(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Maak je geen zorgen, The Kweker blijft je gewoon informeren over de gebeurtenissen in zijn tent. Nu gaat hij echter eens een ander soort tent opzetten op de camping. Maar we lieten hem uiteraard niet vertrekken zonder een eindverslag te maken van zijn laatste cyclus. 

Hallo liefhebbers en fans, bij dezen wil ik toch nog even voor vertrek, mijn eindoordeel geven over mijn laatste kweek.

Het Systeem

Zoals ik al meerdere keren heb gezegd vind ik het hydro kweeksysteem van Dutch Hydroponic Systems helemaal geweldig! Het is me absoluut bevallen en een ding dat sowieso in mijn kweekruimte blijft. En een ervaring rijker natuurlijk. Hier en daar heb ik toch altijd wat kleine aandachtspunten op iets nieuws, en dingen die ik anders zou doen enzo… maar… het blijft geweldig!

P4070186 (Medium) (Medium)

Zo heb ik inmiddels met de producent gesproken over eventuele kleine verbeteringen en wie weet? Wel wil ik zeggen dat het een mooi systeem is, maar wel voor de gevorderde kweker. Tenzij je tegen flink wat ruzie wilt aanlopen kan het ook natuurlijk. Uiteraard moet alles ooit eens de eerste keer zijn en dat geldt ook voor dit systeem. Kortom helemaal geweldig in mijn ogen en handen.

Om het optimaal te kunnen gebruiken is toch enige ervaring nodig. Nu heb ik alles de vrije loop gelaten en kan ik zeggen: “laten we er nog eens mee experimenteren. En dat zal ook zeker gaan gebeuren de komende tijd.

De soorten

Beslist geen tegenvallers natuurlijk, alleen heb ik wel gemerkt dat ik niet het maximale eruit kreeg? En ik vroeg me steeds af hoe dit kon. Normaal gesproken haal ik altijd minimaal 1 op 1 (1 gram per Watt, red.), heb normaal altijd een 400 watter dimbaar met een 400 watt greenpower (10% extra) lamp. Dit keer had ik een nieuwe ballast (helaas een onbekend merk) maar wel een 600 watter. Met daarbij een 600 Watt bulb. Daar was ik niet over te spreken want een digitale ballast hoort koud te zijn. Na 2 uur aan te staan werd deze behoorlijk warm! Toen heb ik er maar een ventilator op gezet en bleef hij wel koel. Inmiddels heb ik er een melding van gemaakt, het zou worden uitgezocht.

Lamp

Uiteindelijk haalde ik 0,8 gram per Watt, wat voor mij slecht is, en dus was ik er best ontevreden over. Eerst dacht ik dat het aan het systeem en een nieuwe ervaring lag. Maar in mijn ogen was daar niets mis mee. Dus verder zitten zoeken tot ik iets anders kon vinden en dat deed ik…

Helaas zag ik pas achteraf wat de boosdoener was, met een 600 Watt ballast en een 600 Watt lamp erin is niets mis. Helaas kent iedereen het bekende verhaal over Greenpower en dat deze niet meer gemaakt worden. Dus kreeg ik een andere lamp mee. Maar vorige week keek ik dus op de doos, en zag tot mijn verbazing dat het een GROEI lamp is. Ideaal voor de groei en niet voor de BLOEI dus! Dus ik heb een hele kweek gedaan op het systeem met een GROEI lamp. Vandaar mijn 0,8 hèhè…

Maar ach… een beetje ontevreden over het eindgewicht, maar dik tevreden over de soorten en werkwijze. En zo zijn we weer een ervaring rijker geworden!

Iets nieuws onder de zon

Eerst ga ik nu even op vakantie en daarna kom ik met iets compleet anders. De meeste lezers die mij ook op Facebook of YouTube volgen weten het inmiddels al maar we gaan iets bijzonders doen. De komende tijd gaan we namelijk een speciale LED testen. Uiteraard ben ik daar wel voor in, zeker na een serieus gesprek met de maker ervan. Natuurlijk de bekende autoflower zaden en een goede voedingslijn. Maar dat is nog even 2 weken wachten.

Ik heb ervaring met Led (in slechte zin dan hahaha) maar dat mag de pret niet drukken. Dus we gaan er met volle moed voor. In afwachting dus. En dat was het wel voor deze week.

Blijf m’n gouden tips volgen natuurlijk en jullie zien het verslag vanzelf komen.

Keep it green! Greets van The Kweker

(advertentie)