(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoi Muna, ik heb vroeger veel geblowd. In de goeie ouwe tijd, ben 47 dus dat was meestal Ketama Gold, Rooie Lib, Schimmel Afgaan, Nepal etc. Of echte goede thai weed. Nou heb ik lang niet meer geblowd omdat ik teveel weed te sterk vind, thc of iets anders wat er inzit. Nou heb ik de laatste tijd slaapproblemen en wil wel een jointje maar van dat spul krijg ik bijna allemaal hartkloppingen en wordt ik juist hyper en wat para soms. Heb je voor mij een tip wat te roken voor dit probleem en waar te kopen dan of te bestellen? Groet, Freddy

 

smoke-weed-and-go-to-sleepHoi Freddy,

Ik kan me voorstellen dat je van sommige wiet hyper wordt, niet alle soorten wiet en hasj zijn goed om als slaapmiddel te gebruiken. Over het algemeen zijn maken sativa dominante soorten je wat actiever en de indica dominante soorten wat lomer. De soorten die je vroeger rookte zullen misschien iets minder thc hebben gehad, maar ik denk dat jouw tolerantie ook wat minder is geworden omdat je al lang niet hebt geblowd. Maar laat ik je eerst even iets in het algemeen vertellen over wiet als slaapmiddel.

Veel blowers zweren bij een jointje voor het slapen gaan. Soms in een sterke indica alles wat je nodig hebt om ’s avonds het licht uit te doen. Maar een grootschalig onderzoek van de universiteit van Pennsylvania toonde aan – en ik denk dat dit ook bij jou het geval is – dat blowers meer last van rusteloosheid hebben dan mensen die nog nooit hebben geblowd. Bij de studie werd er gekeken naar blowers, maar die waren tijdens de studie zelf niet per se stoned.

Een opmerkelijke uitkomst van de studie was dat er een sterk verband is tussen de leeftijd waarop de onderzochte personen voor het eerst begonnen met blowen, en slaapproblemen. Mensen die op jonge leeftijd met blowen beginnen, hebben later dus een grotere kans om last te krijgen van slaapproblemen. De wetenschappers zeggen er wel bij dat dit niet per se hoeft te betekenen dat het gebruik van cannabis slaapproblemen veroorzaakt. Het behoeft alleen verder onderzoek. Het kan ook goed zo zijn dat rusteloze mensen eerder geneigd zijn om hun geest met cannabis wat te verruimen.

Terug naar jouw slaapprobleem, daar wil je natuurlijk vanaf, en je kunt proberen of wiet voor jouw inderdaad een goed slaapmiddel is. Ik gebruik wiet zelf trouwens heel vaak om mee in slaap te komen, voor mij werkt het prima en ik slaap op zulke nachten ook goed door. Om te beginnen zou ik je aanraden om de wiet niet in een joint met tabak te roken. Tabak vernauwd je bloedvaten terwijl wiet die juist opent. De tabak in een joint zorgt voor een heel andere uitwerking. Probeer het eens met een verdamper en gebruik niet te veel. Neem gewoon eens drie haaltjes en kijk of dat beter werkt, het is soms ook gewoon een kwestie van doseren.

weed_pillow_weed_sleep_gear_thcfinder

Welke soort?

Wel, zogezegd zijn indica’s betere slaapmutsjes dan sativa’s. Je kunt op een site als seedfinder.eu kijken welke soorten je zou kunnen proberen. Alleen dan dient zich het volgende probleem zich aan en dat is de verkrijgbaarheid van de soort die je wil proberen. In de coffeeshops moet men zoals je weet illegaal inkopen. Dat zorgt er soms voor dat niet alles is wat het zou moeten zijn. Ook is niet elke soort op seedfinder in de coffeeshop beschikbaar. De opties die overblijven is 1: in een vertrouwde coffeeshop vragen naar indica dominante soorten en uitproberen. Of 2: zelf zaden kopen en zelf kweken.

Slaap lekker Freddy, groetjes van Muna

(advertentie)