(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Harskristallen, dat is waar het bij wiet uiteindelijk allemaal om draait. Of het nou om THC, CBD, smaakstoffen of andere stoffen gaat, ze zitten allemaal in de harskristallen, oftewel de trichomes. En zo verhoog je de productie ervan!

De hoogste concentratie aan trichomes vind je in de hoofdtoppen en hoger gelegen toppen van de plant. Vooral wanneer de wietplant binnen is gekweekt onder kunstlicht. Hoeveel van deze trichomes een plant produceert, hangt voor een groot deel af van de genetica. Er zijn nou eenmaal soorten die meer hars produceren dan andere, dus als je veel hars wenst, moet je starten met een potente soort.

Daarnaast kun je door gebruik te maken van een paar kweektechnieken en de juiste lampen en voeding, de harsproductie nog extra verhogen!

Trichometip 1: Kweektechnieken

Door ervoor te zorgen dat alle toppen evenveel licht kunnen opvangen, zullen ze min of meer evenveel trichomes produceren, scroggen dus!

scrog

Door te scroggen krijgen alle toppen evenveel licht

Daarnaast kun je de trichomeproductie verhogen door de luchtvochtigheid aan het eind van de bloeifase flink omlaag te brengen. Maak de lucht zo droog als je kan, eventueel door het gebruik van een luchtontvochtiger. Lagere temperaturen kunnen in de laatste fase van sommige soorten ook voor extra harsproductie zorgen. Het stimuleert ook het rijpingsproces van de trichomes, wat de smaak ten goede komt.

4twenty_sunfactor_170w_largeTrichometip 2: Verlichting

Sommige van de moderne LED kweeklampen (bijvoorbeeld deze) hebben de mogelijkheid om het lichtspectrum aan te passen. Je kunt ze inzetten als hoofd kweekverlichting, of gebruiken als aanvulling op de lampen die je reeds hebt. Door het lichtspectrum op de juiste manier aan te passen, kun je een vorm van lichtstress bij de plant opwekken, die de ontwikkeling van trichomes stimuleert. Door bijvoorbeeld veel rood licht aan het lichtspectrum toe te voegen kun je de plant meer trichomes laten produceren dan ze van nature zou doen.

BacBloeistimulator (1)Trichometip 3: Voeding

Er zijn voedingsstoffen die in de natuur voorkomen, die de harsproductie kunnen verbeteren. De betere voedingsmerken hebben allemaal wel boosters die de productie van trichomen behoorlijk opkrikken. Door er gebruik van te maken kun je je opbrengst aanzienlijk verhogen. Het helpt ook voor de productie van terpenen, die voor een betere smaak zorgen. Er bestaat echter geen tovermiddeltje, maar sommige van de ingredienten in boosters zorgen wel degelijk voor een hogere opbrengst en meer trichomes.

 

(advertentie)