(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wij hebben een vermoeden dat het zo langzamerhand een beetje krap wordt in huize The Kweker. Zijn Casey Jones planten groeiden vorige week namelijk al de pan uit. Gelukkig hangt er een Topshield Pro boven zodat het nog enigszins ging. Maar gaat het nu nog steeds? 

Hallo iedereen, een nieuwe week, een nieuw verslag. Nieuwe gebeurtenissen en nieuwe ontwikkelingen, week 8 van de bloei zit erop. Vorige week vertelde ik hoe de dames er bij stonden en dat ze bijna letterlijk tegen de lamp groeiden. Dat is deze week eigenlijk niet veel anders want het lijkt gewoon of de dames in mijn tent gewoon doen waar ze zelf zin in hebben. En daarom laat ik ze ook maar gaan. Al grijp ik hier en daar wel even in natuurlijk.

Deze week de EC gehouden op 1,8 a 1,9 tegen het einde van de week. De Bio-Green voeding is een leuke voeding voor beginners en gevorderden. Ik moet zeggen en eerlijk toegeven dat het een beregoeie voeding is. Ik duid hierbij op mijn bladeren en ikzelf zeg altijd: houd je ze donkergroen tot het einde van week 8 zonder gele punten of vergeelde bladeren, dan heb je wat goeds in handen! Deze Bio-green is in huize The Kweker een blijvertje.

sommigen denken dan dat ik gek ben als ik dat vertel maar dat maakt me echt niets uit! Voor mij is het rust om zo naar mijn planten te kijken!

Halverwege de week zat ik weer met een reep chocolade op een klein ikea krukje naar de dames te kijken… ontspannend gewoon. En blijven kijken natuurlijk… heel ontspannend zelfs… sommigen denken dan dat ik gek ben als ik dat vertel maar dat maakt me echt niets uit! Voor mij is het rust!

De meeste foto’s zijn halverwege de week gemaakt waar ik er weer veel te veel van heb. Overal is er wel een plekje die ik op foto wil hebben. Zo heb ik op een externe schijf (sssstttt) mijn kweekjes van jaren terug per week in aparte mappen. Met als hoofdmap welke soort en welke voeding. Het is toch altijd wel leuk om oude foto’s terug te zien en het mooie ervan is dat ik nog precies weet in welke omstandigheden ze stonden en welke plant ik leuker dan een andere vond hahaha!

Helaas ga ik hierbij geen 18 jaar ervaring terug in de tijd maar toch zeker zo’n acht jaar. Toen bestonden er al wel digitale camera’s. Ze waren ontzettend duur maar wel met 4,8 megapixels. Tegenwoordig gebruik ik een 16 megapixel camera. Foto’s. Blijft toch altijd leuk. Helaas plaats ik ze nooit allemaal in een film. De gemiddelde foto’s of de beste komen natuurlijk hier in voor. En de rest? De rest blijft in The Kweker (kluis).

Wat een extreem bochtenwerk is dat aan de onderkant, niet normaal! Maar ontzettend leuk om het zo eens te zien. In de film op YouTube staan natuurlijk meerdere van dit soort design takken ART foto’s.

Deze week hebben de toppen een serieuze ontwikkeling gehad. Wat erg mooi en veelbelovend is. Ontzettend veel THC op de toppen en omliggende bladeren. De toppen zelf hebben nu het formaat van babyvuisten in plaats van duimnagels van een reus. Ze zijn ook behoorlijk hard en compact. De geur is onbeschrijfelijk, normaal kan ik de geur wel enkele namen geven en bedenken waar het op lijkt maar met deze Casey Jones heb ik echt geen idee. Enorm zoet en fruitig maar verder onbeschrijfelijk.

P3100035 (Medium)

Verder staan de planten dus HOOG! Extreem hoog! Gewoon het maximale benutten van de tent waar ik in kweek. Dat heeft toch ook weer een nadeel want ik heb inmiddels de zijflappen van de reflector afgehaald. Mijn lamp hangt noodgedwongen met ringen aan de hoogste buis. Met een 15 cm hoogte van de lamp kom ik er helaas niet. Ik heb mijn best gedaan om zoveel mogelijk in de afgelopen weken plat te leggen soms ook met grof geweld. Helaas blijven ze maar komen en ik laat ze dat maar doen. Zeker de achterkant is behoorlijk hoog. Mijn lamp schijnt nu helaas niet het perfecte licht op de bovenkanten maar ik vrees niet. Ik moet wel zeggen dat de tent slechts 180 cm is en niet de volledige 200 cm. Dat komt omdat ik verhuisd ben van een kamertje op de eerste verdieping naar de zolder. En op zolder is een schuin dak, balken en alles waardoor een tent van 200 cm net niet past.

…in verband met een weekje Spannabis, waar ik speciaal voor de RollingStoned fans heen ga, ben ik genoodzaakt om aan mijn eigen veiligheid te denken

Zie ik de toppen, dan ben ik zeer zeker tevreden ondanks het niet 100 procent effectieve 440 Watt lichtbundeltje. Ze zijn hard, sommige weer met enorme dikke haren vergeleken met sommige andere dames die fijne draadjes hebben op hun toppen.

maximum

Nu geef ik op het einde van mijn verhaal steeds mijn verwachting voor komende week. Nu wil ik dat ook wel doen alleen heb ik een klein probleem, zoals ik vorige keer al zei groeien ze toch echt bijna tegen de lamp aan en in verband met een weekje Spannabis, waar ik speciaal voor de RollingStoned fans heen ga, ben ik genoodzaakt om aan mijn eigen veiligheid te denken. Ik geef hierbij een klein overdreven voorbeeld van wat misschien in mijn ogen het best kan.

Je bent 5-6 dagen weg, laat lekker je 440 wattertje doortuffen boven de prachtige dames. Deze dames gaan lekker hun gangetje en 1 ervan besluit toch nog even een laatste zetje in de hoogte te geven. Met als gevolg de top tegen de hete lamp komt. Deze top verbrand, en word gigantisch droog. En omdat er geen toezicht is op de planten en de lamp gebeurd het volgende: de verdroogde top van deze plant hangt/ staat tegen de lamp en om een bepaalde tijd schiet de lamp weer aan dus de top die al kurk droog is word wederom warm en begint uiteindelijk langzaam te smeulen… De rest hoef ik niet te vertellen toch??

Dus voor mijn veiligheid tijdens mijn afwezigheid met vrouwe en kindje The Kweker besluit ik om komende week de lamp niet uit te zetten maar even weg te halen en deze te vervangen door een 2 x 55 watt duoflower met dezelfde lichtregime. Het gaat er tenslotte maar op dat ze wel in het ritme blijven waar ze nu inzitten. Deze lamp word nauwelijks warm en kan ook geen kwaad in deze fase van de planten. Veiligheid voorop natuurlijk!

Mijn verwachtingen kan ik daarom ook moeilijk vertellen want er hangt een TL boven. Enigszins verwacht ik dat ze mooi groen blijven en hoop stiekem toch dat ze stukken dikker worden. Dus we zien het volgende week wel weer wat er gebeurd is. Ik ga naar Spanje naar de beurs, even een kijkje nemen en wat leuke beursfoto’s maken voor jullie allemaal en uiteraard misschien een verslagje hierover maken.

Tot volgende week iedereen… Greets van The Kweker

(advertentie)