(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We startte deze bijzondere kweekcyclus van The Kweker, met vier updates in twee weken razendsnel. Maar nu zijn we helemaal bij en wordt het pas echt spannend. Weldra zul je zien hoe de Budmaster in de praktijk presteert. De bloei is op gang, kijken hoe week nummer vier verliep. 

Beste lezers en liefhebbers van wiet en RollingStoned,

Deze LED lamp is wat mij betreft geweldig en verbazingwekkend gewoon. Week 4, een mooie week hoor! De planten hebben mooie korte internodes en ik denk (en hoop) dat ik ze straks niet meer kan zien door de buds. Vorige week kwam de bloeivorming op gang en deze week nam dat alleen maar toe.

Begin van de week: gestart met een iets verhoogde EC waardoor de planten toch ietsje groener werden. De bloei die er sinds vorige week inzat zet zich nu flink voort.

P8060206 (Medium)

Aan het begin van week 4

Aan het einde van de week, zonder de EC nog verder te verhogen had ik al mooie toppen, het blijft geweldig om te zien wat ze doen. In het filmpje is het trouwens erg goed te zien wat de topjes doen op 7 dagen. Ik heb er inmiddels al tig keer naar gekeken en blijf het mooi vinden om te zien hoe je 70 uur aan beeldmateriaal per week, in 1 minuut kan zien. Wil je ook kijken, je kunt het filmpje hier vinden.

Waarom maar 10 uurtjes film per dag? Dat is meer dan genoeg hè, ik zit elke avond met mijn tentje open. Als ik water wil verversen zit ik er ook behoorlijk lang. Dus de Camera gaat om 23:30 uur aan en dan vind ik gewoon dat ik niet meer mag kijken tot de volgende ochtend 09:30 uur. Daarnaast heb ik een behoorlijk verouderde laptop staan die 24 uur per dag aan moet blijven maar kraakt als een oude… weet ik veel, iets ouds dat kraakt. In de laptop zit een schijf in van 50 Gigabyte en 1 nacht filmen kost me ‘maar’ 3,7 Gigabytes. Dus blij dat ik op het einde van de week alles kan omzetten en weer kan verwijderen haha. In ieder geval begin ik daardoor met een schone “lege” laptop weer een nieuwe filmweek.

De planten hebben afgelopen week een flink bladerdek gevormd wat ook te zien is in het filmpje. Alles groeide ineens iets harder met een gemiddelde temperatuur van 27,8 graden met de LED aan, en als de LED uit is een gemiddelde temperatuur van – tatatata! – 27,8 graden! Haha, geen graadje verschil, ideaal dus.

Compacte harde topjes

Halverwege de week was er op het eerste gezicht niet echt veel nieuws gebeurd. Alhoewel, vorige keer vertelde ik dat ik het nauwelijks zie maar pas bij een selectie aan foto’s is het toch wel zichtbaar dat ze wel degelijk goed groeien. Halverwege de week had ik mooi gevulde, compacte en harde topjes zo groot als een halve duim. Korte internodes met zelfs aan de onderkant topjes die even groot zijn als de hoofdtopjes. Mooi toch. Aan het einde van de week worden ze alleen maar groter, en mooier en voller.

Einde week 4

Uiteindelijk als ik alles eens goed bekijk na 4 volle weken dikke LED power pret, vind ik toch dat ik mooie volwaardige autoflowertjes heb gekregen die nu gemiddeld 50-60 cm hoog zijn. Met zoals ik al vertelde korte internodes die hopelijk na enkele weken bloei alles aan elkaar voegen zodat we uiteindelijk mega dikke toppen krijgen in deze kweek. Kortom: alles tot nu bevalt mij ontzettend goed en ik zie dingen die ik met een HPS nooit zou krijgen. Ik ben razend benieuwd en heb alle vertrouwen in het verloop van deze cyclus.

Roots

De wortels hebben een aantal dikke penwortels en wordt wederom een aardig tapijtje dat mijn systeem lekker aan het vullen is. Spierwit zijn ze, ondanks het mindere water geven dan met een HPS. En het bedekte bodempje van het systeem zorgt dat er altijd wel wat water in blijft staan, dus over een tekort aan water maak ik me ook geen zorgen.

P8120222 (Medium)

Volgende week

Week 5, wat zal deze doen en brengen? Ik verwacht misschien een verhogen van de EC langzaam opbouwend maar dan wel een mix tussen groei en bloei voeding. Niet meteen overstappen op bloeivoeding maar langzaam opbouwen tot einde van volgende week. Daar start ik wel mee. Verder verwacht ik eigenlijk wel een lichte THC productie op alle planten (bij slechts 1 topje zag ik al wat THC tevoorschijn komen) dus hopelijk aan het einde van de week bij allemaal.

Groter zullen ze wel niet worden denk na 4 volle weken misschien nog enkel centimeters erbij maar dan zal het ver ophouden. De lamp zelf draait op volle toeren en straalt geen warmte af. Kortom ik verwacht een probleemloze week 5. Ik zou zeggen, hou ze groen en tot volgende week weer.

Greets The kweker 😉

(advertentie)