(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De vijfde week van de bloeiperiode inmiddels at The Kweker’s residence. Vorige week kon je lezen dat de Casey Jones planten hun eerste bloeiverschijnselen lieten zien. The Kweker had hoge verwachtingen voor deze week, we kijken of ze zijn uitgekomen…

Beste liefhebbers, fans en lezers. We zijn weer een weekje verder en ik verbaas me eerlijk gezegd over mijn eigen planten! Wat ik vorige schreef over het waarschijnlijk gaan knallen laat namelijk nog even op zich wachten. Maar daar vertel ik zo meer over, ik zal bij het begin, beginnen.

Deze week zijn we van start gegaan met een EC van 0,2. Ik wil dat verhogen op naar 1,7 maar helaas zie ik aan mijn bladpuntjes dat de dames daar nog niet klaar voor zijn. Bladpuntjes die geel verkleuren duiden op een maximum aan voeding. Ik ben dan een voorstander van een stapje terugnemen en niet koste wat het kost, een maximale hoeveelheid voeding geven.

Duidelijk zichtbare verbrande puntjes.

Duidelijk zichtbare verbrande puntjes.

Vorige week vertelde ik hoe een plant ineens vanaf week 4/5 kan omslaan in een uitbundige bloei. Bij mijn Casey Jones planten laat dat nog even op zich wachten. De bloeitopjes werden deze week niet echt veel groter, wel iets ten opzichte van vorige week, maar niet in die mate die ik verwachte. Uiteindelijk zouden deze dames na 8-9 weken klaar moeten zijn. En natuurlijk, na wat research in het oude The Kweker archief heb ik al eens eerder zo’n soort plant gehad. Week 5 weinig dikkere topjes, week 6 ietsje meer. En in week 8 zie je dan uiteindelijk wat je in week 5 hoort te zien. En dan zit je al aan de 9 weken waarna ze volgens de producent klaar zouden moeten zijn… Dus doe er nog een 3-tal weken bovenop en je hebt een magnifiek resultaat.

na wat research in het oude The Kweker archief heb ik al eens eerder zo’n soort plant gehad

Deze Casey Jones groeien met Bio-Green voeding, daarom geef ik geen 8-9 weken maar dik 11-12 weken. En als ik deze prachtige dames zo zie, heb ik het er zeker voor over. Beste lezers, jullie zijn nog even niet van me af met dit verhaal! 😉 We zien wel hoe het gaat, ik heb er zoals altijd een groot vertrouwen in.

P2160010 (Medium)

kleine topjes.

In week 5 zag ik dus mijn bladpuntjes van kleur veranderen. Daarna zijn ze ook nog eens flink gaan groeien tot wel 120 cm hoog. Dat zal wellicht de genetica van een Thai zijn. Uiteindelijk moest ik mijn lamp aan het einde van de week in de nok van mijn tentje hangen. Het is dan ook maar 1 meter 80 hoog, maar toch. Hier en daar zal ik nog eens wat uitschietende takken moeten omleggen en dan komt het helemaal goed. De Dames staan er mooi bij, natuurlijk heb ik ook een “donkere” foto gemaakt om de echte kleur te zien. Mooi groen zoals het hoort.

P2160027 (Medium)

Een gezond groene kleur.

Qua geur merkte ik deze week een behoorlijke verandering.  Ik had de zolder gestofzuigd en wat zitten rommelen en opruimen. Een dag later kom ik de trap op en ik ruik ze? Niet te begrijpen want ik heb sinds kort een afzuiger die eigenlijk veel te zwaar is voor mijn ruimte. De afzuigslang is geïsoleerd en hangt in mijn tent met daarop de afzuiger zelf, die op een verhoging staat naast de tent staat. Daarop mijn uitblaas slang met een stevige portie filter er met een slangenklem en tape aan vast. De filter staat recht op de vloer.

deze dames ruiken verdomd goed dus laat ik mijn afzuiger wat harder zetten

Dus ik ruiken en dacht bij mezelf: “deze dames ruiken verdomd goed dus laat ik mijn afzuiger wat harder zetten”. Wat weer als gevolg heeft dat mijn tentje krom gaat trekken omdat dat weer net iets te hard is. Dus ik maar spelen met die leuke draaiknopjes en luisteren of ik er (zoals vorige week) geen brom in had, tot ik het perfect had (dacht ik).

Een dag later rook ik ze tot mijn verbazing weer! Vloekend liep ik de trap op naar zolder en maar denken, “HOE KAN DAT!!!”. Slangen gecontroleerd, dat was allemaal dik in orde. De filter stond ook op zijn plaats. De andere kant van de tent ook goed bekeken en ik kon het maar niet verklaren. Op dat moment komt mijn vrouw boven om ook naar het probleem te kijken zegt ze, “zou je anders niet die filter vast maken op die slang??”

En inderdaad, die slang was er af, waarschijnlijk had ik bij het stofzuigen 2 dagen ervoor niet goed opgelet. Ik heb de slang stevig aan de filter gezet en weer wat gespeeld met de snelheid van mijn zuiger en het is goed gekomen… Wat een frustratie soms om zoiets kleins als een slang die je over het hoofd ziet!

The Verwachtingen:

Ik hoop op topjes zo groot als een duimnagel (liefst van een reus). Wat ik ga doen is nog eens proberen om langzaam de EC waarde wat op te voeren. Volgens het Bio-Green schema zou er al PK 13-14 bij mogen. Dit laatste doe ik pas aan het eind van week 6.
De camera voor filmopname gaat wekelijks ook omhoog. En de films die ik maak blijven natuurlijk fascinerend!

Tot volgende week…

(advertentie)