(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Beste lezers en fans van RollingStoned, hier ben ik weer. Terug van weggeweest en weer met een mooi waardevol verslag in mijn gedachten. Ik heb de afgelopen weken wat bezoekjes aan het buitenland gebracht en veel leuke nieuwe dingen gezien, maar nu ben ik terug en ga ik kweken met… GOD?

Zoals de meesten van mij gewend zijn, zijn mijn verslagen allemaal live. Wat er gebeurd is hier komt slechts maximaal 7 dagen later weer op RollingStoned. Ik ga er met volle moed weer tegenaan, ik hoop dat jullie er zin in hebben want ik ga met een heel bijzondere lamp aan de gang.

Wat ga ik doen?

Mijn vorige wekelijkse verslagen gingen over AutoXtreme, een autoflower soortje van de Nederlandse en welbekende zaadbank Dutch Passion. Dit alles kweekte ik netjes in een klein hydrosysteem onder een Budmaster 675-XG LED kweeklamp. Deze ronde gaan we een stapje hoger met GOD. Het GOD type is het paradepaardje onder de Budmaster LED lampen. Tevens is het ook het zwaarste model. Dit zou normaal gesproken een mega opbrengst moeten opleveren, en ik twijfel er niet aan.

Uiteraard kies ik weer voor dezelfde zaadbank, en dit keer een reguliere gefeminiseerde soort: Orange Hill Special. Dit is een ouderwetse Orange Bud maar dan wel een met een upgrade zogezegd. Ik ga daarbij dit keer geen hydrosysteem gebruiken en even totaal “back to basic”. Ik heb dus potten gevuld met RFX-1 en geef dus gewoon handmatig water.

We kiezen dan voor het Budmaster GOD type, met een afzuiging die echt minimaal aan staat (aangezien we toch nauwelijks warmte hebben) en een klokje erin voor mijn luchtvochtigheid en temperatuur. Back to basic dus.

Kweken met GOD

Inmiddels heb ik de Ledlamp in ontvangst genomen en ook de zaden zijn al netjes ontkiemd in de bruine speedgrow pluggen. Deze heb ik de eerste 5 dagen onder een TL lampje gezet en vervolgens overgepot naar een kleine hoge 4-liter pot. Toen heb ik meteen de LED lamp op halve kracht boven hun kopjes gehangen. En zo zijn we vertrokken, in 4-liter potjes dus.

Daarnaast gebruik ik ook een bijzondere voedingslijn ….uit Canada nog wel… we zoeken het eens overzees hè. Misschien is het ook wel interessant om eens te zien wat deze voeding wereldwijd doet. Maar daar vertel ik de komende tijd meer over natuurlijk.

Tijdens mijn afwezigheid ben ik ook in het buitenland geweest waar ik natuurlijk ook weer de leukste gadgets tegenkwam. Waaronder een speciale bril. Ik heb destijds een bril voor mijn camera gehad die de kleur van mijn HPS weg filterde. Nu heb ik er eindelijk ook een voor led zodat jullie de komende weken van mooie plaatjes kunnen genieten zonder te veel paarse LED gloed. Hier is vast een voorbeeldje waarop je het verschil goed kunt zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met het filter voor mijn camera zien de foto’s er veel natuurlijker uit.

Geweldig gewoon. Inmiddels heb ik deze bril vernield natuurlijk met een goed doel. Namelijk om hem voor mijn camera te bevestigen.

De dametjes staan er na een weekje onder de GOD LED erg plezierig en vrolijk bij. Zoals bovenstaande foto dus. Een volle week onder de Budmaster. Natuurlijk ben ik van het tellen van de vingers aan de bladeren, en ik tel er in de plantjes momenteel 5. De komende week ga ik ze nog verpotten in 25-liter potten gevuld met RFX-1 en op zondag gaan we de klok verzetten naar 12 uurtjes en dan… dan mag het feest beginnen! Uiteraard gaan we ook verder op YouTube zoals elke keer weer. Dus het wordt zeker wat moois.

Tot volgende week…. Greets, The Kweker

(advertentie)