(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jawel – het is weer tijd om een hennepproduct te raden. Eeuwige roem (en wellicht twee gratis entreekaartjes voor het Hash Marihuana & Hemp Museum) voor degene die weet wat het product op het plaatje is. Iedereen mag uiteraard meedoen. Succes!

Wat is dit?

hennepproduct

Weet jij, of denk je te weten wat je op de afbeelding hierboven ziet, zet het dan in de comments, we verloten twee vrijkaartjes voor het Hash Marihuana & Hemp Museum in Amsterdam onder degenen die het goed hebben.

Volgende week zullen we uitleggen wat het is. Kun je niet wachten om het te weten, neem dan snel een kijkje in het Hash Marihuana & Hemp Museum in Amsterdam, dat is dagelijks geopend van 10 tot 22 uur, voor meer informatie ga je naar Hashmuseum.com/nl.

0335 watermarkedVorige week: Was Popeye een stoner?

Het te raden cannabisproduct van vorige week was een uitsnede van een afbeelding van Popeye met een pijp met wiet. Hier is die nog een keer, maar dan in zijn geheel.

Iedereen is wel bekend met de potige tekenfilmheld Popeye, die in moeilijke situaties een blik spinazie nuttigt om supergrote spierballen te krijgen. Maar haalt Popeye het groene spul wel echt bij de groenteboer?

Toen Popeye in 1929 werd bedacht door striptekenaar Elzie Segar was spinazie Bargoens voor cannabis, dus dat geeft te denken. Bovendien consumeert Popeye het spul wel heel vaak door zijn pijp, en dat is toch een beetje gek voor spinazie.

Anticannabislobbyisten beweerden toentertijd dat cannabis je bovennatuurlijke krachten gaf zoals Popeye ook zong: “I’m strong to the finish ‘cause I eat me spinach” (Ik ben sterk tot de meet, omdat ik m’n spinazie eet).

Als zeeman wist Popeye natuurlijk ook wel iets van exotische kruiden af; zeelieden waren de eerste Amerikanen die cannabis rookten. En nog een clue: in de jaren ’60 van de vorige eeuw heette Popeye’s hond Birdseed ofwel Vogelzaad. In die tijd stond hennepzaad bekend als vogelvoer.

In het Hash Marihuana & Hemp Museum blijft het vermoeden dat Popeye een grote stoner was niet onbelicht.

 

(advertenties)