(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook bij The Kweker is de jaarwisseling vredig verlopen. Hoe kan het ook anders bij iemand die zoveel liefde voor planten heeft? Daarover gesproken, zijn Orange Hill Special werd deze week weer flink verwend …met… UMPH?

Hallo lezers en fans, allereerst wens ik iedereen natuurlijk de allerbeste wensen voor 2015. Ik hoop dat iedereen een mooi groen jaar mag hebben, dat iedereen veel verslagen mag lezen op RollingStoned, dat iedereen veel mag bijleren want daar ben je tenslotte nooit te oud voor. Verder wens ik iedereen een goede gezondheid en alles wat daar bijhoort. Ik hoop dat iedereen heeft genoten van een knallend oud en nieuw, in binnen- of buitenland. Dat was het, we gaan er weer tegenaan!

Voor de feestdagen vertelde ik dat ik met Power 2 Bloom aan gang was gegaan. Dat is een bloeibooster van een Canadees voedingsmerk in poedervorm. Ook vertelde ik dat ik in de opvolgende week 4 iets anders zou gebruiken, maar wat precies, hield ik nog even geheim. Bij het gebruik van het blauwe poeder moest ik 4 dagen wachten tot ik dit andere middel kon gebruiken.

UMPH?

De voedingslijn bevat naast het spannende blauwe poeder ook een klein flesje die de naam ‘UMPH Power’ draagt. Hierover mag en kan ik helaas niets vertellen. Alleen dat het een extra booster is die bepaalde stoffen in combinatie met het inmiddels in het medium zittende blauwe poeder vrijmaakt waar een plant in dit stadium een zwaar gebrek aan heeft. Het resultaat zou moeten zijn dat de plant ineens enorm gaat werken. Stoffen die een plant moeilijk opneemt komen door dit middel beschikbaar. Ik ben benieuwd…

Zo gezegd zo gedaan. De UMPH vloeistof meng ik in water met een pH waarde van 5,7. Na het mengen doe ik het in een plantenspuit en jawel: spuiten maar! Terwijl de lamp aan staat benevel ik grondig tot het water van de bladeren druppelt.

Na het spuiten van UMPH is het even geduld hebben maar het resultaat ervan zou heel snel zichtbaar moeten zijn. Tot mijn verbazing is het nog zo ook. De dames zien er groen uit. Zonder enig spoor van vlekjes of andere narigheden. De planten hebben mooie dikke stammen, mooie wortels onder de potten en fantastische bladeren. In slechts enkele dagen tijd kreeg ik duimtopjes zoals ik ze noem. Uiteraard herhalen we behandeling aan het eind van de week nog eens.

PC270217 (Medium)

3 dagen na het sproeien…

 

De planten gaan dus lekker, onder het gigantische bladerdek groeien de toppen net zo hard mee als erboven. Al moet ik zeggen dat er weinig onder het bladerdek zit want ik bestuur mijn planten. Met het medium RFX-1 is dit heel erg makkelijk…. gewoon wat spelen met je water en je stuurt de onderkant richting boven. Nu was ik net op tijd gestopt met spelen dus de onderste takken komen net een paar centimeter onder mijn hoofdtop uit. En de daarop volgende takken ook.

Onder het gigantische bladerdek groeien de toppen net zo hard mee als erboven

PC270221 (Medium)

Volgens mij had ik dit al eens verteld in een eerder verslag. De onderkant zelf vind ik ook prachtig! Hmm… echt waar. Ik word er stil van als ik eraan denk. Een hoogte van 80 centimeter met enorm korte internodes, niet normaal gewoon. Alles is gelijkmatig en stevig.  Groen van boven tot onder… gewoon geweldig.

 

Volgende week

  • Gaan we weer verder met ‘Power2Bloom’ om de week erop nog maar eens volgens schema te sproeien.
  • De toppen zelf: tja… geen idee eigenlijk. Ik hoop nu langzaam toch wel op een THC productie want daar word ik vrolijk van. Ze zullen wekelijks wel gaan zwellen natuurlijk
  • Het is Orange Hill Special, een oranje soort, maar een oranje kleur verwacht ik nog niet.
  • De EC waarde voer ik verder op. Deze week 1,8 volgende week proberen we geleidelijk aan de 2,0 aan te tikken en we kijken wat de plant gaat doen.
  • Of ik de 8-9 weken haal heb ik ook geen kijk op. Meestal kloppen de tijden van Dutch-Passion wel al tel ik er zelf meestal wel een weekje of 2 weken bij voor mezelf…. want ik kijk nooit naar tijden van plant. Hou het wel bij natuurlijk ….

Tot volgende week, hou ze groen!

The Kweker

 

(advertentie)