(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Beste lezers, vorige week vertelde ik wat ik allemaal heb gedaan in de 2e groeiweek van de Casey Jones planten, zoals ophogen en toppen. Deze week heb ik op maandagochtend de klok op 12 branduren gezet, dus we starten de bloeifase!

De bloeifase (week 1) zijn we meteen goed gestart, een fris watertje in mijn tank. Even de EC waarde van 1,1 aanhouden omdat ik er de weken ervoor eigenlijk stiekem mee aan het spelen was. Dus houd ik de EC laag voor komende week. Waarom ik met de EC waarde speel? Om te zien hoe de voeding te werk gaat en voornamelijk kijk ik hierbij of een plant sterk genoeg is. Ik hou van spelen, en spelen blijf ik maar doen… Telkens weer. Misschien een gedragstoornis in mezelf, ik heb geen idee, maar het is en blijft gewoon leuk om even te spelen met een plant. Daar leer je ook veel van.

WK3-f4

Deze week dus een EC waarde van 1,1 met Biogreen voeding. Bio 1 Grow, Biozym, X-rooting en Calgel en dat samen met een pH waarde van 5,8. Dan moet het gewoon helemaal goed komen. De planten zijn na het toppen van vorige week goed aan het herstellen. De blaadjes komen weer op en de internodes zetten door. De grotere planten die getopt zijn, zijn even gestopt met groeien zodat de kleinere planten even konden bijkomen en zo staat weer alles gelijkmatig in de ruimte.

Deze week heb ik een ventilator in de tent gehangen om mijn luchtstroming iets meer te laten bewegen. Mijn afzuiging staat deze week nog steeds uit want ik kom momenteel met een gedimde lamp tot 275 watt niet boven de 25 graden uit. Als de lamp uit gaat, daalt mijn temperatuur helaas naar mijn zin iets te ver… 19 graden. Dat is uiteindelijk toch een daling van 6 graden. In de herfst en of lente is dat natuurlijk ideaal op zolder. De dag en nacht temperaturen verschillen niet veel en hou dit meestal op 4 graden verschil, wat voor mij ideaal is.

WK3-f1Daarentegen mag ik niet klagen met 6 graden verschil want ik ken tot op de dag van vandaag nog steeds kleine kwekers die een enorm temperatuurverschil hebben tussen dag en nacht. Als ik dan die planten zien hoe paars en rood ze soms zijn krijg ik er mierentietjes (=kippenvel) van.

Eigenlijk zou iedereen met enorme temperatuurverschillen moeten overstappen naar een autoflower soort. Het voordeel daarvan is: licht is gewicht en hoe meer hoe beter. Stel je neemt een autoflower en zet deze op 18 uur. Wat ik dus ook doe op zijn minst. In de winter is dat ideaal, omdat de temperatuur op enkele uren niet drastisch veel zakt en zo toch de ideale omstandigheden krijgt.

Terug naar de Casey Jones week 1 bloei. Om terug te komen op mijn temperatuur heb ik natuurlijk wel het voordeel dat, omdat de afzuiger niet aan staat, mijn luchtvochtigheid wel ideaal is. Met een LV van 67% doen de planten het prima. De lamp er lekker kort op zodat ze niet overdreven hard gaan maar rustig opbouwend groeien. En daar houd ik wel van.

De planten zijn niet enorm groot en ook niet te klein naar mijn zin, maar wel gewoon normaal. Misschien had er wel een iets betere groei in mogen zitten maar dat zegt niets over de komende weken. Ik heb vaak rare dingen meegemaakt en gezien en ik maak me dan ook niet druk. Met een beetje ervaring vind je altijd wel een goede uitweg.

De meesten die mij kennen, weten wanneer mijn favoriete week er is. Dan ben ik om te springen als deze aangebroken is… maar nu nog even wachten dus. En zo gaan we van een herstellende week 1 bloeifase door naar de 2e week van de bloeifase en daar vertel ik volgende week meer over.

Greets allen en hou het groen 😉

(advertentie)