(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na een flitsende start met maar liefst drie soorten van Dinafem in een hydrosysteem, die zeer voorspoedig, netjes en zonder al te veel gebreken en frustratie’s verlopen is, is het weer de hoogste tijd voor een nieuwe update van The Kweker.

Beste lezers en fans van RollingStoned, de eerste week zit er dus volledig op. Mijn planten kregen in hun eerste levensdagen 24 uur licht van een 2×55 watt duo Fluor lamp op hun hoedjes. Daarna heb ik ze overgezet naar het Dutch Hydroponic Solution systeem en daar kregen ze tot de zondag een bundeltje licht van 18 uur. Dat waren enkele dagen. Inmiddels heb ik ook de camera weer geïnstalleerd en waren we vol op weg. De plantjes gingen er als een raket vandoor.

Vorige week zondag de klok meteen op 12 om 12 uur gezet om de bloeifase mee in gang te zetten

Vorige week zondag dus de klok meteen op 12 om 12 uur gezet om de bloeifase mee in gang te zetten. De eerste bloeiweek zit er dus al weer op. Het filmpje op YouTube is veelbelovend al zeg ik het zelf… (hier te zien) en jawel een prachtbeeld, net als de foto’s.

Na de groeidagen in het systeem op 18 uur heb ik er Industrial plant bijgezet. Helaas hebben deze planten dus niet een korte voorgroei gehad maar zijn ze meteen met de 12/12 uren meegegaan. Dat was wel te merken afgelopen week. Vooral de eerste dagen strekten ze behoorlijk waardoor ze uiteindelijk omvielen… maar na wat ondersteuning werd het binnen 2 dagen goed recht getrokken. Dus gewoon lekker mee met de 1 week oudere plantjes.

industrial plant

Industrial plant, meteen op 12/12

De eerste dagen van de bloei (12/12) gingen bijzonder goed en hard. De Metrop voeding aangemaakt startend met MR1 (groeivoeding) en een EC waarde van 0,8 met pH van 5,5. Dit met als toevoeging een lichte dosis Amino root (wortelstimulator) en na afzuren van het water, de bekende Calgel (calcium meststof) erin. Deze combinatie gaf mij een uitstekende eerste week waarin de dames klein begonnen en aan het einde van de week in grootte verdubbeld waren.

begin

Start deze week

Deze ronde kiezen we weer eens voor de EC meter. Normaal kun je met Metrop voeding volgens schema werken en dan geef je ze zeker niet te veel maar ook niet te weinig. Ik kies dit maal bewust voor de EC meter gewoon uit nieuwsgierigheid wat planten doen als ik speel met de EC in plaats van me aan het schema te houden.

De pH waarde controleer ik dagelijks en elke dag stel ik deze bij door een aantal druppels pH- aan mijn water toe te voegen. Deze loopt dagelijks wel iets op. Mijn verwachting is ook dat pas tegen eind week 2 de pH waarde stabiel zal zijn en blijven.

Inmiddels heb ik mijn nieuwe ballast geïnstalleerd (Plug & Play) met de nieuwe lamp. De lamp staat gedimd op 300 Watt (van de 600) en mijn kap hangt ruim een meter boven de dametjes. Mijn temperatuur is als de lamp aan is, rond de 26 graden en als deze uit is kom ik niet onder de 21.

Inmiddels tel ik na deze korte flitsende start wel al 7 vingertjes aan de 4e internode

Luchtvochtigheid tegen de 60% wat op zich wel ideaal is voor zaadplanten. Ik verwacht dat deze, naarmate ze groter worden toch omhoog zal gaan. Als dat gebeurd zal ik het bijsturen met de afzuiging. Afgelopen zondag (na 1 volle week) een ventilator in de tent gezet en deze op minimale stand tegen de wand aan laten waaien.

Aan het einde van de week zagen mijn dametjes er supergezond en mooi uit. Inmiddels tel ik na deze korte flitsende start wel al 7 vingertjes aan de 4e internode (internode = de stam tussen twee vertakkingen waar de bladeren aan komen).

7 vingers

7 Vingers aan Dinachem

We gaan natuurlijk voor het maximale aantal vingers en mijn record staat op 15… Zullen we? Meestal haal ik er wel 11 of in sommige gevallen zelfs 13. De Diesel doet het zoals de rest ook geweldig en ook daar heb ik een fotootje van natuurlijk.

5 diesel

Diesel in het begin van de week

Verder ben ik dagelijks nieuwsgierig naar de wortels van deze planten. En er is natuurlijk niets beters dan gewoon even het kleine netpotje gevuld met RFX-1 uit het systeem halen en even te spieken. Dagelijks zie ik meer en langere wortels onder in het netje vandaan komen. Deze banen zich een weg naar… heel ver! Deze wortels zijn zo wit als sneeuw, hebben vele zijscheutjes en het zien er bijzonder uit. Eindelijk kan ik dat ook eens bekijken. Blijft tenslotte een eigen productie. Maar zoals ik zeg: met een goede basis en een goede voeding kom je een heel eind.

wortels

Wortels halverwege de week

De wortels liggen in de bakken en daar staat een heel klein bodempje water in. Eerst stond mijn klok op om de paar uur slechts 1 minuut water geven. Inmiddels is dat veranderd. Ik heb deze nog steeds niet continu draaien maar wel om de 2 uur gezet. Dus elke 2 uur gaat de waterpomp nu aan en worden de wortelen besproeid met voedingswater. Tijdens de donkere uren gaat de klok gewoon mee maar dan met tussenpozen van 3 uur. Binnenkort zien we wel wat we er mee doen. Verder gaat het allemaal voorspoedig.

Mijn voorspellingen

De komende week (week 2 dus) zullen de dames toch flink gaan groeien.
Aan de voeding doe ik waarschijnlijk niets, ik merk het wel als ze wat tekort komen aan de kleur. Dan pas passen we het aan. Misschien een hogere dosering van Amino Root. Ik verwacht wel minimaal 9 vingers aan een blad. Moet wel lukken.
Verder de lamp fan aanzetten denk ik maar, en de temperatuur in de gaten houden. Desnoods de afzuiger minimaal aanzetten. De lampkap houd ik nog even op ruim een metertje boven de dames. Dus klaar voor een mooie 2e week.

Tot volgende week, hoe ze groen hè… 😉
Greets! The Kweker

 

(advertentie)