(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Op 4 september begint het nieuwe seizoen van de National Football League (NFL): de Amerikaanse variant van ons voetbal waarbij het er keihard aan toegaat en spelers dus helmen dragen. Chronische pijn is normaal voor (oud-)spelers, dus hoogste tijd dat zij cannabis gaan gebruiken als medicijn!

Dat is tenminste de boodschap die de cannabispatiënten vereniging Americans for Safe Access en de mensen van caannbiscommunity Leafly – die onlangs de eerste wietadvertentie in de VS in de New York Times plaatsten – zenden aan de NFL. Middels een advertentie in de landelijke krant USA Today – in diens NFL-special! – spreken ze de professionele sporters en oud-spelers erop aan dat ze beter medicinale marihuana kunnen gebruiken dan chemische troep als opiaten/medicijnen. En dat hebben ze nodig ook, die bikkels uit de NFL, want 9 op de 10 (oud-)spelers lijdt aan chronische pijnen…

advertetnie NFLChronische pijnen

“100 Miljoen Amerikanen lijden aan chronische pijnen. En 9 van de 10 gepensioneerde spelers ondervinden dagelijks last van pijn”, stelt de reclame. De advertentie is een kwart-pagina groot en zal een maand lang in de papieren krant staan in de regio’s waar de volgende footballclubs actief zijn: Atlanta Falcons, Chicago Bears, Dallas Cowboys, Denver Broncos, Green Bay Packers, Miami Dolphins, New England Patriots, New York Giants en Philadelphia Eagles. Daarna zal de advertentie nog verschijnen op de website van USA Today.

Met de campagne willen Americans for Safe Access (ASA) en Leafly het publiek leren wat de therapeutische effecten van cannabis zijn bij de bestrijding van chronische pijnen. De beroemde USA Today football special wordt door spelers, oud-profs en fans door heel de VS gelezen, dus het is een mooie stunt van deze cannabisclubs. “Medicinale marihuana werkt bij pijn, zelfs als opiaten dat niet meer doen”, vertelt de advertentie, waarna doorverwezen wordt naar de website voor meer informatie.

Pikante actie

De actie van ASA en Leafly is pikant, omdat juist de NFL hard optreedt tegen spelers die betrapt zijn op het gebruik van marihuana. Naar schatting gebruikt 50 tot 60 procent van de NFL-spelers echter regelmatig wiet, meestal voor het bestrijden van pijn. Omdat de footballers ook zeer regelmatig keihard met de koppen tegen elkaar knallen en daarbij hersenschuddingen (of erger) oplopen, grijpen veel spelers ook naar cannabis, omdat die bewezen heeft effectief te zijn bij hersentrauma’s. De cannabidoïden receptoren bieden neurologische bescherming en helpen de hersenen genezen na een traumatische blessure, wat meerdere onderzoeken al hebben aangetoond.

(advertenties)