(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Eerlijkheid duurt het langst. Een gezegde dat dubbel en dwars opgaat voor de arme Leon Kerry uit Engeland. Hij werd namelijk veroordeeld tot maar liefst 15 maanden celstraf nadat hij eerlijk had toegegeven dat hij het blowen niet ging opgeven. 

“Om eerlijk te zijn zie ik mezelf niet stoppen met blowen. Ik heb het niet nodig. Ik vind het lekker.” Dat is het zinnetje waar het allemaal om ging. Kerry sprak deze uit tegen zijn reclasseringsambtenaar. De rechter hoorde het en stuurde de ongelukkige Engelsman 15 maanden naar de gevangenis.

PAY-Leon-Kerry

Leon Kerry kreeg 15 maanden cel nadat hij toegaf dat hij niet zou stoppen met blowen

De 36-jarige stond voor de rechter nadat er vier wietplanten in zijn garage en 15 andere in zijn huis werden gevonden. Toen de rechter hem hoorde uitspreken dat hij niet van plant was om met wiet roken te stoppen werd er gezegd dat het duidelijk was dat Kerry zijn leven had toegewijd aan cannabis en wiet kweken. Dat zou blijken uit zijn uitspraak tegen de reclasseringsambtenaar  – die geloofde dat de houding van de Engelse wietkweker voortkwam uit koppigheid en als reactie op het arrest.

De reclasseringsambtenaar geloofde dat de risico’s op herhaling in Kerry’s geval veel groter waren dan in de statistieken. De advocaat van Kerry kon niet veel meer doen en zei dat zijn cliënt enorm eerlijk is geweest tegen de reclasseringsambtenaar. Veel eerlijker dan goed voor hem was.

(advertenties)