(advertentie)
(advertentie)
THE KWEKER Lees ook:
(advertentie)

Beste lezers en lezeressen, hier ben ik weer, terug van weggeweest uit het voormalige EssensiE en reuze blij dat ik weer mijn verhalen en ervaringen mag delen met jullie! Om even kort aan te geven voor mensen die mij nog niet kennen: ik ben The Kweker, een kweker met volle liefde voor de bekende planten. Enige tijd geleden toen EssensiE nog bestond kon je ook mijn verslagen lezen van diverse kweekjes waar ik mee bezig was. Ik kweek ruim 18 jaar indoor en tot op de dag van vandaag heb ik er nog steeds geen genoeg van, dus gaan we hier weer verder. Uiteraard voor de mensen die me wel kennen en weten te vinden ben ik ook blij dat er velen dit online magazine zullen lezen. Ik ben trouwens ook te volgen op Youtube (Thekweker) en op facebook (kweker top) waar ik mijn wekelijkse update’s van de actuele dingen post.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik heb recent 3 geweldige soorten afgerond en deze autoflower soortjes op mijn kweek CV bijgeschreven, die tevens weer een voedingslijn rijker is. De planning is om wekelijks een update te geven aan Rollingstoned waarin ik mijn ervaringen van die week uit de doeken doe.

Ik ben sinds vorige week van start gegaan met een bijzondere soort, ‘Train Wreck’ x ‘Sour Diesel’ x ‘Thai’, een 8 weken bloeier van The Devils Harvest die de naam ‘Casey Jones’ draagt. Deze heb ik ontkiemt in en Speedgrow plug. Deze pluggen zijn een wonder om te ontkiemen; even nat maken onder de kraan, zaadje erin en geduldig wachten. Het grote voordeel van deze plug vind ik persoonlijk dat je makkelijk een week zonder eerste voeding kan. Ideaal naar mijn idee.

the kweker-1Binnen 24 uur waren de meeste zaden al uit (op 2 na) maar deze lieten zich een dag later zien. De zaden na ruim 3 dagen strekken geplant op 11 liter potjes gevuld met het RFX-1 substraat. Waar ik zoals de meeste die me kennen al weten, al ruim 3 jaar mee aan de gang ben. Dit was een enorme voorwaartse stap op mijn kweek CV. Ideaal medium, kant en klaar in de pot en je bent al vertrokken voor je het zelf beseft. Deze potten staan op het bekende Wilma systeem, uiteraard wel naar eigen smaak aangepast zoals de pomp en de druppelslangetjes. Klok erop en klaar.

Tank vullen met 20 liter voor de 15 potten en hierbij gebruik ik de voeding van Bio-Green.

Die 20 liter wat erin gaat is tenslotte na 3-4 dagen vrijwel volledig op en naar mijn idee en ervaring helemaal te gek om 2x per week een vers watertje te geven. Ik ben gestart met X-root van Bio-green en Bio1 fles. Alles volgens schema en mijn EC meter natuurlijk. De lamp is tot op heden niets veranderd want ik gebruik nog steeds de dimbare digitale ballast. Wel een 400 watt met extra boost van 10% op het einde, wat me telkens weer een geweldig gevoel geeft als ik na afloop mijn oogst bekijk en bereken…

the kweker-2De klok op 18 uur groeifase gedurende 2 weken en we zijn vertrokken. De eerste waterbeurt met een bijzonder laag EC (0,6) is handmatig van bovenaf gegeven. Waarom een EC van slechts 0,6? De pluggen waar de zaden in zijn ontkiemt bevatten een lichte verhoogde waarde van de EC dus WATCH OUT! En daarna gaan we automatisch druppelen per dag.

De eerste paar dagen gaat het hard in de tent, de kleintjes strekken zich en de blaadjes worden groter. Al snel volgen de volgende paar blaadjes en binnen enkele dagen zie je al snel een volwaardig en veelbelovend plantje. Op naar week 2 groeifase.

Tot volgende week, greets van The Kweker

the kweker-4

 

(advertentie)