(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Heeft The Kweker het licht gezien? Jazeker en hij is ook nog eens helemaal overtuigd van de kracht van GOD’s licht. Deze week zette hij het licht in zijn kweekruimte om naar 12 uurtjes. Snel kijken hoe deze eerste week van de bloei met GOD’s licht verlopen is…

Hallo lezers en fans, vorige verslag vertelde ik jullie wat ik allemaal heb gedaan, en dat ik in de groeiperiode zat met mijn dames. Ik vertelde vorige week dat ik de klok naar 12 uur zou omzetten zodat ik de planten na 2 weken groei in de bloei zet. Afgelopen zondag heb ik dus de klok naar 12 uurtjes verzet, en dus zijn we gestart in de bloei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEerste week bloei

Ik startte de eerste bloeiweek met het omschakelen van mijn lamp. Ik zette het aantal uren zogezegd op 12/12 en schakelde ook 5 clusters in in plaats van de 4 clusters waar ik afgelopen 2 weken heb mee gewerkt. En ik ben vertrokken, ik ben aan het begin van de week ook meteen gestopt met de Let’s grow A&B voeding van Growing Edge Technologies, dat is de Canadese voedingslijn waar ik het over had. Eigenlijk ben ik meteen overgegaan op de bloeivoeding Let’s Bloom. Dit is de voeding die nodig is zodra je de bloei in gaat.

Ook de bloeivoeding bestaat uit een A&B basis. Deze starten we met een EC waarde van 1,2. Meteen de pH waarde van 6,1 terug geschroefd naar 5,7 wat ook het advies is zodra men de bloei in gaat. Als extra toevoeging doen we na de basisvoeding en het meten van de EC waarde ook Let’s Flower. Deze is om de toppen aan te maken. Met daarin vanaf dag 1 tot het einde ook de Power Thrive van het voedingsmerk. Makkelijker kan niet. Even afzuren in mijn voedingswater tot Ph 5,7 en dat was het. Handmatig water geven. Een kleine 500 cc per plant in de 25 liter gevuld met RFX-1.

Let’s Bloom en Let’s Flower

En zo maak ik 10 liter handwarm water (22-23 graden) met daarin de voeding. Geef ze dit en de rest van mijn emmertje water…. dat gaat naar mevrouw Thekweker voor de huis, tuin en vensterbank plantjes die ook hier ineens een stukje groener staan dan ooit tevoren haha! En dat om de dag….

Halverwege de week heb ik even vlug foto’s gekeken en ik zie al resultaat. Ik heb 2 uitschieters dus even aftasten wat deze aan het einde van de week gaan doen. Verder ziet alles er mooi en gezond uit. Natuurlijk ga ik weer op zoek naar dingen die ik soms zelf niet weet. En verassend wat een mooie dikke fluweel zachte donzige bladeren heb ik weer. Dan begin ik te blozen en bijna te kwijlen… kijk ik naar boven richting de Budmaster en denk in mezelf: mijn GOD!

Uiteindelijk ben ik zo tevreden en wil ik eigenlijk niet naar benenden maar gewoon effe lekker blijven hangen tussen de dames en zie ik: jawel, 9 vingers! Dan stoom ik na het sluiten van mijn tent als een trein naar beneden om het goede nieuws mede te delen… En dan kan mijn avond niet meer stuk.

Aan het einde van de week, zien de planten er mooi breed uit… niet echt hoog. Slechts 25-30 cm hoog maar flink breed dus. Dus vraag ik me af, hoe ver zouden mijn wortelen zitten? Halverwege de pot? op de bodem? of op drie kwart? geen idee. Dus ik besluit even te kijken en zie… Roots, dikke roots! Deze komen onder mijn pot vandaan. Spierwit en o zo mooi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

wortels onder de pot!!

Dik tevreden dus en dat al na 1 week bloei. Helaas zijn de dames die eerst wat strekte iets hoger uitgevallen dan de andere dames. Zoals iedere kweker heb ik ze natuurlijk ook allemaal wel op gelijke hoogte. Dus zit er weer niets anders op dan de ouderwetse methode ‘knakken en buigen’ toe te passen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Knakken en buigen maar

En dat deden we natuurlijk, komen ze toch nog op de gelijke hoogte. Een dagje later trekken ze meestal wel weer op en maken ze een mooie U bocht. Richting GOD…

Lekkere korte kleine maar brede dames zijn het. Met de internodes erg kort op elkaar wat hier natuurlijk wel een groot voordeel is. We zijn klaar voor een bloeiende week 2…

Volgende week

  • Zetten we alle clusters in de Budmaster GOD aan. Dus we gaan knallen met dat ding!
  • De voeding houden we aan met een lichte verhoging in de EC waarde. De pH waarde houden we netjes aan zoals deze nu is (5,7). En wederom kijken we eventjes hoeveel water we ze gaan geven, ik denk vrijwel hetzelfde als afgelopen week. een halve liter om de dag moet wel genoeg zijn en zeker wel in het RFX-1 substraat wat zowieso al goed het water vast houd.
  • We gaan er een mooie week 2 van maken zonder veel bijzonderheden. Misschien 11 vingertjes? Ik reken er niet op maar: you never know.

Keep it green, greets en tot volgende week

The kweker

(advertentie)