Volgende week meer.

Greets van The Kweker en hou ze groen hè 😉

(advertenties)