(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorige week heb je kunnen zien wat een zooitje het was bij The Kweker. Zijn Casey Jones planten groeiden de tent uit en hij heeft behoorlijk moeten buigen en knakken om ervoor te zorgen dat ze niet letterlijk tegen de lamp aan groeiden. Kijken hoe het er nu voor staat.

Beste lezers en fans van Rollingstoned.nl, een nieuwe week, een nieuwe update. We zijn in week 7 van de bloei, na 2 weken groei. De klok staat op 12 uur en de planten wilden maar moeizaam starten met een hogere EC waarde. Maar na 6 weken verloopt het prima in huize The Kweker met de Casey Jones planten op de voedingslijn van Bio-Green. Al zeg ik het zelf.

P3030017 (Medium)

De dames krijgen nu een volledige voeding met toevoegingen met een verhoogde EC waarde van 1,8. De pH waarde is perfect stabiel op 5,8. We sjokken verder…

alles komt altijd goed hier, no worries

Ik heb de voeding deze week iets verhoogd, en de pk 13-14 slaat mooi aan. De dames doen behoorlijk hun best in het ontwikkelen van topjes maar dat mag ook wel na 7 weken. De topontwikkeling kwam wat moeizaam op gang maar zoals eerder gezegd: alles komt altijd goed hier. No worries.

Ik heb deze week ook flink wat bladeren geplukt om de lichtinval goed verdeeld te krijgen. Er groeiden bladeren die zo groot waren dat ik ze met mijn beide handen nog niet eens kon bedekken! Ook heb ik de onderkant van de dames tot een hoogte van ruim 1 meter helemaal kaal geschoren. Ik ga voor een mooie volle bovenkant.

Het doel van ‘de benen scheren’ is eigenlijk voor mezelf. Ik vind het het prettigste werken. Ook als de tijd er is om te gaan oogsten. Voordeel voor de plant is dan wel weer dat ze geen aandacht en energie steken in onderste topjes die nauwelijks knipbaar zijn… dus hier in huize The kweker gaan ze onder het mes en denken we met z’n allen: weg ermee!

De bloei van de planten verloopt zoals gezegd wat traag. Week 7 zie ik nu dus eigenlijk als week 5. De toppen ontwikkelen goed, ze komen langzaam naar elkaar toe en alles groeit dicht. Helemaal blij ben ik als ik dat zie… ik vind het geweldig te zien hoe het gaat en groeit. Hier en daar blijven ze maar groeien en haal ik ze steeds weer neer wat goed te zien is in mijn laatste YouTube filmpje. Als ik zo van de onderkant gezien naar boven kijk en dan het U werk en bochten links en rechts zie, hoop ik tijdens de oogst wat leuke foto’s te maken van hoe alles is gegroeid en hersteld.

De lamp bespelen is mijn favoriete bezigheid. Gezien ik met een Topshield Pro werk, waar een ventilator aan hangt en een doorzichtig hitteschild (wat ik er af laat) kan ik de lamp mega laag hangen. Op slechts enkele centimeters boven de planten, brand mijn extra boost naar 440 Watt. Daarbovenop nog eens 10% greenpower… en dat zo dicht bij de toppen. Voordeel daarvan is dat de gedimde ventilator tegenover de lamp zacht draait (anders lijkt het wel een opstijgende helikopter hahaha) en zo alle warme lucht van de lamp wegblaast. Deze fan zorgt tegelijkertijd voor een goede circulatie in de ruimte.

P3030023 (Medium)

De topjes krijgen nu ook steeds meer kristallen. Om dit te zien veranderen vind ik geweldig. Ze plakken en ruiken behoorlijk. Helaas zit er geen geurfunctie op RollingStoned.nl. Misschien leuk voor de redactie om daar aan te sleutelen hahaha…

In ieder geval… Ik ben zeer tevreden over afgelopen week, week 7. Of is het week 6,5? De meeste mensen die ik ken rekenen namelijk verkeerd. Ze beginnen een kweek en zeggen: “ik zit in week 1”, als je ze een week later vraagt in welke week ze zitten, zeggen ze week 2. Maar eigenlijk is dat niet zo.  Je start namelijk in week 0, zodra er 7 dagen voorbij zijn, dan pas praat je over een VOLLE week. Dus in mijn geval is week 7 pas compleet na 7 dagen. Zit je dus in week 7 met bijvoorbeeld 3 dagen dan is het 6 VOLLE weken en 3 dagen dus week 6,5. Pfff… lastig te omschrijven… Maar denk er maar eens goed over na.

Mijn verwachtingen voor komende week: dikkere toppen zullen ontwikkelen en de planten gaan veel meer kristallen maken. Ik zal het rustig aan houden met de voeding en hopelijk niets meer plat hoeven te leggen. Ook hoef ik geen bladeren meer weg halen. Ik ga lief zijn tegen deze dames, zal ze met respect behandelen en er veel leuke foto’s van maken.

Tot volgende week maar weer.
Greets, The Kweker

Oh ja… Volgende week is de Spannabis beurs in Barcelona voor degenen die het nog niet wisten. Uiteraard ga ik erheen. Ik probeer mijn best te doen om wat mooie foto’s te maken voor de thuisblijvers onder ons. Helaas is Rollingstoned.nl er namelijk niet bij en iemand moet het toch doen vind ik voor dit geweldige magazine!

(advertentie)