(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Casey Jones planten van The Kweker zijn nu 12 weken oud, en daarvan staan ze inmiddels 10 weken op een 12 uurs regime. Het duurde even voor ze goed op gang kwamen maar nu gaan ze lekker en laten ze zelfs tweede internode bloei zien. Let’s check it out! 

Beste lezers en fans van RollingStoned, een nieuwe week, een nieuwe update. Na een weekje onder 2×55 Watt te hebben gestaan voor de veiligheid tijdens mijn afwezigheid heb ik na terugkomst natuurlijk direct de 440 Watter weer terug gehangen. Het verschil is meteen zichtbaar.

P3230122 (Medium)

In mijn vorige YouTube filmpje kon je de stilstand duidelijk zien. Als je nu gaat kijken zie je dat er weer volop leven in de planten zit! En gelukkig maar. Deze week heb ik het voedingspeil van de Bio Green voeding stabiel gehouden. Met een EC waarde van 1,9 en een pH waarde van 5,8 doen de Casey-Jones planten het naar omstandigheden en uitlopende tijd het bijzonder goed ineens. Zoals ik had verwacht pas op de laatste weken een knaller. En hopelijk gaat het ook zo.

De toppen worden groter en dikker, kleveriger en ze krijgen PUISTEN!

Maar ook in deze week heb ik toch goede veranderingen mogen zien in het ontwikkelen van de toppen. Ze worden groter en dikker, kleveriger en ze krijgen PUISTEN! (link: tweede internode bloei, ook wel foxtails genoemd, red.). Jawel puisten, ik noem het vettige puisten. Dat is een ophoping van THC en wiet ineens. De meeste kwekers zullen wel begrijpen wat ik bedoel… ik kan het niet uitleggen vrees ik. Gewoon een puist… ophoping… uitstulpsel aan de toppen. En dat is toch altijd wel iets bijzonders! Zoals ook de rest van de groei en bloei… Eigenlijk is een hele cyclus wel erg bijzonder en ik geniet er van.

P3230128 (Medium)

Maar goed, uitstulpsels krijgen ze nu. Langzaam zijn de haartjes in de toppen aan het verkleuren van wit naar oranjebruin. Dat is een teken dat het einde toch nadert. Ik denk dat het nog een kleine 3 weken duurt. Ze staan nu 10 volle weken in de glorie met 2 weken groei erbij. Dames zijn ‘slechts’ 160 cm hoog na het vele malen buigen knakken. De onderkant is volledig weg gestript want we gaan voor dikke toppen aan de bovenkant. Volop blad waarvan ook al een behoorlijk groot deel is van verwijderd.

Het mooiste van deze laatste vind ik toch altijd de nachtfoto’s die ik van de planten maak. Dan zie je pas goed hoe mooi groen de planten zijn. Onder een volle HPS lamp is de ware kleur toch altijd slecht in te schatten. Soms zie ik wel eens foto’s van mensen dat ik dan denk… Maak dan geen foto’s. Of ze gebruiken een groene lamp, of ze staan vol in het licht.

Gouden tip! Koop een spotgoedkope zonnebril, hou deze voor je lens en schiet dan eens een foto

Of ze maken foto’s als kippen. En wij zijn mensen dus geen kippen. Een kip ziet alles namelijk in strepen, Dat weet ik uit onderzoek. En dan zie je dus wel eens fotootjes met van die foeilelijke zwarte balken of zo genaamd lamellen door de foto… dat komt door het knipperen van de lamp. Wat de meeste mensen dus niet weten: een lamp knippert heel erg vlug. Een kip ziet dat… dus een kip ziet hetzelfde als wat wij op foto zien in het dagelijkse leven. Best zonde voor een kip maar toch…

Hierbij een gouden tip voor de amateur fotograven onder ons die wel eens last hebben van lamellen in de foto: koop een spotgoedkope zonnebril, hou deze voor je lens en schiet dan een foto. Je kan op de meeste digitale camera’s ook een speciale instelling kiezen. Dat is meestal een icoontje van een TL-blakje. Stel daarbij de belichting in op -0,7 en je hebt een mooie foto met echte kleuren.

P3220116 (Medium)

Terug naar de ruimte in huize The Kweker want ik dwaal weer wat af natuurlijk. De verwachtingen voor deze week: ik ze gewoon nog voeding omdat ze in mijn ogen nog niet klaar zijn voor een stevige spoelbeurt wat je op het einde doet, dus nog even afwachten. Ik verwacht nu wel van de dames dat ze nog ietsje dikker worden en groter natuurlijk. De kleur is langzaam aan het vergelen wat ik vorige week al voorspelde. Ik ben blij dat het niet ineens heel drastisch is, slechts lichte verkleuringen heb ik deze week gehad. Verder nog even tandenbijten natuurlijk voor komende weken met de hoop op mega buds! Dat zien jullie natuurlijk volgende week.

Greets aan allen en hou ze groen!

(advertentie)