(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Daar zijn we weer, de eerste week voor RollingStoned zit erop. Flink gedeeld op mijn Facebook en al snel kwamen de likes erbij. Ook in huize The Kweker zijn we een weekje verder natuurlijk!

Vorige week zagen jullie mijn start en de eerste voorgroei week. Nu ga ik verder naar week 2 van het voorgroeien. Het is erg leuk om wekelijks zo mijn update te delen met jullie, ook de mensen die niet op Facebook en/of op Youtube zitten kunnen het nu toch gewoon volgen.

Na de eerste week waarin ik de zaden ontkiemde en in 11 liter potten had geplant, een rustige voeding regime gaf met een heerlijke lichtval van een 400 watter, die gedimd staat tot 275 Watt, begon ik aan de tweede week groei. Eerst twijfelde ik nog of ik wel of niet een tweede week groei zou geven. Uiteindelijk heb ik met mevrouw The Kweker kort overleg gehad waarop ze zei dat ik het beter wel kon doen. De woorden van mevrouw The Kweker zijn de laatste en definitieve woorden en ik ben het altijd met haar eens en ze heeft het ook (bijna 🙂 ) altijd goed. Mevrouw The kweker is net als ikzelf, een liefhebber voor de bijzondere planten en enorm behulpzaam. Van begin tot einde. Zelfs in het allerbegin, toen we nog maar net meneer en mevrouw The Kweker waren, hadden we allebei een tentje staan. Dat was destijds nog op kokos, een paar soorten voor mij en een paar voor haar. Wedstrijdje? Samen water geven, samen oogsten… Geweldig!

De kleintjes kregen meer, grotere, en ook langere blaadjes en ook de 2e en 3e internode kwamen er snel achteraan.

Maar ik dwaal wat af… Week 2 groei, spurten doen ze! Wat een onschuldig klein plantje uit een zaadje die half zo groot is als een blokje RFX-1 in slechts 7 dagen kan veranderen. De voeding van Bio-Green bleef onveranderd tot halverwege de week, waarna ik de EC waarde met enkele puntjes tot 1.0- 1.1 opvoerde, met een pH waarde van 5,8. En dat sloeg aan, de kleintjes kregen meer, grotere, en ook langere blaadjes en ook de 2e en 3e internode kwamen er snel achteraan. En natuurlijk, uit zaad blijft geen enkele plant precies op gelijke hoogte, dus had ik een uitschieter en ook een hele lage plant staan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En wat doe je dan?? Wachten dus! Tot de week om is om ze daarna op gelijke hoogte te brengen. Misschien is het namelijk al iemand opgevallen dat ik de potten maar voor 2/3e deel vul met de RFX-1? Ik doe dit expres, zodat als er plantjes zijn die strekken, ik ze dan op het einde van de groeifase naar beneden kan drukken en bijvullen met RFX-1. Ook de lage plantjes bewerk ik op dezelfde manier, maar alleen dan andersom (plantje omhoog en bijvullen)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij het bijvullen haal ik meteen de eerste lobblaadjes weg (lobblaadjes = de eerste ronde blaadjes), tevens haal ik bij de meesten de eerste echte gekartelde blaadjes weg (altijd eenvingerig blad, gekarteld). Vervolgens vul ik alles bij, voeg er een nodige portie vitaminewater aan toe, en we starten met de bloeifase.

Ook heb ik aan het einde van de week even de langere planten dieper in de pot doen zakken, maar tevens ook meteen het kroontje eruit gehaald (toppen) bij de langere planten, waardoor de groei even kort stopt en naar mijn idee de allerkleinsten even de tijd hebben om bij te trekken zodat ze uiteindelijk allemaal op gelijke hoogte staan. Natuurlijk kun je niet precies voorzien wat ze in de komende weken gaan doen en verschil tussen planten uit zaad heb je altijd wel, maar ik hou er wel altijd rekening mee en zo werk ik het gemakkelijkste.

Verder ben ik tevreden over deze 2e groeiweek, dus ga ik de eerste van de bloei starten. De klok stel ik in op 12 uur, de voeding blijft met een EC van 1.1 hetzelfde voor de komende week, hoewel? Misschien een klein beetje verhogen al denk ik het niet… we wachten het af.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Greets The Kweker, en… tot volgende (k)week!

(advertentie)