(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de kweektent van The Kweker brandt al drie weken een lekker LED-zonnetje op een 12-uurs lichtregime. En dat betekent dat zijn Orange Hill Special planten zo langzamerhand moeten gaan bloeien. Ze staan er in ieder geval fier en gezond bij en gaan als een speer met behulp van… een blauw poedertje?

Beste lezers en fans van RollingStoned en mijzelf 😉

Zoals beloofd een kerststukje… Nou ja kerststukje voor degene die even tijd maken om de verslagen te volgen onder de Budmaster GOD. Anders een leuk leesverslag voor de vervelende dagen na de kerst. Omdat er toch wellicht geen winkels open zijn, of als je bij moet komen van het eten ofzo… Ik vind het persoonlijk maar saaie dagen, eerlijk gezegd geef ik er niks om. Wel vind ik het jammer dat er geen sneeuw ligt. Maar ach, wat willen we? Ook dit jaar word het geen winter. Temperaturen buiten waar de kraaien bijna van het dak afvallen haha! Winter noemen ze dat.

Wat vooraf ging…

Ook binnen zijn we weer een weekje verder… De derde week van de bloei onder de Budmaster GOD is voltooid. Voor de lezers die niet eerder hebben gelezen een korte maar krachtige samenvatting:

Mijn tent is gevuld met Orange Hill Special planten van Dutch-Passion in 25-literpotten. Ik kweek deze ronde met RFX-1 als medium en geef handmatig water. De voeding die ik gebruik is van G.E.T., een Canadese voedingslijn. De planten hebben 2 weken groei gehad en nu zit ik te schrijven over week 3 van de bloei, die net achter de rug is. Alles wordt belicht door een Led lamp die de naam Budmaster draagt. Het type heet G.O.D. En dat was het… we gaan verder!

1

Poedervoeding

Vorige week vertelde ik dat ik met een blauw poedertje aan de slag zou gaan… Ik gebruik de voeding uit Canada, alleen deze week heb ik de EC verhoogd naar 1,7 a 1,8 wat de dames prima bevalt. Al laten ze wel wat tekenen zien dat ze aan hun maximum zitten. Halverwege de week had ik een extra toevoeging op mijn basisvoeding: Power 2 Bloom. Dat is een poeder die ik als laatste aan mijn voedingswater toe voeg.

Dit poeder zorgt voor een boost in de bloei. Ook zorgt het ervoor dat de bloeifase in week 3 extra gestimuleerd word en dat de bloemen extra hard hun best doen. De dosering is 1 gram op 10 liter water wat ik natuurlijk nauwkeurig heb afgewogen. Helaas mag en kan ik er verder niets over vertellen wegens auteursrechtelijke toestanden… Natuurlijk kan iedereen wel raden dat dit wellicht een groot effect zal hebben op de dames. Eind van de week was dit natuurlijk goed zichtbaar.

Het blauwe kristal-achtige poeder…

Dit voedingswater met het blauwe Power to Bloom poeder moet goed worden opgenomen in het substraat omdat ik vier dagen later weer wat anders moet doen… Maar dat hoor je volgende keer weer natuurlijk. De dames zelf staan er stralend bij! Einde van de week kregen ze ineens zoals onder LED verwacht werd een korte spurt van ruim 20 cm. Op  Youtube staat een leuke E4 film waar de spurt goed zichtbaar is. De Power2bloom had eigenlijk al 2 dagen na het toedienen effect want ineens kwamen de bloeiverschijnselen tevoorschijn.

PC200220 (Medium)

Helaas heb ik nog geen 13 vingertjes kunnen tellen in week 3 van de bloei. Misschien volgende week. Maar ben met 11 bladvingers ook dik tevreden hoor! Teken dat ze het behoorlijk naar hun zin hebben. Verder zijn ze oh zo groen en mooi… Geweldig gewoon! En de onderste takken waar ook toppen op komen kwamen vanonder mijn bladerdek tevoorschijn. Nu heb ik een rijkelijk gevuld tentje staan. Ook is goed te zien waar de toppen straks komen.

Tegen het einde van de week hebben mijn planten een mooie hoogte van 50-60 cm. Dikke stammen en mooie dikke bladeren waar ik ook trots op ben. Sommige geven een teken van een maximale EC-waarde op dit moment dus misschien dat ik het even aanhoud voor komende week 4. Ook gezien we weer wat anders van plan zijn met de dames wat gecombineerd wordt met het blauwe poeder. Dus nog even wachten… weekje is zo om.

PC200221 (Medium)

Einde van week 3

Volgende week

  • Zoals ik al aangaf gaan we iets anders doen met de dames onder de GOD. Maar daarvoor nog even geduld en je hebt volgende week ook weer wat spannends te lezen natuurlijk.
  • De EC-waarde hou ik aan op 1,7 gezien sommige tekens geven dat ze aan hun max zitten qua voeding.
  • De pH-waarde blijft hetzelfde.
  • Verder verwacht ik van de lady’s dat ze mooie topjes aanmaken en dat ze wel hard zullen gaan.
  • Hopelijk enig teken van THC (harskristallen) zou ook mooi zijn maar dat weet ik nog niet.
  • Verder verwacht ik nog…. eh… een leuk kerstcadeautje, lekker eten, goed slapen… niet zat worden, en toch nog steeds een witte kerst buiten, en dat het mag gaan vriezen dat het kraakt….

 

Ik wens iedereen prettige kerstdagen toe, doe verstandig eet gezond en steek er maar lekker een op!  Tot volgende week maar weer, keep it green.

The Kweker

(advertentie)