(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zoals beloofd is hier het verslag van de tweede week van de AutoXtreme wietplanten van The Kweker onder de Budmaster LED lamp. Velen zijn benieuwd naar de prestatie van de nieuwe Budmaster lamp die met een verbruik van 360 Watt een 600 Watt HPS kan vervangen. 

Hallo beste lezers en fans, laten we snel verder gaan met week twee van mijn led-avontuur. In deze week heb ik het vat weer wat bijgevuld. En natuurlijk het oude voedingswater weggepompt en ververst. Wat me opvalt is dat ze stukken minder water verbruiken nu ze onder de Budmaster staan. De verdamping van water en planten wat je normaal bij een traditionele lamp hebt is bij de led niet van toepassing, of tenminste minimaal dan toch. De geur zit er ook al in en dat slechts in week 2.

halverwege de week staan ze er bere goed bij, al zeg ik het zelf. Daarom besluit ik maar om in plaats van 4 units, meteen de switch te maken naar 5 units. Bij de Budmaster kan je de units (delen van de led) namelijk afzonderlijk inschakelen, je kunt vier, vijf of alle negen de units laten branden.

De voeding houden we aan volgens schema en wordt minimaal verhoogt. De pH waarde houden we tot het einde op 5,5. De temperatuur is met deze warme dagen op zolder ook slechts 26,5 graden en de nachttemperatuur (wanneer het buiten licht is) zakt nauwelijks.

Aan het einde van de week hebben we volle planten met megakorte internodes. Niet erg groot maar dat geeft niet. Soms zie ik wel eens een foto van een autoflower soort in een pot van bijvoorbeeld 25 cm hoog. Daarin een plantje van slechts 20 centimeter maar een mega top van boven naar beneden.

Dan mag dat hier ook wel dus qua groeien maakt het me niets uit om eerlijk te zijn. Haha, laat die vette dikke toppen maar komen! In ieder geval leuke compacte stevige planten met redelijk wat blad en een stevige stengel. Er staat tot op heden GEEN ventilator in de ruimte, en mijn afzuigsysteem staat echt minimaal.

Eind week 2

Uiteraard nemen we wel nog even een kijkje IN het systeem naar de wortels en ja hoor, daar heb je de eerste stevige dikke penwortel, en dat slechts aan het einde van de tweede week.

Jaja de week zit er bijna op en we zitten al elke dag ruim 1- 1,5 uur te kijken naar de lampjes van de LED verlichting, het voedingsvat en de plantjes zelf. En als ik niet in de ruimte zit heb ik natuurlijk de mogelijk om alsnog (ook al is de lamp uit) een kijkje in de kweekruimte te nemen van afstand via mijn telefoon.

Natuurlijk, als je er dagelijks bij zit kun je het nauwelijks zien groeien. Maar zodra het zaterdag avond is en de laaste foto’s zijn gemaakt en je gaat selecteren tussen de 70-80 foto’s, dan pas zie je eigenlijk wel hoe vlug het gaat. Dus eigenlijk zou ik niet moeten kijken hè? Af en toe vergeet ik dan wel eens welke foto ik nam, kijk ik naar de instellingen en zie ik de datum.

Soms zoom ik eens in op een foto en tot mijn verbazing zag ik de laatste minuten aan het einde van de week iets bijzonders. 9 vingers! Hier en daar in de kroontjes zie ik het ook al tevoorschijn komen. In afwachting wat de komende weken gaan brengen.
Ook zag ik deze week al een lichte bloeivorming.

10

9 Vingers!

Volgende week zullen hier weer twee verslagen te lezen (week 3 en 4) zodat de verslagen aan het einde van de week weer helemaal gelijk opgaan met de planten. Tot dan! Greets, The Kweker

(advertentie)