(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De (nachtelijke) avonturen van een Hollandse blower. Zo zou je deze column – deel 2 zelfs – van de allerhoogste baas van The Stoned Society ook best kunnen betitelen. Met als aanleiding zijn 24ste verjaardag wordt er een thc-spoor door de Lichtstad getrokken waar een doorsnee voetbalkampioenschap bij verbleekt… 

Echt goed weten waar dit allemaal over gaat? Lees hier deel 1

 

Aanwaaiende hippies

Ik kwam mijn buurman tegen, waar na een lang gesprek over het weekend een mutual Frans-Canadese vriend van ons zou langs komen. Het was nog maar een uurtje of 3 en de eerste biertjes gingen alweer open en de jointjes werden gedraaid. Uiteindelijk kwam er ook nog een bevriend koppel langs (hij uit de UK, zij uit India) die eerder ook naar de silent disco mee waren gegaan.

Schermafbeelding 2016-07-14 om 11.30.24

Het jarige feestvarken op de gitaar in nachtelijk Eindhoven de gekste…

Uiteindelijk zijn er nog twee hippies aan komen waaien waarna we toch wel naar buiten wilden om van het weer te gaan genieten. Gelukkig herinnerde ik me dat er buiten bij de Effenaar (pop podium) in de tuin live gratis muziek was door twee bevriende muzikanten (Aidan en The Moods). Daar was ook een BBQ met tapas mogelijkheden en dus zijn we na een korte vaporizer sessie kneiter high naar toe gelopen.

Onvermijdelijke jointjes

Nadat we de zitzakken van voor het podium hadden versleept naar wat meer naar de achterkant, zijn we daar met zijn allen onderuit gezakt aan het bier en tapas gegaan met de onvermijdelijke jointjes die weer voorbij kwamen.

Na puike optredens en we alle tapas wel hadden gehad, zijn we naar de AH op het station gegaan voor een fles wijn. Die zou uiteindelijk op gaan voor we de eindbestemming hadden bereikt.

Kunstproject

Buiten bij het station in Eindhoven hangen namelijk jongleer kegels en spullen als kunstproject in de boom. Laten wij nou een zeer getalenteerde jongleerder bij hebben! Op een bankje daar dichtbij zijn we uiteindelijk neergeploft terwijl twee mensen uit de groep pizza zijn gaan halen. Ondertussen kwam er ook nog een vriendin van mij langs die het zeker weten super had gevonden was ze meegegaan met ons, maar je kunt niet alles hebben. En dus na afscheid genomen te hebben, zijn we met de rest van de groep naar de stad gelopen.

Na een in eerste instantie ietwat ongemakkelijke ontmoeting, zijn we met straatmuzikanten gaan chillen, muziek maken, zingen terwijl we stiekem verder dronken en de jointjes weer rijkelijk rond gingen

Terwijl we langs de Irish pub liepen en daar op grote schermen buiten de wedstrijd Frankrijk – IJsland bezig was, riep onze Franse-Canadees ‘Allez les blues!’ waarna ze verdomd de 4-0 maken direct daarna!

Schermafbeelding 2016-07-14 om 11.27.16

Jaja, zelfs de foto’s zijn stoned 😉

Geen zin in voetbal, liepen we verder en werden we voor de kerk aangesproken door een tweetal straatmuzikanten. Na een in eerste instantie ietwat ongemakkelijke ontmoeting, zijn we met ze gaan chillen, muziek maken, zingen terwijl we stiekem verder dronken en de jointjes weer rijkelijk rond gingen. Toen uiteindelijk de twee afzonderlingen met twee pizza’s afkwamen, was het feest weer compleet.

Naar de coffeeshop

Na ook die verorberd te hebben, zijn we aangelopen naar de shop waar het ter opwarming voor Reggea Sundance namelijk Reggea Sunday was met live muziek. Dat klonk wel gezellig, en dus hebben we daar nog een paar uur gedanst voor we op het terras neer zouden ploffen, voldaan en tevreden na een magische dag waarin alles gewoon net perfect liep.

Uit je Bol

Maar niet voor ik nog een verjaardags kado in ontvangst zou nemen van een vriend die kwam aanlopen. Niets minder dan de Nederlandse klassieker ‘Uit je bol’ van Gerben Hellinga en Hans Plomp. Nog mooier, als boekenlegger zat er een trippy cartoon uit de Metro van eerder deze week in. Precies dezelfde die onze Franse-Canadees al de hele dag zat te showen…

[openingsfoto Eindhoven: Ruud van Eck/Flickr creative commons]
(advertenties)