(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Lieve Muna, ik had een vraagje. Ik heb buiten in het bos een paar Bubblegum planten staan en mijn vraag is wanneer zou ik die kunnen gaan oogsten? Voor mijn gevoel zijn ze namelijk pas heel laat in de bloei gegaan. Ik had al wel twee rotplekjes gevonden maar die heb ik er helemaal uitgehaald. Kan ik ze dan nu nog gewoon laten staan? Er staan er 13 en zou jammer zijn als ik mijn hele oogst moet weggooien. Groetjes, Sven

 

Hoi Sven, aan de foto’s te zien moeten ze nog even. De late bloei horen we van meerdere mensen dit jaar, dus daarin zijn je Bubblegum plantjes niet de enige. Het is wel spijtig te horen dat je al rotte plekken op je planten hebt gevonden, maar een goede beslissing om de rotte plekken te verwijderen. Bubblegum is een mooie plant, maar geen echte buitenwiet plant. Natuurlijk is het wel zo dat ze buiten kan, maar ze is niet heel goed bestand tegen het weerbarstige najaar.

Mijn advies is om ze goed in de gaten te houden en dagelijks op rotte plekken te controleren, vooral omdat je al wat rotte plekken hebt gezien. Zolang het goed gaat zou ik ze zo lang mogelijk laten staan, zodat ze wat rijper kunnen worden. Als je wel meer last van toprot krijgt, dan meteen maar oogsten en de rotte delen weggooien. Volgens de meeste aanbieders van Bubblegum zijn ze aan het einde van oktober klaar, maar ik vrees dat je er wel rekening mee moet houden dat je planten dat misschien niet gaan halen.

Succes, mooie plantjes, als je ze goed in de gaten houdt hoef je ze zeker niet allemaal weg te gooien!

Groetjes, Muna

(advertenties)