(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jawel mensen, in huize The Kweker komt de bloei lekker op gang! De dames doen het nog steeds goed in het hydrosysteem aldaar. Al zijn er ook helaas wel twee afvallers. Maar zoals altijd weet The Kweker de week natuurlijk positief af te sluiten. 

Beste lezers en fans, we zijn weer een week verder, en de vierde bloeiweek zit er nu volledig op. In afwachting van wat het word, zal zijn en of mijn voorspellingen daadwerkelijk gaan kloppen, gaan we vol goede moet door naar week 5. Maar eerst een verslag van week 4.

Helaas moet ik jullie mededelen dat halverwege week 4, de eerste dame een vroegtijdige plantendood is gestorven… R.I.P.

Het systeem van Dutch Hydroponic Solution is een echte aanrader voor de iets meer ervaren kwekers onder ons. Het is voor mij een rijke kweekervaring. En een dikke duim! Vorige week vertelde ik over de dames die een dun stammetje hadden en daardoor omvielen. Helaas moet ik jullie mededelen dat halverwege week 4, de eerste dame een vroegtijdige plantendood is gestorven… R.I.P. Na autopsie is gebleken dat het stammetje aan de onderkant extreem dun was, en een flinke knik heeft gehad die helaas niet meer te herstellen was.

Tot mijn spijt heb ik ook afscheid moeten nemen van de tweede dunne dame. Deze liep ineens behoorlijk achter en ruimte om haar terug in de groei te zetten heb ik niet dus …om veel achterstand te voorkomen heb ik deze eruit gehaald. Tot zover de 2 missers.

Gelukkig heb ik natuurlijk ook goed nieuws. Vorige week had ik deze over het hoofd gezien: deze zat ruim 10 cm onder het bovenste punt… en iedereen kan tellen… hehe…

11 vingers

Jaja…11 vingertjes in huize The Kweker

Week 4 is een van mijn favoriete weken, vanwege de ontwikkeling van een plant in deze week, ongelooflijk vind ik het. Week 5 is ook een mooie want wat er in week 4 gebeurd valt uiteindelijk in week 5 als een puzzel in elkaar. Ingewikkeld? Nou, in week 4 krijg je kleine bloeitopjes. Dan ga je week 5 in en komt alles langzaam bij elkaar… als een puzzel dus.

Wat een week!

Een mega bloeiweek. Op zondag heb ik de lamp doorgedraaid naar 450 Watt. De week gestart met Metrop MR1 voeding, daarbij de Amino Root achterwege gelaten en ingeruild voor een portie Amino Bloom. Met een EC waarde van 1,0-1,2 maximaal en een goede PH waarde. Zoals ik had verwacht liep de waarde in de tank behoorlijk op (naar EC 2,3). En dan is het een kwestie van deels leegpompen en aanvullen met schoon water. Wel met de extra toevoegingen natuurlijk maar zonder basisvoeding. De bloei zat er aan het begin van de week al aardig in.

Begin van de week

Begin van de week

Eind van de week.

Eind van de week

Aan het einde van de week werden de kleine topjes dikke knikkers, waardoor we ook aan het einde van de week overgeschakeld zijn op Metrop MR2 voeding. Wederom met een EC waarde van 1,2. Uiteraard op de vaste dagen dinsdag en donderdag een spuitportie MR2 en op zondag een Calgreen gespoten met een EC waarde van 3,0.

spray

Spuiten op de toppen

En wat een wortels!

Gezien het feit dat ik vorige week het potje bijna niet uit het systeem kreeg om er een fatsoenlijke foto van te maken trakteer ik jullie nu wel even op een mooie shot. De wortels zijn megawit, megalang en megazwaar. De middelste penwortel is ruim 1,5 cm dik en het netpotje is aardig verbogen aan de onderkant. Helaas lukt het me niet om daarvan een mooie foto te maken, maar wel een leuke andere

P5090176 (Medium)

Mooie gezonde witte wortels

Volgende week

Week 5 is dus tevens ook een van mijn favoriete weken, omdat je ontzettend veel ziet veranderen. Ik denk dat de toppen langzaam naar elkaar toe zullen groeien en steeds groter worden. We gaan verder met de MR2 en ook verder met de spuitvoeding. Wederom de tanks in de gaten houden en uitkijken voor een te hoge EC waarde en indien nodig, netjes aanpassen. Ik wil proberen om mijn EC iets op te schroeven van 1,2 naar 1,4. Als de toppen naar mijn zin zijn gooi ik ook meteen de lamp op 600 Watt. Verder zoals ik aangaf veel veranderingen… 13 vingers? We hopen het want ik wil jullie er graag 15 laten zien.

Kortom, dikkere toppen, hardere toppen, mooiere toppen en de eerste echte harskristallen. Week 5 is de THC week vind ik, al heb je ook soorten waarbij dat in week 2 al start zoals bijvoorbeeld Amnesia, Northern Lights en Power Plant. We zullen zien….

Greets! The Kweker

Keep it green

(advertenties)