(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is alweer 8 weken geleden dat The Kweker zijn Casey Jones zaadjes in speedgrow pluggen liet ontkiemen. Inmiddels groeien de planten de tent zowat uit en staan ze al zes weken fijn te bloeien! Snel kijken of de toppen al wat aangekomen zijn…

Na wat te hebben gespeeld met de EC waarde van mijn voedingswater, ontdekte ik dat de EC waarde voor de dames iets aan de hoge kant was. De bladpuntjes verkleurden er van en ik heb de EC waarde weer wat teruggebracht naar 0,2. Ik had verwacht dat ik de EC vorige week al naar 1,7 kon opschroeven maar dat was iets te optimistisch. Ik heb het even bij een waarde van 1,5 gelaten.

Verder staan deze dames onder 440 Watt aan licht en daarnaast nog een greenpower lamp die op 10% van het vermogen brandt. Deze week heb ik, zoals ik vorige keer al aangaf, de EC verder proberen te verhogen naar 1,7. Dat is me wel gelukt. Tegen het einde van de week kregen de dames zoals ik ook aangaf een extra boost door middel van een PK 13-14 mee. Dit heb ik bewust pas op het einde van de week gedaan omdat in een eerdere fase de dames toch moeite bleken te hebben met veranderingen en verhogingen. De dames nemen het nu wel goed op gelukkig.

De topontwikkeling is groter dan verwacht; een duimnagel maar dan die van een reus ;-)

De topontwikkeling is groter dan verwacht; een duimnagel maar dan die van een reus 😉

De bloei is de afgelopen 2-3 dagen eindelijk toegenomen, en ook de topontwikkeling is groter dan verwacht; een duimnagel maar dan die van een reus 😉 Zoals mijn planten er nu bijstaan, zou ik normaal zeggen, dat is week 4 van de bloeifase. De 8 tot 9 weken durende bloeifase die de zadenproducent aangeeft kloppen beslist niet. Dit worden er zeker wel wat meer en ik zie dit eigenlijk ook gewoon als week 4. Wat betekend dat ik nog 5 a 6 weken te gaan heb.

In feite is dit week 6, doen we daar 4 tot 5 weken bij, dan komen we zoals verwacht uit op zo’n 12 weken. Met de hoop op, en verwachting van een ware toppenexplosie!

De dames groeien op het moment zowat mijn tent uit! Vorige week waren ze al zo’n 1,8 meter! Niet normaal. Deze week heb ik noodgedwongen flink moeten breken en buigen, en ik moet toegeven met grof geweld en met mijn ogen dicht. Er is geen takje aan mijn handen ontsnapt en ik heb alle planten op deze manier zeker 30 centimeter naar beneden gehaald. Gelukkig herstellen de planten zich goed en een dag later was alles weer in een U-bocht omhoog gegroeid.

P2210015 (Medium)

Ik moest noodgedwongen een hoop knakken en buigen…

Mijn luchtvochtigheid was deze week 55%. Wat misschien wel ietsje te hoog is en waardoor de planten extreem blijven strekken. Ik heb gebroken takken over, langs, en onder elkaar kunnen leggen zodat alles steun krijgt van elkaar. Het lijkt nu wel een soort doolhofje maar alles staat weer op een gelijke hoogte en ook de kleine takjes genieten van het volle licht. Wat uiteindelijk ten goede moet komen aan de opbrengst, we zullen het zien.

Deze week had ik de afzuiger iets harder laten draaien, om zo mijn luchtvochtigheid wat terug te brengen. De meeste mensen zouden denk ik schrikken van hoe het er nu uit ziet maar de waarheid is dat de planten gigantisch mooi zijn! Alleen maar een beetje een zooitje.

De voeding nemen ze enorm goed op en het herstel verloopt ook goed, mijn verwachtingen voor komende week zijn dan ook dat:
ik hier en daar nog wat takken om ga leggen, rustig aan ga doen met de EC waardes en de PK 13-14, mijn planten vanaf nu wekelijks hun toppen zullen verdubbelen en dat ik hoop dat ze nu stoppen met strekken (al is het wel leuk).

Greets all! Tot volgende week

P2210017 (Medium)

(advertentie)