(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een verse update van The Kweker, zijn Casey Jones planten zijn ondertussen vijf weken oud en staan nu drie weken onder 12 uur licht (de bloeiperiode). Vorige week brak The Kweker per ongeluk een tak, kijken of dat nog goed komt…

Beste liefhebbers, kwekers, volgers en fans van Rollingstoned.nl. We zijn weer een week verder, wat gaat de tijd toch snel. Om met de deur in huis te vallen; wat vorige week gaande was is helemaal goed gekomen, en mijn voorspellingen over hoe het de Casey Jones planten zou vergaan zijn uitgekomen.

De derde week bloei van mijn planten op de voedingslijn van Bio-Green is ten einde. Vorige week was ik iets te grof te werk gegaan bij het buigen en knakken. Maar zoals ik al aangaf herstelt een plant als deze zich bijzonder snel en dat was deze week ook goed te zien. Nadat de tak vorige week behoorlijk doorbrak, heb ik hem gerepareerd met een stukje plakband. Uiteraard groeit een plant sterk door en verdikt ook de stam zich en dan houd een stukje plakband geen weerstand meer en is de plant met succes hersteld.

Ook de U-vorm in de tak is toch weer leuk om te zien. Al in de eerste dag na de breuk kwam deze langzaam omhoog, wat normaal gesproken bij het knakken al enkele uren later gebeurt. Op de tweede dag na de breuk was de tak vrijwel verticaal en dat is een goed teken. De opvolgende dagen werd het plakbandje er gewoonweg afgeduwd door de plant.

Over de U-vorm: als je een plant buigt of knapt hersteld deze zich vrij vlug omdat de tak naar beneden hangt en meteen het licht zoekt. Ze doet alle moeite om terug te komen naar waar ze vandaar komt en vormt een soort U-vorm. De breuk zelf gaat na verloop van tijd behoorlijk verharden en het is dan ook niet mogelijk om een sterke plant twee keer op dezelfde plek te buigen. Op deze foto is het herstel goed te zien, en de breuk was behoorlijk ernstig!

wk5-2

Meteen nog maar een foto, dit bedoel ik met U-vorm, gewoonlijk is de bocht aan de onderkant nog ietsje scherper. Misschien komt dat nog, het hoeft niet voor mij want ze staat weer zoals het hoort. Verder had ze geen last van negatieve invloeden tijdens de herstel fase. Tot zover de restauratie…

wk5-1

Vorige week vertelde ik dat mijn planten het naar hun zin hadden, duidend op het 7 vingerige blad. Inmiddels heeft het blad er een paartje meer bijgekregen en ik verwacht binnenkort toch minimaal nog een paartje meer. Het is leuk om te zien hoe een plant leeft. En als je jouw plant goed kan lezen dat weet je wat ze willen en hoe ze zich voelen, althans dat gevoel heb ik dan toch. Zal enigszins ook de ervaring zijn die hierbij een grote rol speelt.

wk5-4

De kroontjes zetten goed door, de planten worden hoger. Met een EC waarde van een kleine 1,3 wat ietsje hoger is dan vorige week. Nog steeds Groei voeding van Bio-Green (voor de laatste week). De luchtvochtigheid van 65% en de temperatuur zo’n 23 graden met de lampen aan en slechts 19-20 graden in het donker. Geen grote temperatuursverschillen gelukkig en dat alles onder een 400 watter (voor de laatste week gedimd tot 275 watt). Mijn Casey Jones planten gaan uitstekend!

Het mooiste in deze week is dat ze hard gaan en voller worden en dat is mooi te zien op dit YouTube filmpje wat ik gemaakt heb. Vergelijk deze met die van week ervoor en je weet precies wat ik bedoel. De witte draden of stampertjes (bloeivorming) komen hier en daar al tevoorschijn, deze zullen naar verwachting hard gaan (hoop ik). Een foto met de lamp uit is geeft het mooiste resultaat want dan zie je de echte kleur van de plant. Ik maak bijna altijd vanaf het einde van de derde week nachtfoto, enkel om de kleur te bekijken. Donkergroene, satijnzachte maar stevig van structuur zijnde bladeren geven mij altijd een prettig gevoel. En dan weet ik ook dat het weer prima gaat. Geen gekke vlekken wat de rest van de kweek soms behoorlijk kan verzieken. Komen ze de eerste 4 weken zonder enige bijzonderheden goed door, dan zit het wel goed tot het einde, zo is mijn ervaring.

wk5-3

 

Zo sluiten we week 3 van de bloei af en gaan we over naar een van mijn favoriete weken. Waarom? Bloeivorming komt op het eind van week 4 op gang, de dames groeien nog even de hoogte in en alles lijkt ineens in een stroomversnelling te gaan en dan gaat het hard. Dat verwacht ik ook voor de komende weken.

Ik zou zeggen, hou ze groen en wees verstandig met de dames 😉

Greets van The Kweker en tot volgende week.

(advertentie)