(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wiet, hasj en hennep bestaan al eeuwen en hebben een bijzonder verrassende geschiedenis waarvan je het bestaan vast nog niet weet. Daarom in samenwerking met het Hash Marihuana & Hemp Museum een wekelijks te raden wietding of hennep- of cannabisproduct.

Weet jij wat dit is?

Weet jij wat je hier ziet? En dan bedoelen we niet de pluk wiet op de foto, die herkent iedereen. Weet jij, of denk je te weten waar dit plaatje op slaat, zet het dan in de comments hieronder, degene die het bij het juiste eind heeft is de kampioen der kampioenen van deze editie van deze rubriek 😉

Volgende week zullen we uitleggen wat het is. Kun je niet wachten om het te weten, neem dan snel een kijkje in het Hash Marihuana & Hemp Museum in Amsterdam, dat is dagelijks geopend van 10 tot 22 uur, voor meer informatie ga je naar Hashmuseum.com/nl.

0335 watermarked

 

koektrommel_detail

Detailfoto van de wietplanten op de koektrommel

Cannabisproduct van vorige week

Het cannabisproduct van vorige week was geen schilderij maar een koektrommel. Deze beschilderde koektrommel, gebaseerd op een ontwerp van Kate Greenaway, is rond 1980 in massaproductie geweest. Er waren er al duizenden van gemaakt toen een oplettende kruidenier er een vergrootglas boven hield.

Ontwerper Mich Hill was blijkbaar niet zo happy met de illustraties waarmee hij moest werken, dus paste hij de inhoud aan om het wat ‘volwassener’ te maken. Op de jampot of tafel staat ‘shit’ en twee honden in de bosjes rechts en een naakt stelletje op de achtergrond zijn aan het sexen.

Maar de aanpassing waar het natuurlijk om gaat zijn de zes cannabisplanten tussen de appelbomen op de achtergrond. Na de ontdekking werd de trommel meteen uit productie gehaald. Verzamelaars betalen er nu grof geld voor.

koektrommel

De koektrommel van Associated Biscuits door Mick Hill (1980)

 

(advertenties)