(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Door een week in het buitenland liep de EC-waarde van het voedingswater in het hydrosysteem van The Kweker te hoog op. Dat heeft de planten geen goed gedaan. Maar gelukkig hebben ze nog wel giga toppen en dikke witte haren 😉

Beste fans en lezers, deze week startte ik met een dikke extra boost in mijn lamp, dus de 660 watt ingezet, en goed ook!  Zoals gewoonlijk het resterende water aangemaakt, maar helaas ben ik 5 dagen afwezig geweest en dat heeft wat gevolgen gehad.

Door mijn afwezigheid kon ik het water niet verversen en moest ik voor een week water aanmaken voor de dames in huize The Kweker. Tot mijn spijt kreeg ik vlug met wortelzouten te maken. Bladeren die verbranden en lichter van kleur zijn, is een veel voorkomend probleem. Deze keer ligt het niet aan de pH waarde van het water, maar aan de zouten van de wortels waardoor de plant als het ware gestrest raakt en daardoor de huidmondjes aan de onderkant van het blad sluit. Dat is de eerste reactie van een wietplant. Daardoor neemt hij bepaalde voedingstoffen helaas niet op.

Het resultaat van een meting van de voedingsconcentratie (EC waarde) is schrikbarend. 5,6 EC (minus de EC waarde van 0,6 van het water). Ondanks dat ik het voedingswater heb aangemaakt met een perfecte waarde van 1,2 (ietsje minder want ik had het al verwacht).

Op een duur krijg je een disbalans waardoor de plant het water uit het blad gaat trekken. Hierdoor vergelen en verbranden bladeren. Gelukkig zagen mijn planten er bij terugkomst nog steeds grandioos uit! Ondanks het vergelen.

De vergeelde Dinachem op de foto drukt de pret niet. Mega toppen zijn het! Ik zal binnenkort mijn meetlintje tevoorschijn halen en een leuke foto maken van het toppengeweld in deze ruimte. Nu ik weer terug ben gaan we er weer met volle moed tegenaan.

Vorige week vertelde ik dat je voedingswater vaak moet verversen, tenzij je lelijke planten wil kun je dat maar beter doen. Gelukkig voor mezelf loopt de cyclus tegen het einde, dus ik maak me er totaal niet druk om. En ik ben eigenlijk stiekem toch wel een beetje blij dat dit nu gebeurd is. Zo kan ik aan de beste lezers van RollingStoned en in mijn wekelijkse updates laten zien wat er gebeurd als je niet vaak genoeg ververst. Daar leren we van hè 😉

Over de Dinachem trouwens: met de twee grote toppen op de foto is het week filmpje wel erg leuk… aan het begin van de week zie je er slechts een, maar dan… gewoon effe kijken en liken natuurlijk.

P5270194 (Medium)

De Diesel gaat maar door!

 

De Diesels krijgen helaas ook te maken met lichte verkleuringen aan de bladeren, maar doen het uitstekend verder. Giga toppen en dikke witte haren. Deze zijn ook zoals de andere soorten heel hard en vet plakkerig. Laat ze maar lekker doortuffen tot de dag des oordeels weer komt. Niet normaal deze soort en zeker een aanrader voor beginnende kwekers. Want deze soort kan flink veel hebben. Dat merk ik aan de stevigheid, structuur en opbouw van de plant.

Tot slot nog een leuk plaatje van de wortels natuurlijk. Het lijkt hetzelfde als alle vorige wortelfoto’s, maar is toch leuk om nog even te laten zien. Afgelopen week werd ik gebeld door een goede vriend, die schrok van de foto’s van de wortels. Hij vroeg me of ik een mooie foto wilde doormailen en dat heb ik gedaan. Wellicht hangt deze nu boven zijn bed of staat op zijn nachtkastje, haha.
Hierbij een mooi plaatje van de wortels die behoren tot de Industrial Plant.

P6030208 (Medium)
Hier en daar bij worden de penwortels al wat donkerder van kleur maar de wortelharen zijn nog spierwit als verse sneeuw. En dat voor week 7!

Mijn voorspellingen

Zoals gewoonlijk sluit ik af met wat voorspellingen voor komende week. Ik wil water geven zonder voedingstoffen. Ik laat ze eens lekker spoelen. De spray drie keer per week houden we wel aan en dan hoop ik dat er geen verkleuringen meer bijkomen. Ik verwacht deze week flinke toppen, zo lang als een onderarm en eventueel zo dik ook. Ik heb het idee dat dit wel goed komt, ik zal er ook een meetlint bij pakken.

Tot slot… wachten we af hè. Kortom een herstel weekje voor de dames.
Tot zover week 7 volledig afgerond. Hou ze groen! Greets, The Kweker

 

 

 

(advertenties)