(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Supercroppen is een gemakkelijke en simpele manier om een wietplant compact te houden. Je kunt er aanzienlijk meer oogst mee binnenhalen omdat de wietplant effectiever van het licht gebruik kan maken. Veel meer dan je eigen groene vingers en wat ducktape heb je er niet voor nodig.

Waarom supercroppen werkt?

Om erachter te komen waarom supercroppen zo effectief is, moet je begrijpen waarom onze geliefde wietplanten eigenlijk hars produceren. In de natuur maakt een wietplant hars aan met daarin onder andere het psychoactieve THC, en dit doet ze om haarzelf te beschermen. Het is duidelijk dat deze bescherming niet erg goed werkt tegen menselijke bedreiging, maar dat is wel de reden.

In de natuur loopt een wietplant het risico om opgegeten te worden door dieren en hoewel een beest waarschijnlijk geen hele planten tegelijk naar binnen werkt, loopt de wietplant hiermee wel het risico om een vroegtijdige dood te sterven. THC is een manier voor de plant om zich hiertegen te beschermen. Wanneer een wietplant in de natuur aangevreten of beschadigt wordt, zal ze hierdoor gestrest worden en meer cannabinoïden produceren om zich te beschermen.

je kweekt de mooiste toppen vol met THC, door je wietplanten op de juiste manier te stressen

Wietkwekers verwennen hun planten graag en zien ze liefst zo gezond en ongehavend mogelijk een cyclus doorkomen. Maar door wietplanten op deze manier te beschermen in een perfecte omgeving zonder enige bedreiging, zul je echter niet de allerbeste resultaten behalen. Je kweekt daarentegen de mooiste toppen vol met THC wel, door je wietplanten op de juiste manier te stressen.

supercroppen2

Supercroppen

Supercroppen is een van de makkelijkste en hoogst effectieve manieren om de plant te stressen en daarmee de harsproductie en top-ontwikkeling te stimuleren. Als je het nog nooit hebt geprobeerd zul je een aanzienlijke toename in gewicht gaan zien. Je hebt er alleen je vingers, wat tape en de juiste kennis voor nodig.

supercroppen is een techniek waarmee je je planten op de juiste manier kunt stressen door ze gecontroleerd te beschadigen

Supercroppen is een techniek waarmee je je planten op de juiste manier kunt stressen door ze gecontroleerd te beschadigen. De plant zal er meer toppen door vormen en een hogere harsproductie met meer THC door krijgen. Dit is namelijk haar natuurlijke manier om zich tegen jouw beschadigingen te beschermen.

Je kunt het beste supercroppen in de groeifase van de plant, wanneer ze haar eerste gezonde takken heeft gevormd en lekker doorgroeid, maar voordat ze in volle bloei staat dus. Je kiest die delen van de plant die goed ontwikkeld zijn, maar niet verhout, zoals het onderste stuk van de hoofdstam.

supercroppen4

Als je plant meerdere hoofdtakken heeft, doordat je haar eerder hebt getopt of gefimt, ga je bij alle takken op dezelfde hoogte supercroppen. Heb je slechts één hoofdtop, dan ga je te werk aan het nog buigbare en vers groene deel van de stam.

Om te supercroppen knijp je de tak op de gekozen plek stevig tussen je duim en wijsvinger. Houd de tak zo onder druk terwijl je hem langzaam heen en weer buigt tot je een lichte knak voelt of hoort. Probeer de tak hierbij in de richting te buigen die je wenst. Het principe is dat je het binnenste deel van de tak beschadigt, terwijl je de buitenkant van de tak juist zoveel mogelijk probeert te sparen.

Wietplanten zijn enorm sterk en herstellen heel snel. Als je de tak niet hard genoeg supercropt, zal ze dezelfde dag alweer terug gegroeid zijn. Wanneer de tak eruit ziet of ze half gebroken is, en in een hoek van 90 graden blijft staan, heb je het goed gedaan.

wietplanten zijn enorm sterk en herstellen heel snel, als je de tak niet hard genoeg supercropt, zal ze dezelfde dag alweer terug gegroeid zijn

Als je iets te hardhandig bent geweest tijdens het supercroppen, gebruik dan een stuk ducktape of pleistertape om de wond mee te verstevigen tot ze hersteld is. Vooral als je een spleet of een opengeknakte buitenkant in de tak ziet. Op de plek waar je supercropt zal de stam verdikken. Wacht met het verwijderen van het eventuele ducktape tot je deze verdikking ziet. Op deze plek is nu meer capaciteit voor sapstroom dan voor het supercroppen.

Takken die weer omhoog groeien bind je gewoon vast. Het resultaat is meer toppen, meer takken en in het algemeen een betere controle van de groei en compactere plant!

supercropped

(advertenties)