(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De jongste aller RollingStoned columnisten ontkomt er ook niet aan om elk jaar een streepje op de muur te trekken. Maar barstend van de energie en wiet wordt zoiets natuurlijk op zijn Brabants gevierd, zeker als je pas/al 24 jaar oud wordt… Een doorrookt verjaardagsverslag van de chief van The Stoned Society!

Afgelopen week zou ik eigenlijk weer een column schrijven. Maar omdat ik geen verhaal had om te vertellen en lichtelijk chagrijnig was op de dag dat ik het zou inleveren, besloot ik in overleg met Joop geen column in te leveren. Soms moet je jezelf ook de tijd geven om te leven zodat je jaren later de verhalen nog steeds vertelt. Dit weekend was er zo een.

Alweer 24

Zaterdag zou ik alweer 24 jaar worden, en dat zou gevierd worden. Rond een uur of 6 in de avond was het tijd voor een koffie in de coffeeshop en kijken of er wat mensen zouden zijn die mee pizza wilden gaan maken (op dezelfde plek waar we de eerste HomeGrown Cup editie hebben gehouden overigens). Uiteindelijk waren er twee Portugezen die wel mee wilden en zijn we in alle luxe zelfs dat kleine stukje met de auto gegaan.

Aldaar: regen, regen en nog eens regen. Maar, dat betekende ook dat het niet zo enorm druk was en er lekker gechilled kon worden terwijl we wachtten tot we een pizza konden bereiden.

timthumb

Friends

De eerste biertjes van de avond werden al weg getikt. Het zouden niet de laatste zijn. Na een heerlijke pizza, kwam tot mijn verrassing Iris Penning (bekend van Cannabis Bevrijdingsdag 2016) een optreden geven in een speciale formatie met twee bevriende muzikantes. Na een heerlijk grappig optreden, zijn we toch maar de auto weer in gestapt en terug naar de coffeeshop gereden zodat ik nog net voor 12 uur daar was. Binnen vond ik al snel de tafel waar ik aan moest gaan zitten en zou ik als eerste gebeld worden door een Indiase vriendin om me te feliciteren. Nadat ook de rest van de mensen door had dat ik jarig was en ik wat felicitaties in ontvangst kon nemen, kwamen er nog een hele rits vrienden langs om een dansje te doen.

Silent disco’s

Maar ik had zin in meer. En dus besloten we om mijn gebruikelijke nachtelijke pitstop bij de Biki Bar te maken. Wat bleek toen we daar aan kwamen: er was vrijdag en zaterdag een silent disco aan de gang met maar liefst 3 DJ teams. In een propvol klein cafeetje kreeg iedereen een koptelefoon, waarna je op de koptelefoon van kanaal kon veranderen. De koptelefoons zelf veranderen dan ook mee, doordat de LEDjes op de koptelefoon correspondeerden met het DJ team. En dus kon je makkelijk van muziek veranderen waarna duidelijk was dat een andere kleur helemaal los ging op de desbetreffende DJ. Hier ben ik dan ook tot sluit gebleven, omdat het gewoon te leuk was.

13584699_1016582461723145_3883368078803414926_o

Ik kwam op het idee voor een Buitenwietfilm, nadat ik van een ervaren blower hoorde dat hij nog heeft meegemaakt dat er in de bioscoop gerookt kon worden en hij zo ‘Up in Smoke’ en ‘The Wall’ heeft gezien

Zaterdag heb ik in eerste instantie rustig aan gedaan omdat ik toch wel erg brak was (ja, alcohol is slecht voor je) en dus ben ik pas rond een uur of 5 richting de coffeeshop gegaan voor een broodnodige koffie. Aldaar kwam ik weer wat vrienden tegen en na een paar jointjes heb ik nog wat met een vriendin bij mij thuis zitten chillen. Maar, die moest om 10u ook wel het huis uit want ik moest nog eten halen en zou vanavond weer verder feesten.

Ideetje

En dus was ik voor twaalven weer in de shop te vinden. Daar kwam ik direct al weer wat bekenden tegen en hebben we iets langer gezeten dan ik voor ogen had. Wel ben ik daardoor op het idee gekomen voor een Buitenwietfilm, nadat ik van een ervaren blower hoorde dat hij nog heeft meegemaakt dat er in de bioscoop gerookt kon worden en hij zo Up in Smoke en The Wall bijvoorbeeld heeft gezien. Ik ga eens informeren voor de mogelijkheden, maar ik denk dat het moet lukken!

image-3957776

Flabbergasted

Maar goed, ik had nog wel zin in nog een silent disco. Toen uiteindelijk een maat van mij terug kwam van daar en zei dat het enorm druk was, ben ik direct met een andere maat aangelopen terwijl we ieder nog een dikke joint rookten op de weg erheen. Eindelijk uitgerookt hebben we de koptelefoons opgezet en zijn we weer aan de dans gegaan. Tot mijn verbazing stond ik al na 5 minuten met een prachtig blond meisje te dansen, maar ik was zo flabbergasted dat ik wel mee danste maar geen move maakte. Wat weer tot geïnteresseerde blikken van alle andere meisjes leidde waardoor ik helemaal flabbergasted was.

Gewoon blowen

Afijn, een paar Desperados verder was het helaas al sluitingstijd en ben ik weer mijn bedje gaan opzoeken. Maar niet voor ik kon vragen aan de organisatie of we zo’n silent disco niet zouden kunnen doen terwijl er gewoon geblowd kon worden. Ja, was het antwoord.

Toen ik wakker werd op zondag, dacht ik dat het weekend niet beter kon. Ik had het mis.

Wordt vervolgd met deel 2 volgende week: Tapas, Hasj en Corona’s

(advertenties)