(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

The Neutralizer is een apparaatje dat geurtjes compleet zou kunnen neutraliseren en volgens de fabrikant een koolstoffilter helemaal kan vervangen. Het apparaat heeft al een European Product Award op zijn naam, maar we wilden het ding toch eerst aan een test onderwerpen. En dus regelden we een Neutralizer voor The Kweker. Die voerde de ultieme geurtest uit en oogstte zijn autoXtreme planten met The Neutralizer. En zonder koolstoffilter dus!

Beste lezers en fans,

Afgelopen weken waren vet fun onder de Budmaster led. Uiteindelijk is iedereen wel erg benieuwd naar de uiteindelijke opbrengst van de AutoXtreme. Nou, het ligt er natuurlijk aan hoe je het bekijkt. Neem ik bijvoorbeeld het wattage van van deze Budmaster led lamp, dat slechts 385 Watt is. Dan heb ik een opbrengst van 1,42 gram per Watt. Beregoed toch!

Als ik ter vergelijking het wattage van een 600 Watt HPS neem, dan kom ik op een eindresultaat van 0,92 gram per Watt. Dus… duidelijk hè. Ikzelf ben nogmaals zeer dik tevreden daarover. De Budmaster levert me geen 552 gram zoals een 600 Watt HPS maar 546,7 gram. Een klein beetje minder dus maar per Watt aanzienlijk meer. Het waren harde compacte dikke toppen die er zeker mogen zijn.

neutralizerThe Neutralizer

Halverwege de kweek van de AutoXtreme kreeg ik de gelegenheid om een klein maar fijn apparaatje te testen: The Neutralizer. Dat is een apparaat dat zowel klein als groot verkrijgbaar is (ik testte voor mijn kleine kweekruimte de kleine versie) en volgens zeggen van de fabrikant alle ongewenste geuren kan neutraliseren. Dus wat deden we?

We zette het kleine apparaat onderin de tent en deden vervolgens de afzuiger helemaal uit. Want tenslotte hoeft de afzuiger bij de Budmaster led maar minimaal te draaien voor de warmte. Dus uit dat ding en het apparaat in de tent. In week 5-6 deed ik mijn tent open en was verbluft door een aroma waar zelfs ik rustig van werd…

Helaas 😉 niets te ruiken van de planten bij het openen van de tent. Enkel bij het aanraken en voelen van de planten kon ik ze ruiken. Na de afgelopen weken de Neutralizer te hebben gebruikt, vroeg ik me vervolgens af of het ook zou werken als het echt nodig was: tijdens het knippen van de oogst.

Ultieme geurtest

Dus we deden nogmaals een test. Dit keer een extreme test met de  geur van de AutoXtreme. Tijdens het oogsten hebben we het apparaatje op mijn zoldertje aan een balk gehangen. De stekker erin en de hele boel oogsten. Met een stevige haak aan de andere kant van de balk om daar vervolgens mijn droognet aan te hangen en deze langzaam maar zeker te vullen met vers geknipte en sterk geurende toppen. Dus niet in de tent maar gewoon op de zolder met het apparaatje aan.

Tijdens ons oogstfeest, waarbij de vers geknipte toppen zich dus drie dagen lang in het droognet opstapelden, testte we The Neutralizer. Daarbij viel ons meteen op dat als we de deur uitgingen, om pas 2,5 uur later weer terug te komen, we totaal geen last hadden van wietlucht. In tegendeel, we roken werkelijk waar niets. Normaal is het zo dat als je de ruimte verlaat waar alles hangt en of ligt, en een paar uurtjes later weer thuiskomt. Dan ruik je bij het openen van de voordeur meteen al dat er is geoogst.

Onderaan de zoldertrap gestaan en flink geroken… Maar nee, er was echt niets te ruiken. Het apparaat is voorzien van een flesje olie en filtert eigenlijk alle geuren. In de oogstruimte zelf roken we het eigenlijk ook maar nauwelijks. Natuurlijk ruik je na zulke dikke vol thc zittende toppen altijd wel wat. Maar het meeste roken we toch The Neutralizer.

Vreemd verhaal.

navulling

Navulling

Koolstoffilter de deur uit?

Een apparaat dat je in de ruimte staat en deze ultieme test goed heeft doorstaan, zegt in mijn ogen maar 1 ding. Yes, ik denk dat deze een complete filter kan vervangen. Mochten er eventueel mensen kweken onder de Budmaster led, dan kun je de afzuiging ook aanzienlijk dimmen omdat de Budmaster nauwelijks heet wordt.

HPS kwekers zouden hun filter kunnen afschaffen als ze zo’n apparaat in de ruimte hebben hangen. Uiteraard dien je alsnog wel af te zuigen voor de warmte van de lamp en de aanvoer van verse lucht. Zorg er wel voor dat je een extra flesje van de olie op voorraad hebt want ze gaan een week of 8, 9 mee. Maar de olie kost de wereld niet, de exacte prijs weet ik niet precies.

Kortom: kweken onder LED geeft geen warmte, dus dim die afzuiging en plaats een Neutralizer denk ik zo. Nu wil ik het apparaat eigenlijk in plaats van met de sterke geur van de AutoXtreme, toch ook nog eens testen bij een megadikke, sterk ruikende Cheese of Amnesia… Al denk ik dat het resultaat hetzelfde zal zijn.

Voor meer informatie, prijzen of om deze Neutralizer te kopen ga je naar http://www.bestgrowproducts.com/The-Neutralizer

Keep it green. Greets, The Kweker

 

 

P.S. Nu liggen we helaas weer effe stil, een korte pauze van ruim anderhalve maand helaas. Maar ik blijf natuurlijk altijd wel wat leuks schrijven voor jullie. Pas halverwege november gaan we weer van start met iets NIEUWS… Jawel… iets wat nóg mooier is dan de afgelopen kweek. ik hou jullie op de hoogte. Meer info over de led: budmaster@agra-wool.nl

 

(advertentie)