(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Casey Jones planten van The Kweker zijn niet meer. Vorige week hebben we kunnen zien hoe The Kweker ze met (een beetje) pijn in het hart omlegde. En terwijl deze planten te drogen hangen, groeide in huize The kweker alweer iets nieuws.

Beste Fans en lezers, we zijn er weer met een nieuwe reeks. Dit maal compleet anders, compleet verschillend. Wat ik 14 jaar geleden eens heb geprobeerd en toen gigantisch mis ging, ga ik toch weer doen. Maar dan met 17 jaar ervaring en inmiddels na al deze jaren, het volste vertrouwen. In de zaadbank van de zaden waarmee ik ga kweken en de voedingslijn, en natuurlijk in mezelf. We gaan ervoor! Waarvoor? Vertel ik zo meer over…

Deze serie heb ik ook bijzonder fantastisch beeld in mijn ruimte. Dankzij een bril die ik een tijdje geleden eens cadeau heb gekregen van de maker er van. Maar die uiteindelijk toch maar wat in de kast ligt te liggen. De bril kostte me geen 170 dollar, maar dat kost hij in de winkel dus wel. En wat doet The Kweker er mee? …jawel, slopen! Niet zomaar voor de fun hoor.

Wat ik 14 jaar geleden eens heb geprobeerd en toen gigantisch mis ging, ga ik toch weer doen.

Het is een bril die alle negatieve invloeden filtert, volledig getest en niet een standaard filterbrilletje die je overal kunt kopen. Toch werkelijk waar 1 van 170 dollar. Mijn draaiende camera in de tent die als bestemming mijn kanaal op YouTube heeft, was reeds voorzien van een oude merkbril met uitstekend UV filter om zo strepen en lichtval te minderen. Maar zoals ik telkens weer zie in mijn filmpjes heb ik last van behoorlijk geel beeldmateriaal. Dat waren dus de plastic glaasjes uit de oude bril. Ik had er gaatjes in geboord en ze met tie-wraps vastgezet.

Mijn nieuwe bril gesloopt en toen bleek dat er “echt” glas in zit! Dus maar geen gaatjes boren in het glas maar tapen… Een heel kunstwerk is het geworden en ik ben er nog trots op ook! Een kijkvenster voor de lens van 1,5 x 1,5 cm is ruim voldoende. Hierbij een voorbeeld van een foto met bril:

PB220046 (Medium) (Medium)

Om terug te komen op mijn nieuwe start. Ik heb 14 jaar geleden eens een PVC pijp gejat, daar wat gaten in geboord. Afsluitdop aan de ene kant en aan de andere kant een bak met water. Daarin een pomp door de afsluitdop. In de geboorde gaten netjes met daarin planten. Ging natuurlijk gigantisch mis dus na 3 weken was het klaar.

Het systeem

Dit keer hebben we dus een compleet nieuw systeem van Dutch Hydroponic Solutions uit Utrecht. Drie grote dozen opgehaald, thuis gekomen en starten met de bouw wat bijzonder soepel en snel verliep. Na minuten stond het al. Eerst had ik mijn twijfels of het zou gaan lekken maar nee hoor. Ruimschoots getest en geen lekkages. Het systeem is een Flow&Grow 120. 112 x 105 cm en slechts 27 cm hoog. Met een capaciteit voor 23 plantjes.

P4070186 (Medium) (Medium)

We hebben meteen een nieuwe dimbare digitale ballast van 600 watt. En een nieuwe lamp. En we kiezen voor het bekende voedingsmerk Metrop wat ik trouwens 1 van de beste vind. Waarom: mega opbrengsten. Maar dat is mijn mening uiteraard. Ik kweek ook al jaren met deze voedingslijn en tot op heden.. Ja, probeer het maar.

De zaden

Er is in de wereld heel veel zaad te krijgen, helaas hebben sommige zaadbanken nog wel eens de neiging om verschillende fenotypes in een verpakking te steken. Daar ben ik niet zo voor. Het resulteert op een ongelijke groei, verschillende bladeren en voornamelijk de soorten waarvan je denkt ik heb de zelfde. Maar geen een er van is het zelfde.
Maar de zaadbank waar ik nu mijn zaden heb gehaald houd zich stipt aan deze regels. Ze zijn stipt qua verpakken en correct betreffende de looptijd van een plant (ik tel altijd + 2 weken) Verder zijn alle planten die worden ontkiemt even hoog, hebben dezelfde structuur. Het is een goede zaadbank. Ik heb er in het verleden ook al mee gewerkt en ook deze zaden gaven me onder een 400 watterje ruim 1,3 gram per Watt. We gaan voor Dinafem, met de volgende soorten.

– Diesel: een bekende stinkende maar fruitige soort wat een knaller is.
– Dinachem: een chemdog aroma plant wat een extreme soort is.
– Industrial plant: grenenhout aroma met een vleugje limoen en zwarte peper als smaak wat een zwaar effect geeft. De krachtigste soort en wat de naam al zegt: industrieel.

Anyway, het ontkiemen in de Speedgrow pluggen verliep zonder enige moeite en slechts 36 uurtjes later stonden de meeste boven. Onder een 2×55 watt duo-fluor lamp gedurende de eesrte 5 dagen 24 uurtjes. En ze gingen al een trein. Alles natuurlijk in de bijhorende netpotjes gedaan. Wel gevuld met het bekende RFX-1 substraat. Een paar dagen wateren van bovenaf omdat ze nog in een bak stonden he….
Daarna overgezet naar het Systeem en daar voeding gegeven, de klok erop en branden maar. 18 Uurtjes licht en 6 donker. Fans uit, afzuiging af en gaan.

De temperatuur is ideaal en de luchtvochtigheid ook. Fantastisch. Het systeem een klok er op gezet omdat het water toch redelijk goed hoorbaar is. Gezien de planten weinig wortels hebben zie ik ook het nut er niet van in om 24 uur te circuleren met het water dus om de paar uur gaat deze een minuutje aan. Ideaal. Kortom, we hebben een mega start gemaakt en we zijn weer vertrokken hè….

Hou ze groen en tot volgende week.

The Kweker

 

(advertentie)