(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Week zes inmiddels in huize The Kweker, de vierde week van de bloei en de favoriete week van The Kweker. Wat vliegt de tijd! De bloei zet nu echt goed in en The Kweker schakelt dan ook over op bloeivoeding. Snel kijken hoe dat allemaal verloopt!

Beste fans, lezer(essen) van Rollingstoned.nl, deze week ben ik gestart met BIO 2 BLOOM van Bio-Green met als extra toevoeging X-Bloom. Tegelijkertijd stopte ik met het geven van de Bio 1 Grow (de groei basis voeding) en de X-rooting (wortelsupplement).

Een EC waarde van 1,5 en een PH aanhoudende waarde van 5,8 gecombineerd met een goede luchtvochtigheid van 57% zorgt voor een prima plant… Ook de wortels bedekken al behoorlijk de bodem van mijn druppelsysteem. Ook mede door het luchtige substraat RFX-1 gaat dit altijd wel behoorlijk snel.

De groeivoeding stop je in week 4, de dames zijn mooi van omvang en hebben het (net als ik) zeker naar hun zin. Dus we gaan er flink tegenaan in de bloeifase die met enkele weken lekker kort is. Mijn favoriete week is deze vierde week, dat is altijd al zo geweest. Waarom? Een plant slaat volledig om, van een onschuldig plantje komen er witte draden in, deze veranderen in no time in topjes en in week 5 gaat het hard. Dan elke week meer en meer en meer… Soms lijken het wel monsters… ze veranderen in korte tijd als Jekyll en Hyde.

P2090015 (Medium)

Aan het begin van week 4 bloei

Zoals ik in het vorige artikel al aangaf, komt de bloeivorming aan het einde van week 4 op gang. Vorige week had ik al wat witte draden… en inderdaad: eind deze week zaten er kleine topjes in, zo groot als een halve knikker. Dit vind ik geweldig om te zien en daarom zit ik vaak gewoon op een krukje soms wel anderhalf uur lang te kijken naar de dames.

P2090016 (Medium)

Aan het einde van week 4 bloei

Afgelopen week heb ik ook de ventilator stevig aan gezet, zodat het in de kweekruimte nu lekker waait. De afzuiger gaat ook langzaam mee om de nu al sterke geur weg te halen. Maar deze staat wel echt minimaal en zorgt ervoor dat de ruimte op de juiste temperatuur blijft.

De luchtvochtigheid moet komende weken nog flink naar beneden dus daar doen we ook ons best voor. Momenteel is de luchtvochtigheid rond de 57% wat misschien wel ietsje lager mag, maar ik hoop eind volgende week zo rond de 50% te zitten. Dat wordt in ieder geval veel spelen met het minimum en maximum knopje van de afzuiger. En dan maar hopen dat hij niet gaat brommen.

Als je een afzuiger dimt kan het wel eens voorkomen dat hij daardoor gaat brommen en dat is een vreselijk irritant geluid. Dat komt doordat de afzuiger dan net te langzaam draait. Draai je vervolgens deze ietsje harder is het meestal zo dat het weer te hard gaat, dilemma’s dilemma’s pfff. Zo blijf je draaien en zoeken naar perfectie (dus niet brommend).

Tegenwoordig kan je in de growshop wel een apparaat kopen die het brommen weer tegengaat, al gaat me dat me wat te ver, want het kost een hoop centen voor een klein tentje. Maar ja, iedereen zijn pret denk ik dan maar.

Het medium RFX-1

RFX-1 vind ik geweldig materiaal en ik beveel iedereen aan om het zeker met een druppelsysteem te gebruiken. Het is eigenlijk een soort mapito (maar dan anders) ik werk er al geruime tijd mee en telkens weer met een geweldig eindresultaat qua wortelsysteem in de pot.

RFX-1

RFX-1 in full effect

Ook is de RFX-1 geschikt om meerdere keren achter elkaar te gebruiken en dit blijkt bij mij dus ook. Zelf heb ik het tot 9x gehaald, en zoals de beschrijving zegt: op het einde plant eruit halen, laat alles in de pot inclusief de wortelresten en zet er een nieuwe op. En men zou kunnen denken: wortelresten?? Jazeker, want uit verschillende testjes blijken de oude wortelresten voor een nog luchtiger substraat te zorgen. Dit komt ten goede van de nieuwe planten die de pot in gaan.

Met de combinatie RFX-1 en een goede voeding kan het bijna NIET mislukken.

Ik hoor soms mensen zeggen: “Mijn mislukte oogst?” Dan klapper ik meestal even met mijn oren en dan komen de problemen naar boven.. Wanneer heb je een mislukte oogst? of een mindere oogst? Meestal is dat aan je zelf te danken. Hoe dan ook, slechte voeding, slechte ruimte, slordig werken, vies, geen of weinig interesse voor de dames, wie zegt het?

Ik ben en blijf van mening: Werk je netjes en proper met respect voor het groeiende groene kruid dan lukt alles. Begrijp je plant.

Keep it green… Tot volgende week!
The Kweker

 

(advertentie)